Депутати трьох фракцій Ковельської міськради виступили із заявою

17 Березня 2020, 15:33
Держзрада / Фото ілюстративне 3196
Держзрада / Фото ілюстративне

Обранці міської громади вбачають в діях окремих державних службовців Офісу Президента України ознаки державної зради.

Спільну заяву депутатів трьох фракцій Ковельської міської ради озвучив на своїй сторінці у Facebook колишній мер Ковеля, голова депутатської фракції «Солідарність» Сергій Кошарук.

«В той час поки увага переважної більшості українського суспільства зосереджена на проблемах, – йдеться у заяві, – прямо пов’язаних із світовою пандемією коронавірусу в діях окремих державних службовців Офісу Президента України вбачаються ознаки державної зради.

Ми, депутати Ковельської міської ради, висловлюємо глибоке занепокоєння тим, що діюча українська влада вирішила задовільнити ще одну забаганку Москви та підписала «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування так званої Консультативної ради», в якому представники України і так званих «ДНР» і «ЛНР» будуть на рівних обговорювати політичні питання. Без Росії. Вона тепер просто спостерігач, як Франція, Німеччина та ОБСЄ.

«Рішення» є категорично неприйнятним, оскільки повністю ігнорує безпекову складову та суперечить законним положенням про визнання Росії агресором і окупантом, а дій Російської Федерації на території Донецької, Луганської областей і в Криму – «збройною агресією Російської Федерації».

Більш того, цим «Рішенням» визнається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, а Російська Федерація, яка де-юре і де-факто є агресором проти України, цим «Рішенням» ставиться на один щабель із ФРН, Францією та ОБСЄ. Таким чином кремлівська версія про «внутрішній конфлікт в Україні» отримує визнання з боку самої України, а Росія видає із себе «миротворицю».

Тож застерігаємо владу – не користатися ситуацією, пов’язаною із обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви.

Без продуманої військової стратегії і доктрини щодо ведення бойових дій, ніякі дипломатичні зусилля не дадуть результату. Держава-агресор розуміє тільки силу. Діалог урегулювання має відбуватися з реальним агресором, а не його маріонетками. Інакше цей процес не матиме кінця.

Закликаємо Президента України Володимира Зеленського публічно відмежуватися від цього «Рішення» та не допустити створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». А також припинити розгорнуту кампанію з демотивації ветеранського та волонтерського рухів, наступу на конституційні права громадян щодо свободи думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського вносимо на розгляд сесії міської ради. Звертаємося до колег – депутатів міської ради підтримати нашу ініціативу та максимально використати мандат довіри ковельчан для активної позиції захисту національних інтересів держави усіма можливими методами та у зручний для Вас спосіб!

Залишаємо за собою право у законний спосіб відстоювати рух України «Геть від Москви» в сторону сильної демократичної країни з європейськими поглядами.

Одна Єдина Соборна Україна!».

Звернення підписали голови депутатських фракцій Ковельської міської ради – «Солідарності» Сергій Кошарук, Радикальної Партії Олега Ляшка Олександр Місяць та ВО «Свобода» Вадим Ткачук, а також депутати Сергій Вишневський, Тетяна Кибиш, Юрій Міцура, Ірина Роїк, Алла Півень, Юрій Рудь, Анатолій Кислюк (всі – «Солідарність»), Олександр Головань, Світлана Крат (обоє від Радикальної Партії Олега Ляшка), Ігор Ткачук, Валерій Кубай та Володимир Бичик (всі – ВО «Свобода»).

Коментарі
17 Березня 2020, 18:17
Лузєри підписали))
17 Березня 2020, 18:56
А якже Пініс зі Стасючкою?
17 Березня 2020, 19:13
То коли вже Порошенка посадять
17 Березня 2020, 20:45
А чим тобі, засцянко, не вгодив Порошенко? Не дає верховній зраді здати путіну Україну?
17 Березня 2020, 20:53
Справжні Патріоти!!!!!
17 Березня 2020, 22:38
ПАТРІОТИ ВОЛИНІ !!!!!
17 Березня 2020, 22:39
ПАТРІОТИ ВОЛИНІ !!!!
17 Березня 2020, 22:44
ПАТРІОТИ ВОЛИНІ !!!
18 Березня 2020, 00:10
Мені стає спокійніше коли в нас є такі депутати які думають стратегічно а не займаються змаганням популізму типу пініса кокукнотого і кіндера. Слава Україні!!!
20 Березня 2020, 18:20
Чого ці мразі не на війні???
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024