У Ковелі виголосили вирок начальнику управління Держгеокадастру

28 Лютого 2017, 11:19
5900

На лаві підсудних опинився начальник управління Держгеокадастру у Ковельському районі Іван Лукасюк, який 20 травня 2016 року в другій половині дня у службовому приміщенні «завалив» директора ТОВ «Центр «Ковельгеодезія» Тетяну Чирук.

В обвинувальному акті стверджується, що під час словесної суперечки з Тетяною Чирук, з метою відсторонити від дверей до кабінету, Іван Лукасюк взяв її долонями обох рук за руки вище ліктів, стиснув, нахилив корпус тіла жінки вправо, після чого умисно завдав їй удар правою ногою по лівій нозі, зробивши так звану «підсічку». Коли остання втратила координацію, умисно різко відпустив її руки від чого потерпіла впала на підлогу коридору обличчям догори, отримавши закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку, підшкірну гематому потиличної ділянки голови, а також гематоми правої верхньої кінцівки та саден ліктьового суглобу.

Обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення не визнав. Його версія інша. Мовляв, він був у своєму кабінеті при зачинених дверях, почувши, що в управлінні відбувається сварка. Через 5-10 хвилин, коли сварка стала заважати працювати, вийшов на коридор, аби дізнатися, що відбувається. Співробітники повідомили, що прийшла Тетяна Чирук із двома жінками.

Іван Лукасюк зайшов у кабінет, де здійснюється реєстрація кореспонденції. Там знаходилась Тетяна Чирук з рідною сестрою та працівницею своєї фірми, які у грубій, образливій формі принижували його підлеглу, котра доводиться двоюрідною сестрою Чирук і була вкрай збудженою, плакала. Начебто, пані Тетяна Чирук звертала увагу родички на її кваліфікацію та обіцяла звільнити(!!!). Лукасюк заступився за підлеглу, попросив Чирук вийти з кабінету, але вона відмовилася.

Як стверджує Лукасюк, коли він виходив з кабінету, то Чирук з образами просто у дверях на нього вчинила напад: кинулась в область шиї, схопила, відштовхнула, внаслідок чого порвалась його сорочка і він вдарився головою об кут дверей. А вже коли вийшов з кабінету, то бачив, що Чирук знаходиться у горизонтальному положенні.

Після інциденту Лукасюк зі свого кабінету викликав поліцію, повідомив, що в управлінні сталась бійка, на нього вчинено напад. Зателефонувавши в поліцію, проводив фотографування місця події та відірваних ґудзиків. У подальшому фотографували і його. Ці фото надані правоохоронним органам.

За словами Лукасюка, у кінці робочого дня він виявив, що в нього подерта шия. Наступного дня звернувся до медичного закладу, йому було призначено лікування, яке так і не допомогло: не міг спати, боліла голова, тож повторно звернувся до медиків, розпочав стаціонарне лікування. Медики виявили тілесні ушкодження. Органам досудового розслідування в іншому кримінальному провадженні він надав сорочку з відірваними ґудзиками та плямами бурого кольору, яка була на ньому в момент інциденту. За його участю проводився слідчий експеримент, про що складено протокол.

«Ніякої сили до потерпілої не застосовував. Потерпілу за руки не брав. Як саме вона впала, не пригадую. Від потерпілої стояв на відстані витягнутої руки. Коли мене образили, побили, порвали сорочку, я відійшов. Вважаю, що коли потерпіла штовхнула мене, могли бути якісь мої рефлекторні рухи, однак не умисні. Підстав та умислу заподіяти їй якісь тілесні ушкодження не мав», – доводив Іван Лукасюк.

У подальшому він зазначив, що обставини, які ставляться у вину, є перекрученими, не відповідають дійсності, обвинувачення є надуманим, а Тетяна Чирук має не приховану і явно виражену до нього неприязнь. При цьому наголосив, що сумнівається в об’єктивності показів свідків, так як одна з них є рідною сестрою потерпілої, а інша – підлеглою. Просив його виправдати.

Тетяна Чирук вважає, що Іван Лукасюк перешкоджає її діяльності, як підприємця та очолюваного нею товариства, як керівник управління Держгеокадастру у Ковельському районі не надавав вчасно відповіді на її звернення. У приміщенні управління вона тоді сказала, що буде складатись акт з приводу порушення чинного законодавства по розгляду звернень, фальсифікації документів, дорікнула Лукасюку перешкоджанням у здійсненні діяльності. Чирук розповіла в суді, що стояла біля дверей кабінету, які Лукасюк мав намір зачинити, і заявила йому, що двері зачинити не дасть, підперши їх плечем на ногою…

Зі слів Чирук, вона прийшла до тями, коли свідки схилились над нею. Коли її піднімали, помітила, що Лукасюка у коридорі не було. Після цього вони зателефонували до поліції, дочекались прибуття правоохоронців. Вибачення у неї обвинувачений не просив.

Суд врахував думку потерпілої, яка обвинуваченого не прощає. Цивільного позову заявлено не було.

Головуюча у справі суддя Ірина Логвинюк визнала Івана Лукасюка винуватим та призначила йому покарання у виді штрафу в сумі 1700 гривень. 

Коментарі
28 Лютого 2017, 14:12
..ой мало цеглини...Шлакоблока
28 Лютого 2017, 17:02
Яблуко від яблуні далеко не відкотилось,наявний приклад син Тарас
28 Лютого 2017, 22:00
Тарас-це копія мами,аферист
01 Березня 2017, 00:32
У Тараса характер чмошника, в очі світить як сонце ясне - поза спиною обливає брудом. Мамаша ще та звізда, гниле нутро. Треба людиною бути
01 Березня 2017, 00:36
Якби знати що 1700грн.... Можна булоб ще по печені, раза два!!!!
01 Березня 2017, 01:56
Лукасюка тримає Налькович. А той і гаразд по-безпредєлу йти. Суд правильно вчинив.
01 Березня 2017, 11:32
Тарас неадекват
01 Березня 2017, 18:19
Мама і син ведуть себе непорядно
01 Березня 2017, 20:10
Скільки в людей ненависті.Невже нікого не лякає те,що зло вчинене по відношенню до інших обовязково повертається,в тому числі і до дітей та внуків грішників.Не вірите - поцікавтеся в людей старшого віку.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024