Брат Єрмака не воював в «Айдарі», – екскомандир батальйону Ігор Лапін

15 Квітня 2020, 13:06
Богдан Коваль і Денис Єрмак 4043
Богдан Коваль і Денис Єрмак

Брат голови Офісу президента України Денис Єрмак ніколи не воював у складі батальйону «Айдар».

Про це пише інтернет-видання «Обозреватель» з посиланням на дописи у Facebook, які зробили колишній командир штурмової роти «Айдара», ковельчанин Ігор Лапін та колишній боєць батальйону Орест Каракевич у відповідь на публікацію в ЗМІ інформації про те, що той нібито був снайпером.

Лапін («Зола») уточнив, що Денис Єрмак приїжджав в АТО кілька разів, фотографувався і все. У складі батальйону він не воював.

«Про нібито снайпінг алібі йому зробив кум «Кузя» (Богдан Коваль), який ніколи, тим більше в 2014 році, не командував групами. Від першого до останнього слова в публікації про Айдар і Єрмака – повна брехня. Цей військовий турист приїжджав у гості (двічі). Перший раз – восени 2014 року. Пару фоток і все», – зазначив Лапін.



 

Його слова підтвердив колишній боєць «Айдара» Орест Каракевич.

«Те, що він із твоєю, Кузю, групою на ТЕС знімав, не дає тобі право приписувати його до реальних бойових хлопців з Айдара», – наголосив він.

Каракевич додав, що особисто не має нічого проти того, що Денис Єрмак міг воювати в складі інших підрозділів. «Але якого біса писати дурниці про завдання і снайперство в складі Айдара», – обурився він.


 

Напередодні, 10 квітня, у ЗМІ з’явилася інформація, що Денис Єрмак воював у складі «Айдара». Про це розповів айдарівець Богдан Коваль. За його словами, Єрмак приїжджав як волонтер, а потім став приїжджати на його прохання і виконував бойові завдання як снайпер.

Як повідомляв «Обозреватель», у мережу потрапив черговий фрагмент скандальних «плівок Єрмака», на якому фігуранти обговорюють можливість отримання нагородної зброї.

До речі, у Ковелі є свої військові туристи, які приїздили на «фотосесії» в зону проведення АТО. Один з них має досить сумнівну репутацію – Олександр Калюжний (із так званим «поганялом» – Саша Харьковський, очевидно через те, що є уродженцем Харківської області – міста Ізюм), якого прокуратура обвинувачувала як організатора у Ковелі грального бізнесу.


 

Читайте також: Схожий на урку Саша Харьковський «примазався» до героїв АТО, щоб «вибити» собі квартиру

Під час розслідування кримінального провадження № 12014030000000049 щодо грального бізнесу Саша Харьковський «спригнув» на волонтерство, їздив на Донбас, фотографувався з автоматом то на фоні Луганської ТЕС, то біля знаків населених пунктів, носив кубанку, хоча такі папахи під час війни на Сході України стали популярним головним убором так званих «казаків-ополченців», включаючи донських, які приїхали з Росії.

Цей «рембо» вказує, що воював у 2015 році добровольцем в «Айдарі». Але тоді «Айдар» вже не був добровольчим батальйоном, бо увійшов до складу Збройних Сил України і став 24 ОШБ «Айдар». То замість того, щоб підписати контракт та відслужити, як це зробили тисячі волинян, він просто «протусувався» навколо підрозділу задля отримання омріяного для себе статусу учасника бойових дій. Посвідчення УБД виклянчив тільки у 2017 році, яким тепер хизується і прикриває свою сумнівну діяльність.

А ще Олександр Калюжний, який більш схожий на урку, «засвітився» у скандалі з бурштином. Восени 2015 року, як повідомляли мешканці низки населених пунктів Маневицького району, в районі сіл Лісове, Гута-Лісівська, Серхів здійснювалося незаконне видобування бурштину під прикриттям посадових осіб державної влади, місцевої міліції та громадського формування «Буг», яким керує все той же Саша Харьковський.

Читайте також:

Ковельчанин з «поганялом» Саша Харьковський хоче потрапити до Верховної Ради

Саша Харьковський через ковельську владу «вибив» для себе новий гараж та будівництво на дачі

Саша Харьковський пригрозив небажаним у себе людям битою, ножем та кулею

Молодика з ковельського підрозділу «Буг» впіймали на бурштинових копанках

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
15 Квітня 2020, 16:57
Бродячі патріоти
15 Квітня 2020, 20:25
Боже, скільки лайна випливло з різних гівностоків на поверхню після того майдану.......
15 Квітня 2020, 20:41
Так він же слуга братського народу. Він повинен йому служити, а не воювати з ним. А тих, що воювали чи стояли на Майдані, ми по одному пересадимо. Венедиктова своє діло знає. Першою піде на нари Тетяна Чорновол...
15 Квітня 2020, 20:56
Нехай лапин -зола розповисть як сам воював-марадьорив мраморни унитази по новий почти на Луцьк видправляв. А для урки харковського лапин криша.
15 Квітня 2020, 23:38
Повзуча зараза активісти та патріото-заробітчани
15 Квітня 2020, 23:40
А ЛАПІНУ КРИША ПОРОХ-БАРИГА
15 Квітня 2020, 23:42
Їдемо на бурштин
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024