У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

10 Квітня 2020, 12:20
Вводять особливий режим пересування 11248
Вводять особливий режим пересування

На цих вихідних, 11-12 квітня, у Волинській області вводять режим максимального обмеження пересування.

Йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, з 13:00 суботи до 6:00 понеділка (13 квітня) волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Додаткові обмежувальні заходи прийняли, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 9 квітня.

«Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією. Завдяки нашим спільним діям ситуація в області контрольована. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують», – наголосив голова облдержадміністрації.

Читайте також: За добу на Волині – три нових випадки коронавірусу

Коментарі
10 Квітня 2020, 16:59
а чому порушуеться ст 93 Конституції Обмеження прав пересування встановлюється тільки коли в країні введено надзвичайний стан чи військовий а у нас такого не має
10 Квітня 2020, 17:13
Добре, міста, а села ви будете контролювати? Люди з сіл також в місто їздили, щоб скупитись, тобто, були в контакті з різними людьми, які, можливо, могли бути хворі на covid 19 без симптомів
10 Квітня 2020, 20:04
Сидиш в місті то сиди .чого тобі в село під час карантину пертися.
10 Квітня 2020, 21:51
Піду на Кіндера почихаю з Гетьманом
10 Квітня 2020, 21:53
З такими темпами скоро будемо голодні сидіти. Ще хай скажуть поля не садити, сидіти дома. В Польщі та Німеччині такою бредятиною не займаються. Усі ходять спокійно. Зберігають дистанцію, і обмеження кількості одно часно перебуваючих в магазинах. Задля людей зробили цілодобовий продаж в магазинах перед Великоднем, адже зараз виникають черги. А наші ідіоти навпаки зроблять ажіотаж потім. Треба було раніше думати і не пускати додому приїжджих, а селити по санаторіях які і так пустують тепер. А через цих тепер мільйонне населення повинно сидіти дома. Але за кого люди голосували те і маєте, цирк вибрали тепер дивіться дома і смійтеся над собою.
10 Квітня 2020, 23:21
ЩО ГОВОРЯТЬ ЮРИСТИ:<br/>Важливо!<br/>Запам'ятайте, все, що зараз РОБИТЬСЯ – це ЧИСТО психологічна атака на людей зі слабкими нервами.<br/>1. У нас немає санепід лікаря ... бо НЕМАЄ СЕС !!! Є замміністра. Крапка.<br/>2. Вводити &amp;quot;карантин&amp;quot; може ВИКЛЮЧНО СЕС, якої немає.<br/>3. Зайти до вас в квартиру (як лякають деякі мери) до вас можуть ТІЛЬКИ за рішенням суду. Або ви самі добровільно запустіть до себе.<br/>4. Обмежити вашу свободу можуть ТІЛЬКИ за рішенням суду. Або ви самі її погодьтеся обмежити.<br/>5. Скласти протокол на вас по 44-3 КУпАП можуть тільки в тому випадку, якщо ви ХВОРІ і це ВСТАНОВЛЕНИЙ факт. Поцікавтеся, як збираються встановити цей факт ті, хто намагається скласти на вас протокол.<br/>У всіх інших випадках цей протокол коштує не більше, ніж каркання ВОРОН.<br/>Закидають відсутність маски і загрожують 44-3 адмінки? Поцікавтеся, де ви можете БЕЗКОШТОВНО отримати те, що від вас вимагають (маски та інше) на підставі ст. 20 Закону України „Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення”.<br/>Хочуть встановити, чи здорові ви? Поцікавтеся, де ви можете негайно і безкоштовно пройти тест.<br/>Якщо поліція намагається скласти на вас протокол по 44-3 КУпАП, тут же цікавтеся, чим вони доведуть, що ви ХВОРІ. Зауважте ... не інфіковані, а саме ХВОРІ.<br/>Крім того, щоб скласти протокол, потрібно грамотно його оформити і встановити вашу особистість. Якщо ви не погодитеся їм допомогти – максимум вас на 3 години звозять на встановлення особи і нічим це не закінчиться. бо у відділі поліції вже не буде ні свідків, ні фактів порушень. І думаю, що ніхто вас нікуди возити не буде.<br/>Хоча ... можете запропонувати їм скласти протокол з ваших слів.<br/>Головне – будьте чемними. І просіть процитувати вам:<br/>ст. 33 Конституції України, якщо вас хтось блокує на дорозі ... і не тільки;<br/>ст. 30, якщо хтось вламується до вас додому;<br/>ст. 29, якщо хтось намагається позбавити вас свободи;<br/>ст. 28, якщо хтось намагається загрожувати вам примусовими медичними експериментами над вами.<br/>Пам'ятайте, у нас Кабінет Міністрів та місцеві органи влади оголосили надзвичайний ситуацію – це щось подібне, коли прориває каналізацію в місті ... тобто те, що НЕ СКАСОВУЄ ВАШИХ ПРАВ І СВОБОД.<br/>Обмеження прав і свобод можливо ВИКЛЮЧНО в разі введення надзвичайного стану. У нас його немає і ніхто не ризикне піти на це.<br/>Тому влада просто усвідомлено БРЕШЕ і ЗАЛЯКУЄ.<br/>Пам'ятайте, суди, слава Богу, в адекваті. Поки що тільки 5% протоколів поліції задоволені. І то ... це ще просто в апеляцію не сходили.<br/>НІЯКОЇ адекватної нормативки під обмеження ваших прав немає, а те, що є вельми фрагментарно і легко скасовується в судах.
11 Квітня 2020, 01:09
А хто знає де можна ознайомитись з офіційним текстом рішення?<br/>Особливий режим пересування це що за новий вид руху?
11 Квітня 2020, 10:42
Все було нормально, допоки &amp;quot;моча&amp;quot; в голову комусь не стукнула! Люди і так дотримувались режиму, а оце - &amp;quot;запасііться продуктами&amp;quot; , спровокувало дурний ажіотаж, в результаті по Ковелю ні хлібини в магазинах на вечір!
11 Квітня 2020, 12:17
Пішли вони нах.... Зі своїми діями а деревяно пластмасові будуть вий....тись буду коліна прострелювати
11 Квітня 2020, 12:41
Ніде. Під таким підписатися може лише круглий ідіот. За такі діяння можна притягнути підписанта до кримінальної відповідальності за самоправство.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024