Судили поліцейського за розбиту в Ковелі службову машину

20 Березня 2020, 15:16
3030

Рано-вранці патрульний поліцейський розбив у Ковелі службовий автомобіль.

Управління патрульної поліції у Волинській області направило до Ковельського міськрайонного суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності свого ж працівника за порушенням правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

14 вересня 2019 року близько шостої години ранку патрульний поліцейський, перебуваючи за кермом службового автомобіля «Mitsubishi Outlander», в Ковелі на вулиці Північній біля будинку № 8 не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу та скоїв наїзд на припаркований з лівої сторони дороги автомобіль «Renault Master». Внаслідок зіткнення транспортні засоби отримали механічні пошкодження із матеріальними збитками.

У судовому засіданні поліцейський свою провину заперечив, мовляв все сталося через технічну несправність службового авто, а ширина дороги не дозволяла об’їхати припарковану машину.

Втім, як стверджував у суді свідок – користувач побитого «Renault Master», після ДТП працівник поліції пояснив, що заснув за кермом.

Напередодні аварії на «Mitsubishi Outlander» чергував інший екіпаж. У журналі виїзду та повернення транспортних засобів вказується, що автомобіль справний. Згідно наряду-замовлення, проводилось його регламентне технічне обслуговування і несправностей також не було встановлено. Це ж саме згодом підтвердив у висновку експерт за результатами проведення судової автотехнічної експертизи.

Представниця управління поліції заявила, що з моменту ДТП і на даний час автомобілем ніхто не користується через значні пошкодження кузова.

Суд постановив визнати винним патрульного поліцейського, але закрив провадження у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення.

Коментарі
20 Березня 2020, 21:19
Браво! Тепер всі ми заплатимо за ремонт авто а пласмасовий недополіцай далі буде рисачити .
21 Березня 2020, 15:21
"Відмазали поліцейського за розбиту в Ковелі службову машину"
23 Березня 2020, 11:48
Ворон ворону око не виклює
23 Березня 2020, 22:30
Не знаєте законодавства не пишіть херню, суд його визнав винним, але штраф не наклав, тому що стікли строки притягнення до адмін.відповідальності. Далі УПП буде стягувати з нього витрати на ремонт автомобіля в порядку цивільного позову.
24 Березня 2020, 09:26
Поки з поліцая стягнуть гроші за ремонт авто він ще встигне розбити наступне. Тому що на роботу беруть кого попало, різний зброд який не хоче працювати
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром