Все, що потрібно знати про обмежувальні заходи на Волині у вихідні дні

10 Квітня 2020, 21:48
Тетяна Щербак 3645
Тетяна Щербак

Додаткові обмежувальні заходи прийняті задля збереження життя волинян, для мінімізації поширення коронавірусної інфекції.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 10 квітня.

З суботи з 13:00 до 6:00 понеділка не можна відвідувати громадські місця, а ще краще – утрималися від входу з дому.

«Це потрібно нам з вами, аби почати виходити з карантину уже в травні. Інакше, на жаль, нам прийдеться його продовжити. Це не означає, що магазини будуть зовсім закриті. Рішення щодо роботи магазинів, заправок, кіосків прийматиме виключно влада на місцях – сільська, селищна, міська, районна чи керівники ОТГ», – наголосила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

За її ловами, у всіх місцевих рад є свої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, які самостійно приймають рішення, чи вводити на місцях обмеження, чи ні. Кожен орган місцевого самоврядування є процесуально незалежним.

«Тому ми рекомендуємо і просимо вас не здіймати паніки. Не створювати черг біля магазинів. Всі наші рекомендації мають на меті уберегти всіх від ланцюгової реакції. Нам з вами потрібно розірвати цей ланцюг, та не дати вірусу поширитися серед нас. Ми не хочемо обмежити ваші права, а уберегти вас від можливої коронавірусної інфекції», – зауважила Щербак.

Вона наголосила, що будь-які карантинні заходи будуть виконуватися лише відповідно до чинного законодавства.

«Закликаємо вас бути самосвідомими. Залишайтеся вдома», – додала Тетяна Щербак.

Читайте також: У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

Коментарі
11 Квітня 2020, 12:37
З юридичної точки зору це - марення сивої кобили, протиправний експеримент по визначенню ефективності залякування населення через продажні ЗМІ.<br/>Зараз взялися за Миколаївську область, яка не хоче давати фейкові показники зараження грипом, сезон на якого давно минув.<br/>Дивлячись на цей маразм, блювати хочеться...
11 Квітня 2020, 13:35
Все правильно
11 Квітня 2020, 15:57
Зе-дебілізму немає меж.<br/>Сьогодні переконався на власному прикладі, як виконується постанова щодо перебування у торгових закладах на 5 кв.м не більше однієї людини. В одному з супермаркетів міста у фойє розміщені термінали самообслуговування,біля них жодної людини,проте грізний охоронець каже вам &amp;quot;зась&amp;quot;.Як по вашому це не дебілізм?
11 Квітня 2020, 17:22
Це комедія &amp;quot;Маски-шоу&amp;quot;. Подивимося, які казки нам будуть розповідати владні бонзи під час виходу із цього фейкового карантину...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024