На Ковельщині сапери вилучили 22 боєприпаси

25 Березня 2020, 09:18
1784

Група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України у Волинській області знищила 22 боєприпаси часів Другої Світової війни.

Сапери працювали на Ковельщині 23 березня. Про це повідомили в управлінні ДСНС України у Волинській області.

Напередодні під час прогулянки мешканець села Свидники Ковельського району натрапив на старі снаряди. Він зателефонував до служби порятунку «101» та повідомив про виявлені небезпечні предмети. Сапери ДСНС, які приїхали на місце знахідок, вилучили три 76-міліметрових артилерійських снаряди та знищили їх у встановленому порядку.

Цього ж дня у селі Волошки цього ж району місцевий мешканець під час розчищення чагарників під поле виявив невідомий вибухонебезпечний предмет та повідомив про це рятувальників. Сапери ДСНС, які прибули на місце виклику, ідентифікували знахідку як один артилерійський снаряд 152 міліметрів.

«Після детального обстеження прилеглої території виявлено ще чотири 45-міліметрові артснаряди, 7 міномених мін та вісім гранат Ф-1», – розповів заступник начальника групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Волинській області Віталій Галаша.

Усі боєприпаси вилучили та транспортували до спеціального майданчика, де й знищили.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку «101» або правоохоронців за номером телефону «102».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром