Кіндер розповів про свою відставку та «нову більшість» у Ковельраді

17 Лютого 2017, 11:19
3587

Що спонукало депутата Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» Геннадія Кіндера написати заяву про складання з себе повноважень голови постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства? Чому він не може знайти спільну мову з членами комісії? У чому, на його думку, полягає деструктив?

В інтерв’ю газеті «Вісті Ковельщини» Геннадій Кіндер заявив, що продуктивній роботі заважають політичні інтереси членів комісії, їхні особисті амбіції. А ще – так звана опозиція до міського голови. Мовляв, блокуючи роботу комісії, вони роблять усе для того, аби ряд рішень, яких чекають ковельчани, просто не був проголосований.

«Досить часто саме так і буває. Рішення буквально «зависають», бо не набирають потрібної кількості голосів для прийняття. При­чини таких голосувань оче­видні: вказівка від керівника партії чи фракції. І все. Жодних законних підстав для неприйняття рішень немає», – вважає він.

Як приклад, Кіндер-старший взяв ситуацію з виділенням земельної ділянки одному з учасників АТО, який на цілком законних правах написав відповідну заяву на ім’я міського голови. Автором проекту був начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов.

«Що роблять депутати від опозиції? Не голосують. Натомість вони готують свій проект рішення про надання земельної ділянки іншому учаснику АТО, автором якого є вони самі. Цікаво, що текст рішення вони просто скопіювали з проекту рішення Логвінова. І наполягають на прийнятті саме «свого» рішення. Де справедливість? Чим один учасник АТО гірший від іншого? Лише тим, що рішення готував Логвінов, а не хтось інший? Це популізм, який дехто використовує, аби потім казати, що «вибили» в міської влади для «атовця» землю», – переконаний Геннадій Кіндер.

Він твердить, що нині часто-густо бачить популізм та спекуляції на тему землі для учасників АТО: ніхто не бажає вникати в суть проблеми, не кажучи про безпосередню участь у її вирішенні.

«Вже рік точаться розмови навколо Положення про порядок відведення земельних ділянок для учасників АТО, а віз і нині там. Максимум, на що спромоглись депутати, – проект рішення про встановлення мораторію на відведення земельних ділянок, який насправді ніяких питань не вирішує і нікого ні до чого не зобов’язує», – мовить пан Кіндер.

На запитання: «Чому досі не прийнято ніякого рішення про зняття з вас повно­важень голови комісії і не обрано нового?» він відповів, що мова знову ж таки про політичні амбіції та «опози­ційність» до міського голови, яка, зрештою, «обертається опозиційністю до громади». За його словами, поки що жоден із членів комунальної комісії не заявив про своє бажання її очолити.

«Створення таких умов, які унеможливили мою роботу як голови комісії, я сприймаю не інакше, як тиск. Жодних претензій до ведення засідань, їх підготовки з боку комісії не було. Більше того, на відміну від окремих депутатів від «УКРОПу» і «Солідарності», я не пропустив жодного засідання комісії. Так, С.Кошарук був присутнім лише на кількох засіданнях комісії, а В.Косцьов’ят переважно утримується або взагалі не бере участі у голосуваннях», – нарікає старший брат мера Ковеля.

Скільки часу триватиме ситуація, коли голова комісії склав свої повноваження, а іншого не обрано, – він не знає, але каже, що його заява цілком законна і має бути задоволена.

«Враховуючи створення на базі політичних сих «Солідар­ності», «УКРОПу», Радикальної Партії Ляшка та «Свободи» нової більшості у Ковельській міській раді, закономірним буде, щоб депутатську комісію очолив хтось із представників від цих партій. Тоді буде конструктивна робота. Комісію очолюватиме «їхня» людина і причин блокувати роботу не буде. Особисто я не тримаюся обома руками за посаду голови комісії. Нехай опоненти беруть керівництво на себе і працю­ють. Головне, щоб від цього виграла громада. А чиє головування в комісії – для пересічних громадян не має значення», – впевнений Геннадій Кіндер.

Але в даній ситуації його бентежить інше.

«Як правило, більшість формується навколо ідеї, позиції, інтересів тощо. В нашому випадку, на мою думку, бачимо об’єднання не «ЗА» навколо якоїсь ідеї чи позиції, а скоріше «ПРОТИ» – проти особисто міського голови та його команди. Чи піде таке об’єднання на користь громаді міста, покаже час», – говорить він.

«До речі, щодо налашто­ваних «ПРОТИ». Вас було відзначено до Дня місцевого самоврядування Почесною грамотою. Таке рішення досить неоднозначно сприйняв керівник фракції «УКРОП» Ігор Пініс та його оточення, які вимагають створити тимчасову комісію, аби перевірити вашу роботу на предмет її ефективності. Що ви думаєте з цього приводу?» – поцікавилась Наталія Гирич, яка взяла інтерв’ю.

«Я досить спокійно ставлюся до таких моментів, як нагородження, адже завжди можна знайти певні суб’єктивні причини в таких рішеннях. Я не можу піддавати сумніву чи критиці думку міського голови Олега Кіндера, секретаря ради Віри Федосюк, які вбачають у роботі того чи іншого депутата позитивний результат, і тому подають його кандидатуру на відзначення подякою чи гра­мотою. Цього разу відзначили мене, попередні роки чимало грамот і подяк отримали інші депутати)», – заступився за брата Геннадій Кіндер.

За його словами, Ігор Пініс пояснює своє невдоволення, апелюючи до цифр – кількісного показника роботи депутата.

«Поясню, що маю на увазі, хоч мені й не зовсім зручно говорити самому про себе. Та коли вже ви задали таке запитання – змушений. Міський голова під час звіту перед громадою зауважив, що грамоту я отримав за конструктивну роботу та найбільшу кількість депутатських звернень та запитів, які мали важливе значення для вирішення питань життєдіяльності міста, окремих громадян, а не звернень та запитів на зразок: «Прошу надати інформацію про…». А далі найрізноманітніші варіанти», – повідав Кіндер-старший.

Він дивується: «Кому з виборців стала у нагоді, наприклад, інформація про те, яку відповідь дав міський голова на той чи інший лист, чому не провели службове розслідування, скільки коштів використано на ті чи інші роботи?»

«Саме такими запитами «грішать» деякі мої колеги, називаючи це депутатською діяльністю. Тож слова міського голови про найбільшу кількість запитів були висмикнуті з контексту. Якщо чесно, ніколи навіть не намагався змагатися з кимось за кількість поданих звернень. Є прохання від виборців – допомагаю. І мені достатньо слів подяки від них», – завершив інтерв’ю Геннадій Кіндер.

