Жителі ковельських багатоповерхівок неохоче ремонтують двори, – мер

01 Березня 2020, 17:41
Прибудинкова територія на вулиці 1-го Грудня, 2 та 4 2646
Прибудинкова територія на вулиці 1-го Грудня, 2 та 4

За 2019 рік у Ковелі відремонтували шість прибудинкових територій багатоповерхівок.

Про це повідомив міський голова Олег Кіндер під час свого річного звіту.

За минулий рік відремонтували території дворів на Володимирській, 85 та 40 років Перемоги, 17. Тут була проблема підтоплення. Від цього потерпав дитячий садок, який знаходиться поруч. Тому перед цим провели капітальний ремонт системи водовідведення. Також облаштували освітлення прибудинкової території. Загалом з міського бюджету на увесь об’єм робіт виділили майже 4 мільйони гривень.

У понад 2 мільйони обійшовся ремонт дворів на вулиці 1 Грудня, 2 та 4. Тут проклали нові каналізаційні мережі. Також для зручності розширили під’їзну дорогу. Облаштували і майданчик для паркування транспортних засобів, якого тут досі не було.

Також розпочали ремонт біля двох багатоповерхівок — на вулиці Мечникова, 2 та Заводській, 17. За цими адресами благоустрій проводитимуть поетапно.

«Як виглядатимуть прибудинкові території у подальшому, залежить від мешканців. Адже про облаштування клумб, ігрових майданчиків, встановлення спортивних тренажерів  вони мають подбати самі.  Міська влада шукає різні шляхи, аби щороку ремонтувати більше дворів.  При цьому самі власники квартир не надто виявляють активність та бажання взяти у цьому участь. Варто сказати, що у місті створено револьверний фонд для потреб ОСББ, які можуть ним скористатись без сплати відсотків», – заявив Олег Кіндер. 

Міський голова також нагадав, що є спеціальні міські програми, за допомогою яких можна провести ремонт прибудинкових територій багатоповерхівок.

«Водночас хочу нагадати, що на подібні проєкти можна отримати гроші й з міської казни. Йдеться про кошти Громадського бюджету. Це спеціальна програма, яка передбачає залучення ковельчан до розподілу фінансів міста. У 2019 на ці потреби було заплановано півмільйона гривень. Гранична сума на один проект – 50 тисяч. На жаль, від містян не надійшло жодної пропозиції, хоча про такі можливості ми інформували», – зазначив міський голова.

Читайте також:

Коментарі
01 Березня 2020, 23:47
Всюди потрібен лідер, який організує людей. Ніхто сам по собі не буде це робити. Молоді всі по роботах цілими днями, в стариків вже нема здоров"я. Мабуть потрібно до кінця продумати цю програму з боку влади.
02 Березня 2020, 16:10
50 тисяч??? І що на них зробиш? Пару лавочок чи трохи озеленення? Хоча якщо толкові мешканці будинку то і такі кошти витратять з толком!!
03 Березня 2020, 09:34
Чому ж тоді пане мер нашу колективне звернення в минулому році відфудболили.А ми просили облаштувати прибудинкову територію.В нас вона невелика приблизно 150 кв.м.Просто відписали відписку і на тому кінець.А зараз ви пишите , що люди нічого не хочуть робити.Мешканці вулиці М.Левицького 2.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром