Поодинокі ковельчани вшанували пам’ять Великого Кобзаря

10 Березня 2020, 11:00
Поодинокі ковельчани вшанували пам’ять Великого Кобзаря 2300
Поодинокі ковельчани вшанували пам’ять Великого Кобзаря

З нагоди дня народження Тараса Шевченка до його пам’ятника у Ковелі ковельчани поклали живі квіти.

У понеділок, 9 березня, виповнилося 206 років від дня народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка.

«О дванадцятій годині прийшов з квітами, здавалось біля пам’ятника вже буде велелюдно, а тут я чомусь був один. Хоч на перед тим телефонував багатьом і у всіх були якісь справи. А той, хто і прийшов би, послухавши мене, був далеко від міста. Ось так і опинився сам на сам з Великим ТАРАСОМ. Поклав квітку, пробурмотів його заповіт собі під ніс, чомусь перехрестився і гордо пішов до центру міста, сподіваючись зустріти когось із знайомих», – розповів редакції Район.Ковель голова Ковельського відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін.

За його словами, по обіді біля пам’ятника Т. Г. Шевченку зібралось товариство з Ковельської організації «Союзу українок», благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь – Україна». Поклали квіти, почитали вірші та розійшлись. По шостій прийшли дві молоді мами із ще малими двома дітками, самі поклали букет квітів, півхвилини постояли і пішли гуляти парком.

«Згодом підійшли друзі із Ковельського відділення Українського фонду культури та громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» з її очільниками Ольгою Яренчук та Володимиром Кравчуком, читали вірші і намагались навіть співати на вірші Тараса Шевченка. Приємно вразили двоє хлопчиків, віком до шести років, які читали Кобзаря», – говорить Геннадій Сарапін.

Зважаючи на вихідний день у понеділок, представників місцевої влади біля пам’ятника не було. «Похід» чиновників з квітами заплановано на вівторок.

Нагадаємо, як анонсувала Ковельська міська рада, 10 березня о 15-й годині в Палаці учнівської молоді імені Івана Франка відбудеться літературно-мистецька вітальня до річниці від дня народження Тараса Шевченка. Хоча 10 березня дещо сумна дата – 159-ті роковини від дня смерті Кобзаря.  

 





 

Коментарі
10 Березня 2020, 13:10
пора вже відходити від Совєтчини і заганяти силою людей на заходи, які нібито патріотизм. Результат на лице. Особисто мені більше до вподоби поезія Івана Франка. Але його дні народження і дні смерті чомусь не відмічаються з такою помпою. А все тому що, постать Франка не вписується в ідеологію ненависті до Росії. Франка ж гнобили не росіяни, а західні кати. От Шевченко , це інша справа. Тому ці дати є суто ідеологічними і народ вже не ведеться на халяву.
10 Березня 2020, 13:15
та у нас навіть вулиці Івана Франка немає. Хтось може сказати де вона? В районі ковель2 є якесь незрозуміле утворення з трьої сміттєвих баків, ось і вся вулиця. А ви ще про щось там говорите
10 Березня 2020, 13:16
Це не важливо скільки людей прийшло. Головне, що пам'ятник найвищий....
10 Березня 2020, 13:21
Не створюйте собі ідолів,та не піартесь на показуху!Піаритесь,бо це зараз модно ,та ще ту показуху в інтерет закідаете! Колись примусово -показово покладали квіти Леніну,тепер піаритесьбіля шевченка! Впевненний ,що більшисть так званих патріотів-колгоспників,його навіть не читали.
11 Березня 2020, 09:59
проворовавшейся власти зараз не до Шевченка. Потрібно думати як зберегти вкрадене, відмазати Памідориху від зони і ще трохи хапнути до кінця каденції. так що Шевченко почекає
12 Березня 2020, 16:21
ПРОСТІ ЛЮДИ ЧИТАЮТЬ, ШАНУЮТЬ, І ВІРЯТЬ В ПРОРОЦТВО КОБЗАРЯ. Пишуть в дописах якусь хрень про совєтов, мабуть малолєтки, наслухавшись від дебцлов про різні ідеології. А як воно тупе, то і різні ідеології буде вплутувати куди завгодно, аби когось обгадити.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром