Сказали, які ковельські маршрутки возитимуть пільговиків

10 Лютого 2017, 16:02
4572

У Ковелі – близько 20 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзду громадському транспорті.

Про це повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

«Обмеженість в коштах не дає змоги проводити відшкодування витрат за пільгове перевезення пасажирів в повному обсязі усім перевізникам міста, що обслуговують автобусні маршрути. Тому в межах бюджетних призначень, управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради укладено договори про відшкодування витрат за надані послуги з пільгового перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на основних пасажироутворюючих міських автобусних маршрутах», – йдеться в повідомленні.

Тому право на пільгові перевезення ковельчани будуть мати можливість за маршрутом № 1 «Льонзавод – Незалежності» (вих. 4), № 7 «Сільмаш – Вокзал – вул. Симоненка», № 19 «Сільмаш – Лісництво» (вих. 2), № 22 «вул. Незалежності – Сільмаш (ч/з Інтерпорт) (вих. 2)». На період польових робіт до садівничих масивів: № 8 «Незалежності – дачний масив «Машинобудівник», № 8 а «Вокзал – дачні масиви «Урожай», «Будівельник», № 8б «Вокзал – дачний масив «Калина».

«Для забезпечення перевезень пасажирів пільгових категорій на інших міських маршрутах, виконавчим комітетом Ковельської міської ради з підприємцями-перевізниками укладено договори про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в режимі маршрутного таксі, згідно з якими перевізники безкоштовно та бездотаційно перевозять двох пасажирів, які відповідно до законодавства мають право на безкоштовний проїзд», – додають в мерії.

Коментарі
10 Лютого 2017, 20:00
Є пропозиція, навіть дві. Перша - пільговиків возити тільки у вихідні дні. Друга - обов!язкове придбання квиточків. А ще краще абонементів ( по совковому - проїзних білетів на місяць на певний маршрут). Це різко підвищить приток грошей з податків перевізників і буде чим компенсувати пільговиків. Ну чому влада не хоче запровадити квиточки, обов!язкові квиточки. А у пенсіонера мають бути пільгові талони на місяць. Водій такі талони збирає і в бугалтерії міської ради гарантовано отримує компенсацію. та при бажанні варіантів можна підібрати безліч. Просто Товстига з пікінесом не хочуть працювати. бо не буде бабло шелестіти в кишенях ліве.
10 Лютого 2017, 20:22
Місцева влада не має права будь-яким чином обмежувати право пенсіонерів та інвалідів І-ІІ груп на пільговий проїзд, передбачене актом вищої юридичної сили - Постановами Кабміну № 354 від 17 травня1993 року та № 555 від 16 вересня1994 року. Ніяких окремих маршрутів, ніяких двох чоловік! Сів, показав пенсійне посвідчення і їдь безкоштовно. Почне водій хуліганити - викликайте поліцію. Нехай водій, якщо хоче, вимагає компенсації від влади, а ні - тихо виконує вимоги закону.
10 Лютого 2017, 21:01
Хотілось би знати які ці у Ковелі – близько 20 тисяч осіб пільговиків, хто туди попадає
10 Лютого 2017, 21:42
1 До яких пір ковельчан пільговиків будуть ділити на сорти? 2. На підставі яких критеріїв до вищого сорту віднесені пільговики вказаних маршрутів .А переважна більшість пасажирів з інших маршрутів віднесена до нижчого сорту? 3.Яким нормативним дкументом регламентується оте дискримінаційе" двох пасажирів"?
10 Лютого 2017, 22:36
Згоден з дописувачем, який пропонує видавати пільговикам талони на прїзд. тільки не водій має йти з тими талонами в мерію і клянчити гроші, а кожен пільговик має отримувати їх разом з пенсією.
10 Лютого 2017, 23:18
Я також за те щоб всі пільговики отримували адресну грошову допомогу на пільговий проїзд.Не передбачено в законодавстві?Винесіть питання на місцевий референдум.Перестаньте принижувати тих нещасних пенсіонерів.Майте совість.
10 Лютого 2017, 23:27
Такого безпределу, який витворяє так званий мер Кіндер мабудь нема ніде( при наймні я не зустрічав).Я колись вже писав, що наприклад в Київі я заходжу в маршрутку, показую водієві посвідчення сідаю і їду.В метрополітені показую черговій посвідчення і вона пропускає на ескалатор. Теж саме з трамваєм, показуєш черговому посвідчення і він пропускає через турнікет. Про тролейбус я взагалі мовчу. Кондуктору говорю ( навідь з кішені нічого виймати не приходиться) що посвідчення, і вона на мене навідь уваги не звертає. Такаж сама ситуація в Луцьку, такаж сама ситуація у Рівно. В Ковелі дибілізм
11 Лютого 2017, 00:11
В Ковелі меру вирішити питання з пільговиками , це на мою думку займе пару сикунд, а саме. Збирає перевізників і говорить.. Хлопці, в мене для вас хороша новина, я вирішив вам підняти вартість проїзду в два рази. Був проїзд 3 грн стане 6. За те ви всі починаєте возити безкоштовно всіх пільговиків, і за компенсацією до мене не зодите. Хто не згідний, ліцензію на стіл. і затра на вашому маршруті їздить інший.А причин забрати ліцензію більш ніж досить, булоб бажання. Для початку візьмемо той факт, що в Ковелі на маршрутах їздять не пристосовані для цієї роботи маленькі перероблені з грузовиків течіки, які абсолютно не годяться для роботи по місту бо досить маленькі. Їх спасає тільки те, що вони ганяють один за одним табуном з інтерватом кілька сикунд а то і частіше.Бо наприклад якщо взяти маршрут Вокзал- Сільмаш то це маршрут великім пасажиропотоком. Якщо хтось забув то я нагадаю, шо на цьому маршруті ще недавно їздили великі Ліази і Ікаруси гармошки. І їздили битком. Зараз мені тут закинуть , так тодіж Сільмаш працював . Так працював, але з того часу нічого не змінилось це як був маршрут з великим пасажиропотоком , так і залишився, різниця тільки в тому, що інтервал руху тоді між автобусами був 6- 12хв а зараз 30-60 секунд. Так я до чого веду, що мер не бачить що місту потрібні нормальні повнометражні автобуси?? Він на стільки дибіл? Чому він цим не займається ,а розказує якими бусиками він дозволяє користуватись пенсіонерам . Хто взагалі цього придурка керівником міста вибрав. Я би йому фермою в силі керувати би не довірив
11 Лютого 2017, 00:26
Постановами Кабміну № 354 від 17 травня1993 року та № 555 від 16 вересня1994 року. Цю постанову відмінили в 2016 році.. І перевізники не хочуть брати пільговиків,бо їм не відшкодовують.Я нещодавно в маршрутці з цим стикнулася і вказувала на цю постанову.
11 Лютого 2017, 00:29
Частота маршруток тільки в години пік велика (зранку до 9 і з 15.00 до 19) А ви попробуйте заїхати на сільмаш з після 21 години це взагалі каторга 1маршрутка на 30 хв її беруть штурмом ше на вокзалі а на наступних зупинках може і не зупинитись. В нас що комендатська година? Ні, отже треба зобовязати власників маршрутів відкорегувати графіки руху і не лише сільмаш-вокзал але і в інші мікрорайони міста, адже і там Люди живуть!
11 Лютого 2017, 00:56
Це так. Це ще раз доводить що мер Ковеля - дибіл . у якого по місту перевозять пасажирів на маленьких не пристосованих для цієї роботи бусиках, і він абсолютно нічого не збирається робити щоб у Ковелі почали возити пасажирів великі нормальні повнометражні автобуси
11 Лютого 2017, 01:05
Є пропозиції варті на більш детальне обговорення.Пропоную визначитися з кількома.які можна було б винести на гомадські слухання з метою ухвалення якогось єдиного рішення.інакше все завершиться черговим безрезультатним бла-бла-бла.
