Через загрозу коронавірусу у Ковелі будуть дезінфікувати автобуси

04 Березня 2020, 14:00
Дезинфекція автобусів / Фото ілюстративне 8118
Дезинфекція автобусів / Фото ілюстративне

У Ковелі обговорили заходи щодо запобігання можливого поширення коронавірусу на території міста та району.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Спільне засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста та району відбулося 4 березня.

Завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» Людмила Маляр повідомила, що у центрі постійно моніторять ситуацію та розробляють план протиепідемічних заходів.

Хворих будуть госпіталізувати до обласної інфекційної лікарні, у разі захворювання вагітної – перинатального центру. Для транспортування людей з підозрою на коронавірус підготували дві спецбригади швидкої допомоги.

Вона також наголосила, що перевізники мають забезпечити дезінфекцію своїх транспортних засобів.

Людмила Маляр також поінформувала, що 3 березня до них поступили термінові повідомлення про реєстрацію у двох мешканців Ковеля випадків гострої респіраторної вірусної інфекції та підозри на захворювання COVID-19.

Читайте також:  У Ковелі на коронавірус перевірили двох людей

У Ковельському МТМО проходять навчання персоналу з питань діагностики, профілактики та лікування хвороби. Про це говорила лікарка-епідеміолог Анжела Шумин. Вона також зазначила, що лікарня забезпечена дезинфікуючими засобами. Крім того, у їх розпорядженні є одноразові маски та захисні костюми.

Проводять роз’яснювальну роботу. У всіх лікувальних закладах розмістили рекомендації для людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання або перебували у країнах, де реєструються захворювання на коронавірус COVID-19.

Такі ж інструкції є на залізничному вокзалі. Вони будуть поширені в інших місцях масового скупчення людей.

Читайте також:

Коментарі
04 Березня 2020, 20:40
Наш міський транспорт не підлягає ніякій критиці щодо гігієни. Чохли на сидіннях і підголовниках не прались ніколи. Все страшне, злиплось від бруду. Возять людей , як скотину. Особливо соціальний транспорт, бо пенсіонери вже відпрацьований матеріал.
04 Березня 2020, 22:38
Залатайте величезні діри на дорозі по вул Володимирська. Ризик автотрощі, або наїзду на пішоходів, через обїзд глибочезно- широчезних ям, вищий ,ніж можливість захворіти коронавірусом
05 Березня 2020, 00:05
Смішно. Перевізники мають забезпечити дезінфекцію... Вони не можуть забезпечити прибирання в своїх скотовозках.
06 Березня 2020, 13:44
Сьогодні вночі чекала на свій потяг у вокзалі Ковеля. Це хлів, а не вокзал. Помітила людину, яка вибачте сцяла на батарею під відчиненою касою. На моє питання чи є якийсь черговий ніхто не зреагував адекватно. Тому якщо ви так боїтесь коронавірусу, помийте ручки та підлогу з дезинфікуючим засобом хоч раз!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024