У Ковелі посилять заходи безпеки щодо запобігання коронавірусу

12 Березня 2020, 13:10
5770

Ковельський міський голова Олег Кіндер дав доручення першому заступнику Михайлу Гетьману терміново зібрати комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і визначити першочергові заходи для запобігання можливого поширення на території регіону гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Про це йшлося 12 березня на засіданні виконавчого комітету, інформують на сайті міської ради.

Міський голова закликав ковельчан зберігати спокій і дотримуватись усіх рекомендацій медиків, аби убезпечити себе та оточуюючих. Також він зауважив, що на виконання Постанови Кабінету Міністрів від 12 березня у навчальних закладах міста запроваджено карантин, який триватиме три тижні.

Члени виконкому підтримали рішення щодо посилення заходів для запобігання виникненню і поширенню випадків захворювання на COVID-19.

Зокрема, у ньому йдеться про оголошення з 12 березня до 3 квітня на території міста Ковеля карантину. Заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами, проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. 

Управлінню освіти, відділам культури, фізичної культури та спорту заборонено проведення масових заходів в приміщеннях установ комунальної власності.

Рекомендовано суб’єктам господарювання приватної форми власності забезпечити виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» щодо організації проведення занять, навчань та тренувань тощо.

Керівникам установ, підприємств, організацій, закладам (незалежно від форми власності) проводити заходити з посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей (ринки, супермаркети, кінотеатри, заклади ресторанного господарства) та забезпечити об’єкти належною кількістю антисептичних засобів, дозаторами для дотримання заходів гігієни рук.

Підприємцям-перевізникам, що здійснюють міські пасажирські перевезення, необхідно проводити щоденну дезінфекцію транспортних засобів.

Ковельському МТМО на період епідеміологічного періоду доручено організувати роботу «гарячої лінії» з чергуванням спеціалістів для надання консультацій з питань профілактики та лікування коронавірусу.

Рекомендовано керівникам аптечних установ міста забезпечити необхідну кількість засобів для профілактики та лікування ГРВІ та дезинфікуючих засобів.

Коментарі
12 Березня 2020, 16:57
Вокзали дезинфікуйте!!!!!
12 Березня 2020, 21:47
Не пускайте монголоідів!!!!!!!!!
13 Березня 2020, 08:50
Школи закрили, а чому позашкільля працює
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром