Із Ковеля в Польщу «пустять» «Інтерсіті»

16 Лютого 2017, 11:46
4955

«Укрзалізниця» планує сформувати ще один прямий маршрут, що з'єднуватиме Польщу з Волинню. Так, українська та польська сторони напрацювали шляхи реалізації проекту залізничного пасажирського сполучення «Ковель-Хелм-Люблін».

Про це йшлося під час круглого столу щодо розвитку прикордонної залізничної інфраструктури Волинської області та Люблінського воєводства у Волинській ОДА 15 лютого, – пише Інформаційне агентство Волинські новини з посиланням на прес-служу Волинської облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше директор з пасажирських перевезень і сервісу «Укрзалізниці» Ігор Романків зазначав, що прямим залізничним маршрутом до Польщі –з Ковеля до польського Хелма – буде курсувати «Інтерісі».

Начальник регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник підкреслив потребу українців здійснювати поїздки до країн Європейського Союзу, в тому числі й Польщі, з метою вирішення політичних, економічних та соціальних питань. Іван Груник наголосив на досвіді уже реалізованого залізничного проекту в напрямку «Київ-Львів-Перемишль», що розпочав свою роботу 23 грудня 2016 року. За його словами, міжнародний пасажирський маршрут виявився доволі зручним та необхідним, адже квитки розкуповують за лічені дні. Нині, більше 25 тисяч пасажирів скористалися послугами цього маршруту.

Окрім цього, за інформацією Івана Груника, за 2016 рік з метою відвідування Республіки Польща послугами пасажирського поїзда сполученням Київ-Варшава скористалися 2277 пасажирів.

Радник голови правління ПАТ «Укрзалізниця» з питань європейської інтеграції Томаш Майка, який і координує роботу з інвестицій європейських коштів зазначив, що робота залізничного сполучення «Ковель-Хелм-Люблін» стане потужним каталізатором для подальшої реалізації подібних проектів.

Окрім того, вдалося обговорити й особливості проходження митних процедур задля збереження особистої безпеки громадян, які подорожуватимуть міжнародним маршрутом.

За підсумками інтенсивних обговорень, таки вдалося напрацювати шляхи реалізації залізничного сполучення на широкій колії «Ковель-Хелм-Люблін», що буде здійснюватися українською стороною в особі «Укрзалізниці».

«Наш обов’язок – досягнення домовленостей із прикордонними та митними службами, які проводитимуть контроль під час поїздки», – підсумував Павел Наконечни та пообіцяв покращення прикордонної інфраструктури до Хелма.

За результатами круглого столу сформують робочу групу із представників обох сторін для детального аналізу та втілення транскордонного проекту. Також важливим питанням залишається узгодження тарифної політики, адже ціна квитка має бути доступна усім верствам населення.

Коментарі
16 Лютого 2017, 14:28
а скільки длоків в купе влазить. Може вже пора машини на польських бляхах назад завезти в Польщу. Поїздом буде дешевше возити
16 Лютого 2017, 20:27
Вас в голові одна контрабанда....Так забили всі таможні що не можна поїхати по справах......
17 Лютого 2017, 11:00
А там під сідушками є місце де пару десятків ящиків ковбаси чи сирків дитячих розложити, щоб провезти з Польщі.Якщо нічого не провезеш в схованках, то нащо такий потяг...
17 Лютого 2017, 11:09
А те, що ділянка Ковель-Хелм неелекрифікована, то фігня. Чмуха буде тягнути))))
17 Лютого 2017, 23:02
А ХТО З РОДИЧІВ ПРИ МУСОРАХ ВІЗЬМЕ В ОРЕНДУ ЦЕЙ ПОТЯГ ТА БУДЕ ПЕРЕПРАПЛЯТИ КОНТРАБАНДУ В НИЧКАХ ПОТЯГА та під сидіннями-ніхто не бачить, НА ПОЛЬЩУ...
18 Лютого 2017, 11:08
А що можна брати в оренду
20 Лютого 2017, 03:13
Нас обіцяли перекинути з білоруської митниці на польську по підвищенню,як тільки пустять потяг
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024