Які обмеження будуть у Ковелі з 6 квітня

05 Квітня 2020, 16:05
Карантин / Фото ілюстративне 13204
Карантин / Фото ілюстративне

Ковельські поліцейські розповіли про обмеження у місті, які будуть діяти з 6 квітня.

Поліція у межах компетенції реагуватиме на порушення карантинних обмежень, – інформує Ковельський відділ поліції Волинської області.

Обмеження будуть діяти згідно положення постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Так, з 6 квітня заборонено:

  • пересуватися вулицями групами більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • знаходитися на вулиці без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу;
  • перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення легковими автомобілями, а також окремих категорій осіб;
  • самовільне залишення місць обсервації.

Також є чіткий перелік категорій осіб, які потребують самоізоляції. Це – особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, хворі особи або з підозрою на інфікування, які не потребують госпіталізації, люди, які досягли 60-річного віку.

Самоізольованим особам (крім хворих на коронавірус) у разі відсутності піклувальника дозволяється відвідування найближчих місць торгівлі та вигул домашніх тварин.

Варто відзначити, що строк самоізоляції визначає лікар, а контроль за виконанням умов самоізоляції забезпечують працівники Національної поліції, військовослужбовці Нацгвардії та представники інших уповноважених органів.

Читайте також:

Коментарі
05 Квітня 2020, 19:53
То можна цілими днями з магазину в магазин і вештатись , це ж дозволено .
05 Квітня 2020, 20:50
Ги ги, у кабінета мініструв прав немає таке запроваджувати. ПиСи. поліцейські після роботи будуть цих рекомендацій дотримуватися?
05 Квітня 2020, 22:32
ПОЛІЦІЯ БРЕШЕ, ЩО НЕ МОЖНА ПЕРЕБУВАТИ НА ВУЛИЦІ БЕЗ МАСОК!!! В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.<br/>Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).! ВУЛИЦЯ НЕ НАЛЕЖИТЬ ДО МІСЦЬ ГРОМАДСЬКОГО КОРИСТУВАННЯ!! Ось посилання на роз&amp;quot;яснення урядом своєї ж постанови :https://www.kmu.gov.ua/news/rozyasnennya-shchodo-novih-obmezhuvalnih-zahodiv-na-period-karantinu
05 Квітня 2020, 22:40
А працюючим пенсіонерам як до роботи дійти?
05 Квітня 2020, 23:53
&amp;quot;знаходитися на вулиці без масок, респіраторів&amp;quot; - пани поліц. , з якого пальця ви це взяли?
05 Квітня 2020, 23:53
&amp;quot;знаходитися на вулиці без масок, респіраторів&amp;quot; - пани поліц. , з якого пальця ви це взяли?
05 Квітня 2020, 23:53
&amp;quot;знаходитися на вулиці без масок, респіраторів&amp;quot; - пани поліц. , з якого пальця ви це взяли?
06 Квітня 2020, 00:45
То тараньку, шмурдяк, цигарки з Донецька та Білорусі і банани гнилі на привокзалці можна продавати декому , якщо насунути на писок маску
06 Квітня 2020, 01:00
Головне не давати в руки документи поліції. Бо вони теж заразні можуть бути, як і наші документи .
06 Квітня 2020, 12:29
А чому швейна працює? В бригаді 100 чоловік, і не всі в масках. То чому гуляти по вулиці не можна? Чому церкву штрафують? А от на швейній сидіти можна. Це як?
06 Квітня 2020, 12:42
Червонопикий має звання старшого єфрейтора поліції тому і торгує шмурдяком та контробандними цигарками
06 Квітня 2020, 16:00
На комедії &amp;quot;Маски-шоу&amp;quot; наші обрані 73-ма відсотками &amp;quot;слуги&amp;quot; швиденько змайстрували Схему - ввели абсурдні заборони, за невиконання яких або дай добрячого хабара, або наповни бюджет штрафом розміром у середню пенсію за півроку чи рік...
08 Квітня 2020, 13:04
З тексту Постанови Кабінету Міністрів України<br/>від 02.04.2020 р. № 255<br/>2. Заборонити до 24 квітня 2020 р.:<br/><br/>1) з 6 квітня 2020 р. перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно;<br/>З яких пір вулиця це громадське місце? це щоб накосити напевно штрафів!
08 Квітня 2020, 17:24
ЩО ГОВОРЯТЬ ЮРИСТИ:<br/>Важливо!<br/>Запам'ятайте, все, що зараз РОБИТЬСЯ - це ЧИСТО психологічна атака на людей зі слабкими нервами.<br/>1. У нас немає санепід лікаря ... бо НІ СЕС !!! Є замміністра. Крапка.<br/>2. Вводити &amp;quot;карантин&amp;quot; може ВИКЛЮЧНО СЕС, якої немає.<br/>3. Зайти до вас в квартиру (як лякають деякі мери) до вас можуть ТІЛЬКИ за рішенням суду. Або ви самі добровільно запустіть до себе.<br/>4. Обмежити вашу свободу можуть ТІЛЬКИ за рішенням суду. Або ви самі її погодьтеся обмежити.<br/>5. Скласти протокол на вас по 44-3 адмінки можуть тільки в тому випадку, якщо ви ХВОРІ і це ВСТАНОВЛЕНИЙ факт. Поцікавтеся, як збираються встановити цей факт ті, хто намагається скласти на вас протокол.<br/>У всіх інших випадках цей протокол коштує не більше, ніж каркання ВОРОН.<br/>Закидають відсутність маски і загрожують 44-3 адмінки? Поцікавтеся де ви можете БЕЗКОШТОВНО отримати те, що від вас вимагають (маски та інше) на підставі ст. 20 закону про санепідблагополуччя ...<br/>Хочуть встановити здорові ви? Поцікавтеся де ви можете негайно безкоштовно пройти тест.<br/>Якщо Поліція намагається скласти на вас протокол по 44-3 тут же цікавтеся чим вони доведуть, що ви ХВОРІ. Зауважте ... не інфіковані, а саме ХВОРІ.<br/>Крім того, щоб скласти протокол потрібно грамотно його оформити і встановити вашу особистість. Якщо ви не погодитеся їм допомогти - максимум вас на 3 години звозять на встановлення особи і нічим це не закінчиться бо в ділянці вже не буде ні свідків ні фактів порушень. І думаю, що ніхто вас нікуди возити не буде.<br/>Хоча ... можете запропонувати їм скласти протокол з ваших слів :)<br/>Головне будьте чемні. Просіть процитувати вам<br/>ст. 33 - про свободу пересування ... Якщо вас хтось блокує на дорозі ... і не тільки.<br/>ст. 30 - якщо хтось ломиться до вас додому.<br/>ст. 29 - якщо хтось намагається позбавити вас свободи<br/>ст. 28 - якщо хтось намагається загрожувати вам примусовими медексперіментамі над вами.<br/>Пам'ятайте, у нас КМУ та місцеві органи влади оголосили надзвичайний ситуацію - це щось, коли прориває каналізацію в місті ... тобто то, що НЕ СКАСОВУЄ ВАШИХ ПРАВ І СВОБОД.<br/>Обмеження прав і свобод можливо ВИКЛЮЧНО в разі введення надзвичайного Стану. У нас його немає і ніхто не ризикне йти на це.<br/>Тому влада просто усвідомлено БРЕШЕ і ЗАЛЯКУЄ.<br/>Пам'ятайте, суди, слава Богу, в адекватний. Поки тільки 5% протоколів Поліції задоволені. І то ... це ще просто в апеляцію не сходили.<br/>НІЯКОЇ адекватної нормативки під обмеження ваших прав немає, а те, що є вельми фрагментарно і легко Готується в судах.<br/>Цей пост написаний у відповідь на неправомірні дії влади і на їх неконституційними залякування народу.<br/><br/>Дуже лаконічно. Єдине, що хочу додати, так це неможливість введення надзвичайного стану через епідемію (Кодекс цивільного захисту / оборони)
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром