У Ковелі дезінфікуватимуть будинки, в які повернулися приїжджі з-за кордону

27 Березня 2020, 14:00
Дезінфекція / Фото ілюстративне 3842
Дезінфекція / Фото ілюстративне

У Ковелі обговорили питання щодо проведення дезінфекційних заходів.

Про це інформує Ковельська міська рада.

26 березня відбулася робоча нарада, яку провів заступник міського голови, голова тимчасової міської протиепідемічної комісії Ігор Прокопів. У ній взяли участь перший заступник міського голови, заступник голови місцевої комісії з питань ТЕП та НС Михайло Гетьман, керівники Ковельського міськрайонного відділу «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» і Ковельського МРУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Маляр та Микола Король, начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Лідія Жолінська.

Звертаючись до присутніх, Ігор Прокопів зауважив, що у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, виявленням хворих на Волині, необхідно підготувати додатковий план організації у місті заходів з дезінфекції. Йдеться про під’їзди багатоквартирних житлових будинків, ліфтів, вулиць, транспортних засобів тощо.

Людмила Маляр повідомила, що фахівці відділу лабораторного центру готові надати рекомендації і роз’яснення щодо проведення цієї роботи.

Також розроблять пам’ятку з алгоритмом дій для комунальних служб, ОСББ, яку оприлюднять у місцевих ЗМІ та офіційному сайті. Людмила Сергіївна запевнила, що працівники у телефонному режимі консультуватимуть відповідальних осіб щодо ефективності антисептиків та з інших питань.

Наголосили, що першочергово дезінфікуватимуться будинки, в які повернулися приїжджі з–за кордону, аби убезпечити оточуючих. Є списки з адресами таких людей.

Надуть чіткі інструкції і для працівників поліції щодо особистого захисту під час несення служби.

Представники міськрайонного управління Держпродспоживслужби обстежуватимуть життєво необхідні об’єкти на предмет дотримання санітарних вимог.

Коментарі
27 Березня 2020, 18:00
Особливо там де живуть цигани
27 Березня 2020, 21:31
Жінка, що у місті Конотоп на Сумщині померла від коронавірусу, мала як мінімум 70 контактів з людьми, оскільки БУЛА ЗНАХАРКОЮ.<br/>Про це у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін.<br/><br/>«Хочу повідомити, що сьогодні надійшла інформація з Сумської лабораторії про те, що захворювання на коронавірус у жінки, яка позавчора померла і мала 76 років, на жаль, підтвердилося. Також експрес-тестами підтверджено захворювання ще 3 її близьких: це син, донька і онук. Встановлено коло її спілкування. Попередньо – це 70 осіб», - заявив міський голова.<br/><br/>За його словами, померла БУЛА ЗНАХАРКОЮ, тож до неї зверталося багато людей.<br/><br/>«І, відповідно, тільки 70 осіб нам вдалося встановити, з ким вона контактувала, але, на жаль, людей може бути значно більше», - сказав Семеніхін.<br/><br/>Як повідомляв Укрінформ, коронавірус виявили у 76-річної жительки села Козацьке Конотопського району. Жінка, яка проживала з онуком, працівником місцевої «швидкої допомоги», потрапила до Конотопської ЦРЛ 23 березня. До цього вона хворіла шість днів. Хвору помістили до реанімаційного відділення лікарні, під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів, однак вона 25 березня померла.Не ходіть до однорукої відьми...
27 Березня 2020, 22:47
В МЕНЕ СУСІДКА З ПОЛЬЩІ ПРИЇХАЛА ПО МІСТУ СОВАЄТЬСЯ ніяка холєра не вхопить
30 Березня 2020, 14:17
Таки відьмочка із Конотопу померла від коронавірусу-тести підтвердили
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024