Дисплеї в смартфонах — що нас чекає в майбутньому?

10 Квітня 2020, 12:16
2193 Джерело: https://www.aks.ua/

Якими будуть дисплеї на смартфонах майбутнього? Ви можете бути впевнені в одному — вони будуть великими. Що чекає кожного користувача завтра, а які технології впроваджуються і зустрічаються вже сьогодні, розглянемо прямо зараз. 

ДІАГОНАЛЬ І РОЗДІЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ЕКРАНА 

До недавнього часу стандарт становив 5 дюймів, після цього — 5,5 дюйма, тепер же з кожним місяцем з'являється все більше моделей з діагоналлю 6 дюймів і більше. У той же час пропорційно зростає і роздільна здатність дисплеїв. Таким чином, наприклад, дисплеї Xiaomi планується поступово «привчати» до стандарту 4K, і станеться це найближчим часом.

ЩО БУДЕ З ЧАСТОТОЮ?

У зв'язку з тим, що користувачі все частіше використовують смартфони для ігор, частота оновлення екрана може бути настільки ж важливою, як і роздільна здатність. Швидше за все, на ринку можуть з'явитися смартфони з частотою оновлення 120 Гц, що забезпечує високу плавність і згладженість картинки.

БЕЗРАМКОВИЙ ПСИХОЗ

Хоча сучасне виробництво дозволяє створювати повністю безрамкові екрани, не всі користувачі з ентузіазмом вітали цей елемент, а багатьох вже починає дратувати подібна концепція. Тому можна очікувати, що виробники намагатимуться створювати свіжі альтернативи.

Один з найбільш ймовірних варіантів — приховати фронтальну камеру на дисплеї, щоб вона не була видна, а на екрані були тільки мітки. Інші патенти, вже неодноразово реалізовані, показують висувну клітинку зверху, обладнану камерою і датчиками. Не менш цікавим рішенням є і вбудований динамік прямо в дисплей. 

Ще одна ідея, безпосередньо пов'язана з екраном, це вмонтований в дисплей смартфона сканер відбитків пальців, який вже впроваджується в телефони провідних виробників.

НУДНА ОДНОМАНІТНІСТЬ

Деякі техно-фанатики також скаржаться, що всі мобільні телефони сьогодні виглядають однаково. Однак важко бути оригінальним з поширеним типом моноблочної конструкції. Саме тому перші моделі з гнучкими і складними екранами вже почали з'являтися.

«Розкладачки нашого часу» вже продемонстрували представники таких компаній, як Samsung, Huawei, LG і Oppo. Приєднання інших виробників до цій групі — питання часу.

АВТОНОМНІСТЬ 

Так як дисплей телефона вважається найбільш «ненажерливим» елементом в конструкції і здатний витрачати чи не 90% від загальної кількості енергії, то і це питання вважається досить гострим і першочерговим. Таким чином, всі флагманські моделі поступово переводять на OLED-екрани, які не мають підсвічування в своїй конструкції. До того ж не припиняються роботи і дослідження над більш економічними аналогами панелей відтворення картинки.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024