11 Лютого 2017, 01:08
А ЦИГАНИ З ЧЕРНІВЦІВ ТЕЖ БЕЗКОШТОВНО ЇЗДИТИМУТЬ
11 Лютого 2017, 01:09
А по третій групі возять безкоштовно-хто знає
11 Лютого 2017, 01:11
ЦИГАНИ -ПОПРОШАЙКИ ПОЛОВИНУ ВІДДАЮТЬ МУСОРАМ
11 Лютого 2017, 01:15
Я за те,щоб держава виділяла додаткові кошти до пенсії особам, які мають право на безкоштовний проїзд. Тоді бабулі менше кататимуться просто так,а їздитимуть тільки коли дійсно буде потрібно. Не забуваймо що і в селах є пільговими, які вкрай рідко,а хто і зовсім не користуються маршрутками, то вони могли б використати ці гроші в інших цілях.
11 Лютого 2017, 01:34
По третій категорії інвалідності як льготи були , так і залишились , але багато льгот поснімали, і ті постанови давно повідміняли. Це правда.Бажаючі для ознайомлення можуть пройти по посиланню http://24tv.ua/ru/otmena_lgot_kto_bolshe_ne_smozhet_ezdit_besplatno_n646022
11 Лютого 2017, 02:41
одна проблема що пільгові маршрутки не завжди ходять , і чому ті кому компенсують не возять по два чоловіка по квитку, це було б справедливо що до тих кому держава не компенсує вони ш возять пільговиків за свій рахунок
11 Лютого 2017, 10:06
Я учасник бойових дій. Давно закинув своє посвідчення на полицю. За проїзд плачу завжди. Тому що стояти біля дверей маршрутки і випрошувати для себе МОЖЛИВІСТЬ ЗАСЛУЖЕНО ПРОЇХАТИ ПО ПОСВІДЧЕННЮ - принизливо. Відмова водія часто "опускає" тебе до рівня того негра якого не пустили в транспорт з білими. Часто водіі говорять не правду що буцімто у них вже є 2 пільговика. Хай це буде на совісті безсовісних водіїв.
11 Лютого 2017, 10:49
Задача для учня 3 класу.<br/><br/>Розрахунок коштів за один маршрут. Від Вокзалу до сільмашу і назад -10 км. Водій може зробити не більше 10 рейсів за день. На 100 км шляху маршрутка бере 12 літрів ДП. Це коштує 240 грн. На вокзалі в маршрутку сідає 25 пасажирів. 20 стоїть. За весь маршрут я робив спостереження – пасажири зміннились 3 рази. Проїхало 75 пасажирів в одну сторону. Це 225 грн навару. Зворотній рейс те саме. Всього за один повний рейс –сільмаш –Вокзал – сільмаш 450 грн. Помножте на 10 рейсів. Виходить 4 500 грн за день. І це при самих мінімальних підрахунках. Чистий навар становить 4500- 240=4260 грн. ЗАПИТАННЯ: скільки з цих грошей навару йде в кишеню Товстизі? Помножте це на 30 днів в місяць, та на 20 маршруток по рейсу Сільмаш – Вокзал і ви зрозумієте чому Товстига сидить на бюджетній зарплаті в 2500 грн і умудряється будувати хатинку. То ж для чого вводити проїзні документи на маршрутках?
11 Лютого 2017, 12:56
Передбачені в бюджеті на пільговий проїзд гроші треба виплатити в готівковій формі пільговикам. Якими ці будуть суми? Чи 10 чи 110 гривень нема різниці. Усі пільговики отримають однаково. А далі нехай вирішують чи їздити маршруткою, чи купити на ці гроші хліба з маслом. Відпаде уся корумпована система відшкодування пільгових грошей перевізникам. Відпаде обовязок виділяти одне чи два місця для пільговиків. Отримав гроші на руки? Хоч плати за проїзд. А хоч пішки ходи.
11 Лютого 2017, 13:25
Згідний підписатися під кожним словом попереднього коментатора.Проблема в тому.що ми забагато говоримо і зовсім нічого не робимо для того щоб конструктивні пропозиції стали реальність.Ніхто з Київа.Львова чи з Луцька не приїде в Ковель щоб привести у відповідність до вимог здоровогу глузду проїзд в громадському танспорті пільговиків.Н І Х Т О !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11 Лютого 2017, 17:24
Скільки ви вже будете принижувати та ображати ковельчан?Невже так важко провести громадські слухання щоб не чиновники хабарники вирішували долю пільговиків.а самі люди ухвалили рішення .яке найбільше їх влаштовє?Чи ви навмисне підштовхуєте людей до бунту???
11 Лютого 2017, 17:27
добрий ти математик!!!<br/>А що пасажири всі рейси їздять <br/>Ти но постій цілий день і подивися як водії можуть взяти 2пільговика і привезти їх самих на вокзал <br/><br/>Бусіки перероблені????<br/>А те що за кордоном їздять вони нікого це не смущає<br/><br/>А яка різниця перероблений чи ні ???<br/>Що сідушки що в оригінальному бусіку прикручені болтами що в переробленому<br/><br/>А стан салону залежить від людей <br/>За кордоном той Бусік їздить 10 років і сидіння цілі<br/>А у нас протягом місяця виховані люди їх ріжуть та рвуть.<br/><br/>Пільговики чому той пільговик протягом дня може по 3-5 раз їздити з сільмаша на вокзал??? Навіщо????
11 Лютого 2017, 18:21
розкажеш мені казку, коли я срати сяду.Скажи чесно - скільки бабла йде на кишеню і скількти Товстизі. Хер ти скажеш
11 Лютого 2017, 18:28
Мені аби на Ковель -2 возили безкоштовно,бо тяжкувато нести себе з ринку,та і гроші кишені розпирають,кожен день по зарплаті
11 Лютого 2017, 18:33
Ви схвалюєте чи ні пропозицію стосовно того щоб за проїзд платили всі пасажири?
11 Лютого 2017, 18:48
Ви хлопці водії вже обнагліли<br/>1Скільки пільговикам їздити -не ваше діло Вам кермо крутити і не задавати лишніх питань<br/>2 В середені дня таки ви їздите порожніми.Таки да. Та порожняком виїздите тільки того, що інтервал між вами 20-60секунд а то і менше., пасажири не встигають за цей час набратися, а якби між вами інтервал був чочаби 5-6хв ви б не справлялись, як не справляєтесь вранці і ввечері. коли наплив пасажирів занадто великій, бо ваші маленькі фольцвагени не передбачені для роботи на маршруті з великим пасажиропотоком, який є на маршрутах наприклад Воклал Сільмаш чи Незалежності Льонозавод, але цей маршрут більш менш забезпечений повнометражними автобусами.Ось і виходить що ви цілий день можете вітер возити, а після 20-21години коли частина вас зїжджає з маршруту, их хто лишається - беруть штурмом.<br/>3 Ви маєте спрощену систему оподаткування, платите фіксований податок . Це в свою чергу дозволяє Вам не видавати квитків пасажирам , не вести контрольний лист ( не писати контрольку) продажу квитків, і безконтрольно розпоряджатися вирученою готівкою , а потім ще й верещати що вам грошей мало. Совість ви б мали водії , бо вартість солярки наприклад відбивається за перші 2 рейси з ранку , коли люди на роботу добираються а машину ви лагодите не кожний день, тож решту рейсів ви виконуєте в прибуток, бо щоб проїхати рейс хочаб з нульовою рентабельністю вам треба щоб в салоні їхало хочаб 2-3 пасажира. тому й виходить , якщо вам поміняти податкові умови, заставити видавати квитки пасажирам, заставити кожного рейсу розписувати контрольку і поставити з нагайкою контролерів, які будуть слідкувати за вами і писати вам акти ( все нове - добре забуте старе) то моментально в міській раді знайдуться кошти на перевезення пільгових пасажирів, бо вийде з тіні необлікована готівка яка у вас там крутиться<br/>4 Технічний стан<br/>Тут взагалі жах. Колись з автобусного гаража механік автобуса не випустить якщо щось не так, бо робочий день любого автобуса починається з ями і ямою кінчається, і підпис механіка в путьовці.Зараз же хазяїв повно а толку 0
11 Лютого 2017, 22:28
порібно негайно примусити міську раду ввести квиточки і талони. Заборонити водіям взагали доторкатись до грошей. талон є, компостер є і уперед. Пора виходити з 17 століття, коли по дорогах коні їздили. і то тоді порядку більше було. а ми живемо в 21 віці компьютерних технологій. Досить Товстигам кишені набивати
12 Лютого 2017, 01:31
Пропоную зосередитися на обговоенні можливих шляхів втілення в життя наступних пропозицій : &quot;...---------------------------------------ПІЛЬГОВИКИ, НЕ СОРОМТЕСЬ ПОСТОЯТИ ЗА СЕБЕ!<br/> 18:22 10.02.2017<br/>Місцева влада не має права будь-яким чином обмежувати право пенсіонерів та інвалідів І-ІІ груп на пільговий проїзд, передбачене актом вищої юридичної сили - Постановами Кабміну № 354 від 17 травня1993 року та № 555 від 16 вересня1994 року. Ніяких окремих маршрутів, ніяких двох чоловік! Сів, показав пенсійне посвідчення і їдь безкоштовно.....----------------------.Пенсіонер Павло<br/> 21:18 10.02.2017<br/>Я також за те щоб всі пільговики отримували адресну грошову допомогу на пільговий проїзд.Не передбачено в законодавстві?Винесіть питання на місцевий референдум.Перестаньте принижувати тих нещасних пенсіонерів.Майте совість.------------------------Бувалий<br/> 23:05 10.02.2017<br/>Є пропозиції варті на більш детальне обговорення.Пропоную визначитися з кількома.які можна було б винести на гомадські слухання з метою ухвалення якогось єдиного рішення.інакше все завершиться черговим безрезультатним бла-бла-бла.-----------------------------Моя думка<br/> 23:15 10.02.2017<br/>Я за те,щоб держава виділяла додаткові кошти до пенсії особам, які мають право на безкоштовний проїзд. Тоді бабулі менше кататимуться просто так,а їздитимуть тільки коли дійсно буде потрібно. Не забуваймо що і в селах є пільговими, які вкрай рідко,а хто і зовсім не користуються маршрутками, то вони могли б використати ці гроші в інших цілях.з-----------------------Учасник б-д<br/> 08:06 11.02.2017<br/>Я учасник бойових дій. Давно закинув своє посвідчення на полицю. За проїзд плачу завжди. Тому що стояти біля дверей маршрутки і випрошувати для себе МОЖЛИВІСТЬ ЗАСЛУЖЕНО ПРОЇХАТИ ПО ПОСВІДЧЕННЮ - принизливо. Відмова водія часто &quot;опускає&quot; тебе до рівня того негра якого не пустили в транспорт з білими. Часто водіі говорять не правду що буцімто у них вже є 2 пільговика. Хай це буде на совісті безсовісних водіїв.<br/>==================================================================================== Все геніальне просте!<br/>10:56 11.02.2017<br/>Передбачені в бюджеті на пільговий проїзд гроші треба виплатити в готівковій формі пільговикам. Якими ці будуть суми? Чи 10 чи 110 гривень нема різниці. Усі пільговики отримають однаково. А далі нехай вирішують чи їздити маршруткою, чи купити на ці гроші хліба з маслом. Відпаде уся корумпована система відшкодування пільгових грошей перевізникам. Відпаде обовязок виділяти одне чи два місця для пільговиків. Отримав гроші на руки? Хоч плати за проїзд. А хоч пішки ходи. ТАКИ ДА<br/>11:25 11.02.2017<br/>Згідний підписатися під кожним словом попереднього коментатора.Проблема в тому.що ми забагато говоримо і зовсім нічого не робимо для того щоб конструктивні пропозиції стали реальність.Ніхто з Київа.Львова чи з Луцька не приїде в Ковель щоб привести у відповідність до вимог здоровогу глузду проїзд в громадському танспорті пільговиків.Н І Х Т О !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br/>==================================================================================== До влади<br/>15:24 11.02.2017<br/>Скільки ви вже будете принижувати та ображати ковельчан?Невже так важко провести громадські слухання щоб не чиновники хабарники вирішували долю пільговиків.а самі люди ухвалили рішення .яке найбільше їх влаштовє?Чи ви навмисне підштовхуєте людей до бунту???
12 Лютого 2017, 08:35
А я свою зарплату відбиваю за перших півгодини роботи кожен день
12 Лютого 2017, 12:52
це не влада. це банда
12 Лютого 2017, 19:33
Згідний з &quot;висновок&quot; на 200%.Перепрошую за відвертість.але саме ми .члени міської громади винні в тому.що нами керує банда.яка роками обкрадає нас.безкінечно бреше нам .на кожному кроці принижує нашу честь і гідність.а ми добрі вдалися. здатні лише для того щоб розмазувати соплі по щоках. обурюватися з того приводу які у нас злочинні правителі та як вони по безбожному обкрадають нас.СОРОМ НАМ ЗА БЕЗХРЕБЕТНІСТЬ.БАЙДУЖІСТЬ ТА ВІДСУТНІСТЬ ПОЧУТТЯ ВЛАСНОЇ ГІДНОСТІ.Яких негідників у владі маємо - на таких і заслуговуємо.
13 Лютого 2017, 01:34
якщо Ви так говорите що за 2-4 рейса відробляємо солярку, то будь ласка купи 2 бусіка пусти їх на рейс і побачимо як ти будеш говорити
13 Лютого 2017, 10:32
А ви запитайте у &quot;шановного&quot;і прозорого депутата Мякоти П.як він перевозить людей у Старовижівському районі з квитками чи без квитків?Нехай прийде і поділиться своїм досвідом з ковельчанами.
13 Лютого 2017, 10:39
Кароче пора делится
13 Лютого 2017, 11:02
якщо ви так хочете еталона то розрив між бусами має бути 5-10хв<br/>І еталонами на перевалку, 2-ковель зручно їздити ????<br/>Так само і черняховського<br/><br/>Чому Наші хвальоні Еталони ні одна держава закупляти не хоче??!!<br/><br/>В холодний період в ньому зуб на зуб не попадає<br/><br/>Ці автобуси для міста ковеля не комфортабельні, ну хіба що якщо рейс вокзал сільмаш<br/>А якщо на 2-ковель???<br/>То ні
13 Лютого 2017, 19:47
2 &quot;Шановні &quot; перевізники! Досить з Вами дискутувати. Закон гарантує безкоштовний проїзд пасажирам пільгових категорій? Однозначно Так! Виконуйте вимоги Закону! А &quot;пан&quot; Кіндер нехай згадає ,що у нього дві вищі освіти і він найманий на прцю не в законодавчий орган.
14 Лютого 2017, 21:37
Закон!!??<br/>В нашій країні якщо всіх перевірити пільговиків по категорії то зі 100% залишаться 20-30% хворих<br/>Остальні всі живі та здорові
15 Лютого 2017, 17:34
Панове перевізники ви возіть пільговиків тим кому держава надає право на проїзд а не пенсіонерів по віку їм безкоштовний проїзд не передбачений державою
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром