Напередодні трагедії комісія перевірила будинок, де жили білашівські діти

29 Лютого 2020, 17:00
Засідання комісії 5727
Засідання комісії

У зв’язку з трагічною загибеллю двох дітей у селі  Білашів заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман ініціював позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Про це інформує Ковельська РДА.

Засідання відбулося 27 лютого. Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик та начальниця відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи Центр надання соціальних послуг районної ради Олена Приступа розповіла членам комісії про те, що 18 лютого, під час рейду-перевірки умов проживання та виховання дітей, у сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, вони відвідували цю сім’ю, про що є складений акт. Підстав для загрози життю і здоров’ю дітей, зокрема несправності пічного опалення, електрообладнання не знайшли. У будинку було прибрано, тепло, діти одягнені, нагодовані.

Повідомлень про ухилення від виконання батьківських обов’язків матір’ю загиблих дітей від органу місцевого самоврядування не надходило, за інформацією медпрацівників  матір виконувала графіки профілактичних щеплень дітей. Від так, підстав відносити дану сім’ю до неблагополучних не було й ніщо не віщувало біди. 

Сергій Ілюшик, вкотре наголосив, що у разі виявлення фактів загрози життю чи здоров’ю дітей слід негайно повідомляти про це службу у справах дітей райдержадміністрації за телефоном 5-16-40, чи поліцію за номером 102. Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман зазначив, що трагедія, яка забрала життя двох дітей, вимагає посилення взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних структур, працівників пожежно-рятувальної служби, установ медицини, соціального захисту, освіти,  громадськості щодо захисту життя і здоров’я дітей.  

Читайте також:

Коментарі
29 Лютого 2020, 23:25
Як завжди заднім числом оформили
01 Березня 2020, 13:12
Добре знали, раз так оперативно стали виправдовуватись...
02 Березня 2020, 13:41
А те, що мати серед зими самовільно в чужу хату (в якій, до речі уже багато років ніхто не жив - майже звалище) пішла разом з дітьми - подалі від людських очей (перша хата на початку села - ні тобі сусідів, ні інших сторонніх очей - роби що хочеш!) - сільська рада мовчить.<br/>І про те, де була мати уночі - теж чомусь мовчить. Які сусіди? навкруги одні хати-пустки! <br/>А може гуляла у &amp;quot;родичів&amp;quot; через декілька хат - у такій самій розвалюсі без вікон та дверей?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром