У Ковелі шукають власника арештованої партії горіхів та манго

18 Березня 2020, 15:00
Горіх / Фото ілюстративне 2752
Горіх / Фото ілюстративне

Поліція вилучила велику партію кедрових горіхів та сушеного манго, так як у водія не було на них супровідних документів, а власник товару ще й досі не зголосився.

У вечірній час під час нагляду за дорожнім рухом у Ковелі на вулиці Брестській працівники поліції зупинили неподалік автозаправки «WOG» мікроавтобус «Volkswagen LT 35», в середині якого виявили 1560 півкілограмових пакетів з маркуванням «Ядро орехов кедровых» та 400 кілограмових пакетів «Манго сушеное». Водій «буса» відмовився від надання будь-яких показів, а також не надав жодних документів з приводу походження продукції, зокрема, які підтверджують її якість та придатність для вживання.

Поліцейські затримали мікроавтобус з товаром, оскільки вважають, що вантаж не відповідає вимогам щодо безпечності продукції, які встановлені нормативно-правовими актами.

Відкрито кримінальне провадження № 12020030110000466 за ст. 227 КК України (Випуск або реалізація недоброякісної продукції), що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«Є достатньо підстав для висновку, що обсяг вказаних харчових продуктів є товарним і вони призначені для реалізації. Також є достатньо підстав для попереднього висновку, що вказані продукти є недоброякісними. Якщо харчові продукти в товарних обсягах не мають супровідних документів, невідоме їх джерело походження, то, заради безпеки споживачів, слід виходити з того, що вони є недоброякісними, поки не доведене інше. До того ж, вказані продукти харчування перевозились як попутний вантаж, власник цього вантажу, так само як і його походження невідомі. Також є достатньо підстав для попереднього твердження, що вартість вказаних продуктів є великим розміром», – йдеться у клопотанні до суду старшого слідчого Ковельського відділу поліції Євгена Сергієнка.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк ухвалив накласти арешт на кедрові горіхи та сушене манго. Оскільки власник мікроавтобуса має до вказаних продуктів опосередковане відношення, так як надавав послугу перевезення, що є профілем діяльності його як підприємця, то на «бус» арешт не накладався.

Коментарі
18 Березня 2020, 20:53
Також є достатньо підстав для попереднього висновку, що вказані продукти є недоброякісними. Звичайно - звичайно. Так всі й повірили....
19 Березня 2020, 01:04
Водій буса бреше! Це його контрабас з кацапетії...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024