За 2 місяці нового року у Ковелі викрали 7 велосипедів

08 Березня 2020, 18:00
Крадіжка велосипеда / Фото ілюстративне 3103
Крадіжка велосипеда / Фото ілюстративне

У поліції дали поради, як вберегти свій велосипед від крадіжки.

З початку 2020 року в Ковельському відділі поліції вже зареєстровали 7 звернень про крадіжку велосипеда. Популярністю у велокрадіїв користуються і хороші брендові моделі, і підліткові велосипеди, і навіть безіменні. В подальшому їх у переважній більшості реалізують мешканцям міста чи то інших населених пунктів, – інформує Ковельський відділ поліції у Facebook.

Правоохоронці звертають увагу на необхідність дотримання елементарних правил безпеки, які допоможуть уникнути велосипедистам крадіжок їх двоколісних транспортних засобів.

Перш за все, відмовтеся від ідеї зберігати свій велосипед на сходовому майданчику, у загальному коридорі, біля під’їзду будинку, в будь-якому іншому подібному місці з вільним доступом сторонніх людей. Велосипед найкраще зберігати в квартирі (приватному будинку).

Щодо паркування ровера – ніколи не залишайте його поза зоною видимості без нагляду; не відходьте від велосипеда далі, ніж на кілька метрів. Якщо вам все ж необхідно відійти (наприклад, в магазин), грамотно пристебніть його замком або ланцюгом за непорушний об'єкт. І пам'ятайте: чим швидше повернетеся, тим більше ймовірність застати свій велотранспорт в цілості й схоронності.

Не забудьте пояснити правила поводження з двоколісним транспортним засобом і маленьким велосипедистам.

Ніколи не давайте кататися на своєму велосипеді незнайомим або малознайомим людям. Повірте, навіть добрий друг дитинства, якого ви не бачили років п'ять-вісім, міг за цей час стати зовсім іншою людиною.

Коментарі
08 Березня 2020, 22:07
Проведіть рейди по нарко притонах!
09 Березня 2020, 00:59
То все приїзжі цигани що торгують іконами на базарі та співпрацюють з поліцією
09 Березня 2020, 12:43
"Щодо паркування ровера – ніколи не залишайте його поза зоною видимості без нагляду; не відходьте від велосипеда далі, ніж на кілька метрів".... Просто чудова порада. Багато клепки вистачило таке згородити?
10 Березня 2020, 12:04
В мене велосипед украли більше року тому....залишив біля під'їзду на пів години прив'язаним до металевої опори....сутеніло...а знаходився сам по справах на першому поверсі...вийшов ні велосипеда ,ні замка(замок 250грн)...визвав поліцію....написали кучу протоколів....надав фото.....а віз і нині там(((....так що на допомогу поліції можете не розраховувати!!...просто із особистого досвіду.
10 Березня 2020, 12:10
Із особистого досвіду. Трохи більше року тому в мене вкрали велосипед. Ввечері залишив на 40 хвилин біля під'їзду прив'язаним не дешевим замком до металевої опори...сам був у справах на першому поверсі. Вийшов і не побачив ні велосипеда,ні замка....тільки опора.Визвав поліцію....надав фото....заповнили протокол,заяву і т.д...........а віз і нині там!!!...так що на нашу поліцію можете не розраховувати!
10 Березня 2020, 13:34
Що не говоріть,а Ковель - це спортивне місто,полюбляють наші люди велоспорт
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром