У 2019 році серед найбільших платників податків у Ковелі була «Львівська залізниця»

01 Березня 2020, 16:27
Ковельський залізничний вокзал 3091
Ковельський залізничний вокзал

Під час свого річного звіту міський голова Олег Кіндер назвав шість найбільших платників податків у Ковелі.

Про це він зазначив, звітуючи про міський бюджет у 2019 році.

«Як відомо, запорукою успішного розвитку міста є збалансований бюджет. У 2019, як і в попередніх роках, не допускалось, на відміну від інших міст, заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Вчасно здійснювались проплати за енергоносії. Торік ми отримали власних коштів 383 мільйони гривень. Це на 72 мільйони  більше, ніж у 2018», – похвалився міський голова Олег Кіндер.

Одним із джерел поповнення казни міста був продаж земель. У 2019  за результатами торгів та шляхом викупу наділів Ковель заробив понад 11 мільйонів  630 тисяч гривень: на аукціонах продали 4 земельні ділянки на суму 7 мільйонів 812 тисяч гривень.

Від оренди та продажу комунального майна надійшло понад 3 мільйони 600 тисяч гривень.

Залучили кошти забудовників — півтора мільйона гривень в розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

«За підсумками 2019 року найбільшими платниками податків і зборів до бюджету міста є Львівська залізниця, Товариства «ВОЛМА», «Гал-Кат», «Нова пошта», «АТБ — Маркет», Хлібокомбінат. Заробляти нам треба багато, бо планів для розвитку міста маємо чимало.  На сьогодні найамбітнішим проєктом для нас є реконструкція стадіону «Локомотив», – додав мер.

Міський голова також розповів про прихід до Ковеля будівельних інвесторів.

«З року в рік наше місто розбудовується. До нас прийшло чимало інвесторів, які зводять житлові будинки, об’єкти інфраструктурного призначення. За звітний період розроблено та затверджено 67 проектів містобудівної документації, якими передбачено будівництво на приватних та комунальних землях. Зокрема,  7 детальних планів території розроблено для реалізації 14-ти ділянок на аукціоні з метою розміщення багатоповерхівок, автостоянок, виробничих та сервісних будівель», – прозвітував Олег Кіндер.

Читайте також: У Ковелі відбувся звіт міського голови

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024