Щодо ковельського ветсанзаводу порушили кримінальну справу

17 Лютого 2017, 12:04
1727

Ковельська місцева прокуратура​ порушила кримінальну справу щодо ймовірного забруднення довкілля.

Керівництво підприємства не допускає на завод екологічну інспекцію, втім, в рамках кримінального провадження дослідження ґрунтів та вод таки робитимуть, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, в інтеренті з’явилися світлини тушок мертвих тварин, які лежать просто неба на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод». Відтоді ковельчани забили на сполох, мовляв, на околицях міста ветсанзавод скидає мертвих тварин просто у викопану яму. Натомість керівник заводу запевняв, що не варто турбуватися - відходи утилізують згідно з передбаченими нормами.

Згодом на місце захоронення решток тварин приїхала позапланова перевірка. Дослідження показали, що захоронень в землі немає. Втім, розповідають екологи, тваринні відходи зберігали з порушенням, а це могло призвести до забруднення навколишніх ґрунтів.

Тому начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук звернувся до керівника підприємства Вадима Сухоноса за дозволом провести комплексну перевірку.

«На словах на заводі нам повідомили, що дадуть дозвіл на перевірку, але керівництво підприємства звернулося до свого столичного начальства. А ті відмовили. Тому ми підготували звернення в прокуратуру. Зі своєї сторони правоохоронці відкрили кримінальне провадження й нас мають залучити до справи, що таки дасть можливість здійснити перевірку», – коментує ситуацію Олександр Ткачук.

З його слів, ймовірно, до досліджень приступлять, як зійде сніг.

Коментарі
17 Лютого 2017, 14:59
Захоронень в землі немає а фото викладені напередодні в мережі це фотошоп і наклеп..... цей результат був очікуваний.....
17 Лютого 2017, 15:46
сам ти фотошоп! мертві тушки свиней там само лежать тільки прикопані землею, а зараз ще і під снігом
17 Лютого 2017, 16:10
а що ви чекали від екологів? нічого вони не роблять бо від цього отримують відкати
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром