На Ковельщині продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

13 Квітня 2020, 12:17
На Волині продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах 3098
На Волині продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

Мешканці Волинської області продовжують грубо порушувати правила пожежної та екологічної безпеки, в результаті чого протягом двох днів 11-12 квітня в області виникло 22 пожежі сухої трави, чагарників, сміття на відкритій території, а також пожежа на торф’янику.

Загальна площа ліквідованих пожеж складає майже 45 гектарів. Про це повідомляють в управлінні ДСНС Волині.

Загоряння сухої трави, що перекинулось на чагарники, виникли у селищі Ратне на площі 0,3 гектара, у місті Любомль на площі 0,5 гектара та у селі Запілля Любомльського району на площі 5 гектарів.

Горіло у селі Шменьки (3 га) Ратнівського району, в урочищі «Люблинець» Ковельського району (3 га), у місті Ковелі (1 га) та на дачному масиві «Урожай» поблизу Ковеля на площі 4 га, селі Микове (2 га) Ківерцівського району, у селах Прилісне та Галузія Маневицького району на площі 2 га, у селі Промінь на дачному масиві «Калина» на площі 0,6 га та селі Радомишиль на площі 0,5 га Луцького району, у селі Добре Камінь-Каширського району на площі 0,2 га, у селі Бобли  (1,8 га) та Клевецьк Турійського району на площі 2 га.

Горіння сміття ліквідоване поблизу міста Любомль на площі 0,9 га, у Луцьку на вулиці Рівненській (100 м2), на вул. Лідавській на площі 200 м2 та на вул. Львівській.

Пожежі сухої трави виникли: у селах Лаврів (на площі 3 га) та Усичі (5 га) Луцького району, у селі Старовойтове (1 га) Любомльського району, селі Конопелька (3 га) Ківерцівського району.

Пожежі ліквідовані рятувальниками Державних-пожежно-рятувальних підрозділів, а також залучались окремі команди місцевої пожежної охорони.

11 квітня виникла пожежа на торф’янику біля села Пехи Шацького району. Для гасіння пожежі залучались рятувальники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Шацьк, команда місцевої пожежної охорони с. Прип’ять Шацького району. Працювали 8 чоловік особового складу, дві одиниці техніки. Пожежа ліквідована.

Триває гасіння пожежі торф’янику та чагарників біля села Залаззя Любешівського району в урочищі «Качан», що виникло 7 квітня на площі 10 га. Для гасіння пожежі залучені 11 чоловік особового складу, пожежна автоцистерна та 3 мотопомпи ДПРЧ-12 смт Любешів, пожежна насосна станція, рукавний автомобіль та 6 рятувальників ДПРЧ-4  міста Ковеля, 6 рятувальників ДПРЧ-8 міста Каменя-Каширського, рукавний автомобіль та мотопомпа, команда МПО с. Залаззя Любешівського району, трактор. Керівництво гасіння пожежею здійснюється фахівцями оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Волинській області. Пожежу локалізовано, погашено 6,8 га (за добу 0,8га).


Читайте також: Рятувальники опублікували нову порцію фотографій паліїв сухостою

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
13 Квітня 2020, 20:22
Паління трави і сміття триватиме, поки влада не встановить за це великі штрафи. Треба давати за це тисяч 50, щоб гади хату продали, ті що осінню палять картоплиння на городі, щоб штраф заплатити. Тоді буде порядок. Десятому закажуть. Бо до придурків не доходить, що це РАК легень, дуже небезпечні для дихання канцерогени. Самі дихають, дітей травлять, а потім дивуються, чому так багато зараз ОНКО. А саме тому...
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024