Коментарі
17 Лютого 2017, 13:59
Хто відповість за злочинні дії, завдяки яким обманним шляхом, фальсифікацією, злочинними діями Товстиги енд кампані Вересу було віддано в управління будинки. І перші ж дні показали неспроможність бандитів обслуговувати житловий фонд. Тому мешканці будинків збирають підписи про від мову від послуг шарлатанів. Кіндер - тебе попереджали що Товстига обі яму? Попереджали. Готуйся до відставки. На слідуючій неділі біля твого кабінету буде ціле зібрання обдурених Товстигою мешканців.
17 Лютого 2017, 14:13
Тому пердуну Вельмі вже більше нема про що написати, окрім цього щура-алканавта!
17 Лютого 2017, 14:25
Якщо не боїшся, то розкажи про цю аферу на сесії міської ради 23 лютого. Думаю депутати нададуть тобі слово для виступу. Тільки прийди!
17 Лютого 2017, 14:35
Якщо знаєш про злочинні дії, то твій обов'язок офіційно повідомити про факт і обставини їх вчинення правоохоронні органи. В іншому випадку усе написане тут тобою є голослівним базіканям.
17 Лютого 2017, 14:50
пройдіть по будинках і запитайте мешканців. можете навіть кіно зняти. а ваші сесії є марна трата часу. менше засідати потрібно а більше працювати. і аферистів приберіть від годівнички.
17 Лютого 2017, 15:30
Коротше, сциканув!!!!
17 Лютого 2017, 15:31
А де ти був коли підписували договори на обслуговування будинків? Побачили, що розцінки Вереса нижчі ніж в РЖКП то і клюнули на дармове. А як відомо, що дармове обходиться завше дорожче.
17 Лютого 2017, 15:46
а мене Товстига питав чи я хочу в Верес? А правоохоронні органи розберуться , обовязково розберуться. Товстизі булоб краще прийти з повинною. менше дадуть. Зараз всі будинки відмовляться від послуг Вереса і Товстигу запитають, за що йому бабло платили.
17 Лютого 2017, 16:29
Так сама ситуація і в комісії по законності. Спочатку секретар комісії написав заяву а потім і голова.Галя всіх достала.
17 Лютого 2017, 17:23
Яка Галя? Чи не можна більш докладніше про яку саме Галю ідеться? І чим саме вона " всіх достала " ?
17 Лютого 2017, 17:40
Як на мою ,майбутнього депутата,думку голова комісії по законності вже давно мала б добровільно залишити посаду голови комісії.Таким кроком вона могла б врятувати сильно підмочену репутацію місцевого політика.
17 Лютого 2017, 18:07
Хлопці за все будете відповідати як ваша одіозна депутатка
17 Лютого 2017, 18:52
Вже ті бандити Кіндерята ,як щурі з корабля тікають.
17 Лютого 2017, 19:09
А ще більш прудко будуть втікати якщо ми, свідомі ковельчани,не лише словами,а і конкретними рішучими діями будемо сприяти втечі щурів від корита.
17 Лютого 2017, 19:09
А ще більш прудко будуть втікати якщо ми, свідомі ковельчани,не лише словами,а і конкретними рішучими діями будемо сприяти втечі щурів від корита.
17 Лютого 2017, 19:23
Як на мою ,майбутнього депутата,думку голова комісії по законності вже давно мала б добровільно залишити посаду голови комісії.Таким кроком вона могла б врятувати сильно підмочену репутацію місцевого політика.А МОЖНА ПО СУТІ.Вже пів року як написана заява. І кого могла б врятувати?Сказав А кажи Б .
17 Лютого 2017, 19:25
Галя де ж/д лікарня!!!????
17 Лютого 2017, 19:27
Це такі,яких звуть щурами-Матвійчук Олена,Кіндер Геннадій,Дудка Вася-запроданець.Вони за гроші рідного батька продадуть,як дехто з них.
17 Лютого 2017, 19:29
В ДУПІ.
17 Лютого 2017, 19:35
А що ти особисто зробив для збереження лікарні.Не чіпляйся до Галі,вона зробила певно найбільше за всіх.Які би розклади в політиці не були,а саме Галю будуть підтримувати виборці.
17 Лютого 2017, 19:47
Просто красти стало важче
17 Лютого 2017, 21:21
В ДУПІ.Підтримую!
17 Лютого 2017, 21:26
Це такі,яких звуть щурами-Матвійчук Олена,Кіндер Геннадій,Дудка Вася-запроданець.А ви подивіться хто голови комісій?Є там хто з УКРОПА?Нема.А чому?Бо срати не буде на кого.
17 Лютого 2017, 22:02
все те кодло, що зараз оселилось в міській раді потрібно гнати геть
17 Лютого 2017, 22:05
А ПРИЧОМ ТУТ УКРОП,ВОНИ НЕ ПРЕТЕНДУВАЛИ НА ЖОДНУ ГОЛОВУ КОМІСІЇ.А ТЕПЕР ТА БАНДОТА ХАЙ РОЗГРІБАЄ.ВИЛИЗУЮТЬ ОДНЕ МЄСТО КІНДЕРУ А ГРОМАДА ПОФІГ.
17 Лютого 2017, 22:14
З міськради потрібно гнати всіх однозначно,а на їх місце взяти молодих чесних спеціалістів.
17 Лютого 2017, 22:23
Хочу прокоментувати наступні слова Генадія Олексійовича :"... Цікаво, що текст рішення вони просто скопіювали з проекту рішення Логвінова. І наполягають на прийнятті саме «свого» рішення. Де справедливість? Чим один учасник АТО гірший від іншого? Лише тим, що рішення готував Логвінов, а не хтось інший? Це популізм, який дехто використовує, аби потім казати, що «вибили» в міської влади для «атовця» землю», – переконаний Геннадій Кіндер..."Особисто я вважаю,що різниця в тому,що ковельчани вже давно не вірять нікому із наближених людей до братів Кіндерів:Логвінову,Мурай,Конащуку,Гетьману,Федосюк,Товстизі і багатьом іншим,яких багато ковельчан називає "організованим злочинним угрупуванням".
17 Лютого 2017, 22:44
А чому така армія паразитів так міцно тримаються за своі посади. ? якби мали честь та совість то давно б уступили б своі місця для порядних і совісних професіоналів! І цим би врятували б Ковель та всю Украіну.
17 Лютого 2017, 22:49
Організоване злочинне угрупування на чолі з Кіндером пора давно садити в клітку.
17 Лютого 2017, 23:19
Я відпускаю своїй пастві всі гріхи
17 Лютого 2017, 23:22
В деяких прогресивних країнах всіх чиновників розстіляли показово на стадіоні
17 Лютого 2017, 23:23
Потрібні срібні кулі
17 Лютого 2017, 23:34
Яку честь і совість можуть мати члени ОЗУ? Тільки силою(в цивілізований спосіб звичайно) можна відсторонити злочинне угрупування від влади .Для досягнення поставленої мети достатньо щоб лише кілька висуванців громади із кількох десятків депутатів,членів Громради,керівників громадських організацій та політичних партій повели за собою найбільш активних ковельчан.На привеликий жаль бажаючих поговорити у нас не бракує.а щоб повести за собою людей нема кому.
17 Лютого 2017, 23:39
Краще через стадіон
18 Лютого 2017, 10:52
Шановний Олег Олексійович - вас обирали ковельчани для того, щоб ви вістоювали інтереси ковельської громади. а ви відстоюєье інтереси олігархів зі столиці і ковельських мільйонерів. за те що ви здали на пару з Товстигою комунальне господарство міста, знищили Добробут і добиваєте ЖЕКи, вам світить стаття і дуже серйозна. Подивіться що ви наробили з управителями. Люди нарешті зрозуміли аферу і масово збирають підписи за відмову від весесовських лже = послуг. А хто понесе відповідальність за витрачені на ті конкурси гроша, хто возмістить ителям мміста ковеля за той бардак, який твориться. Одумайтесь. ще не пізно.
18 Лютого 2017, 11:10
Не набридло ще засмічувати сайт?Поважайте інших людей,в тому числі і старших за віком та жінок.
18 Лютого 2017, 11:46
Злочинне угрупування на чолі з ТИМОШЕНКО ЗА ГРАТИ
18 Лютого 2017, 12:33
а чим я скривдив людей старшого віку і жінок? Піди похмелись
18 Лютого 2017, 12:50
При чому тут Укроп?Галя з Ігорком базар віджати хочуть. От при чому...
18 Лютого 2017, 16:06
ВСІМ ДЕПУТАТАМ БЮТ ПОТРІБНО ПІТИ У ВІДСТАВКУ .ЦЕ БУДЕ ЧЕСНИЙ ПОСТУПОК .
18 Лютого 2017, 16:17
і не просто піти у відставку, а прихопити з собою на віки вічні кіндерів з Товстигою. Ці продажні повинні відпрвісти перед законом за свої діяння. Ще таких крахобоаів Ковель не бачив. банду геть!!!!!!
18 Лютого 2017, 21:22
Ви думаєто що і нас показово хабарників будуть розстрілювати
19 Лютого 2017, 09:29
Про яку чесність ви говорите?Ніхто із втративших честь і совість добровільно від владного корита не піде.А от їхнього командира (мера Кіндера) громада повинна негайно викинути із керівного крісла.Підстав для такого радикального кроку більш ніж достатньо.
19 Лютого 2017, 09:31
Перед сесією нас попередили, що потрібно прийти за дві години до початку засідання, оскільки з Києва приїде посланець від Тимошенко – Віктор Олійник, який зараз крутиться біля центральних органів партії, а раніше був керівником волинського осередку. На тих зборах Олійник чітко сказав: &quot;Ви голосуєте за Палицю&quot;, підкресливши, що це наказ, виконання якого буде суворо контролюватися. Вказівку ми виконали. Щоправда, з 12 депутатів за Палицю віддали голос лише 11. Нам досі невідомо, хто не виконав доручення.<br/>Потім ми обирали голову фракції і Кіндер, як очільник осередку, запропонував кандидатуру Валентини Касарди. Ми погодилися. На наступну сесію вона принесла список порядку денного і без будь-яких обговорень почала показувати нам, як потрібно голосувати щодо всіх винесених питаннях, бо так вирішило бюро та Кіндер.<br/>Звісно, що після цього інциденту поміняли керівника фракції. Ба більше, ми сказали Кіндеру, що він не може сидіти в Ковелі і вказувати нам, депутатам, як потрібно голосувати з певних питань. От тоді і виник цей конфлікт. Пізніше він ініціював наше (&quot;антикіндерівської&quot; групи з 9 депутатів, – К) виключення з партії, ставлячи нам у вину зміщення з посади Касарди та підтримку створення &quot;Волиньприродресурсу&quot;, проти якого він виступає. Ну а далі вже взагалі говорили, що нас позбавлять мандатів.
19 Лютого 2017, 10:37
Зависоко взято! Хоч мавпоподібне зі щурячою мордою та глибоко закоренілими звичками алкоголіка з одного роду - політика для нього, як для дебіла вища математика! Інтрига, хапок та грубий обман на фоні безкультур'я - ось основні риси цієї Кіндер- мавпи.
19 Лютого 2017, 10:57
і команда в нього одні продажні шкури. За 5 долярів продадуть і місто з мешканцями , аби хто купив
20 Лютого 2017, 10:18
Галю чому просрала лікарню?Домовилась?Розкажи чесно.
21 Лютого 2017, 01:40
А Галя то, балована!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром