У Ковельському МТМО провели навчання на випадок виявлення коронавірусу

02 Березня 2020, 18:10
Коронавірус / Фото ілюстративне 2031
Коронавірус / Фото ілюстративне

Ковельський міськміжрайонний відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» здійснює моніторинг епідемічної ситуації щодо COVID-19 на території Ковельського району. 

Про це розповіла завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» Людмила Маляр на щотижневій нараді у Ковельській РДА, 2 березня.

Лікар-епідеміолог Ковельського МТМО Анжела Шумин проінформувала про стан готовності Ковельського МТМО до ймовірних випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Спеціалістка зазначила, що в МТМО видали наказ «Про організацію заходів щодо попередження заносу і поширення на території Ковельського МТМО особливо небезпечних інфекцій». Медики створили план дій та схеми оповіщення у випадку виявлення хворого або підозрілого на захворювання особливо небезпечними інфекціями.

Окрім цього, структурні підрозділи Ковельського МТМО забезпечили в достатній кількості дезинфікуючими засобами та антисептиками. Із засобів індивідуального захисту є протичумні костюми, одноразові маски, 1500 пар нітрилових неталькованих рукавичок та 30 одноразових захисних костюмів.

Для медичних працівників провели додаткові заняття з питань епідеміології, клінічного перебігу, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

У всіх лікувальних закладах на видних місцях розмістили рекомендації для людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання або перебували у країнах, де реєструються захворювання на коронавірус COVID-19. 

Читайте також:

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром