У Ковелі офіцер «Айдару» заявив, що десять тисяч доларів на нерухомість – дріб’язок

02 Березня 2017, 11:31
8770

На засіданні депутатської комісії Ковельської міської ради депутат з фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят попросив надати слово учаснику АТО, старшому лейтенанту батальйону «Айдар» Василю Королю, який до війни був шахтарем, а на пенсію пішов з посади головного інженера шахти у Луганській області.

Василь Король звернувся до депутата від «Солідарності», заступника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука з приводу програми підтримки учасників бойових дій.

«Ат вашева шефа Гунчіка прішла праграма. Давайтє ви внятна. З внятнимі баєвимі людьми, афіцерамі абсуждалі вот етат дакумент пра надання житла?.. Паєхалі, я тєбя атвєзу на пєрєдавую. Вот ета – ти зачітаєш їм, штоби он прідя сюда бес капейкі дєнєг нашол полміліона і патом черес пять лєт палучіл жільйо. Я проста хачю на нєво пасмотреть. Зачєм он пішет вот еті бумашкі, а не защіщаєт всю Украіну? І всьо. Большє мне нічєво не нада. Я встретілса с атошнікамі. С вмєняємимі атошнікамі. Не с алкашамі. Я гаварю: «Рєбята, а єсть у вас дєньгі, что б участвавать в етой програме?» Как граматна атветіть етаму, кто пріслал?» – обурювався і допитувався Василь Король.

Він каже, що є депутатом Новоайдарівської районної ради та офіційним радником голови Ковельської районної ради Андрія Броїла, що запросив на Волинь «губернатора» Луганщини та голову своєї райради, щоб вони подивилися, на цю ситуацію.

Сергій Кошарук відповів, що ініціатива стосовно підтримки учасників АТО у наданні житла вийшла з їхнього ж середовища, мовляв подібна програма є у Луцьку.

«І було звернення до вас, щоб ми посприяли поширенню цієї ініціативи. Правді треба дивитися в очі. В судах ми відстояли право атошників, щоб не якимсь підставним особам, які не є учасниками бойових дій, надавати земельні ділянки», – пояснював Сергій Дмитрович.

«Я – баєвой афіцер. Контрразвєдчік. Аткуда у меня-гарняка, праработавшего 27 лєт… мнє пєнсія не пазваляєт сабрать полміліона. На каво ета ти расчітивал? Я хачу пасматреть… Ви мєня за дібіла дєржітє?.. Зачєм мнє ета падачка? Давайте ми сєйчас всє сабєрьомся і паєдєм на пєрєдок. Кагда ви мєсяца три пабудєтє пад смертью, патом прєдєтє і скажєтє: «Да. Не буду я еті десять тисяч доларов атошнікам… Да ета падачка! Понял? Падачка!» – емоційно тлумачив Василь Володимирович.  

Потім мова зайшла безпосередньо про війну.

«Паслушай мєня внімательна. Трєтья, чєтвертая, пятаю, шестая хвиля в армію ко мнє. Я дабраволєц з чєтирнадцатава года. Афціер батальйона «Айдар». Ваєнком пасилал к нам вот тєх – падзаборних, каториє пілі і єлі, нє работалі нєгдє. Я ім автомат мєсяц нє давал. І сєйчас он прішол. Он в армії піл, і сєй час пйот», – говорить Василь Король. 

У відповідь Сергій Кошарук повернувся до теми розмови, зауважив, що будівельники запропонували в Луцьку цю житлову програму для учасників АТО і попросили обласну владу поширити її на всі райони Волинської області.

«Головний архітектор Ковеля Людмила Мурай сказала нам, депутатам, що вона не розуміє, що то за програма. То вам тоді треба з Андрієм Броїлом разом, можете взяти ще Козака Віктора Теодосійовича [голова Ковельської РДА, – ред.], зустрітися з Луцькою організацією ветеранів АТО і проговорити це питання, бо ініціатива йшла від них. Обласна адміністрація виконала їхню волю. А стосовно того, що десять тисяч доларів – це подачка чи ні – я не знаю. Але ми можемо учаснику АТО надати земельну ділянку. На сьогодні вона в Ковелі коштує мінімум 10 тисяч доларів. Принаймні ті ділянки, що «проходили» по судових справах. Я вважаю, це нормально, що ми хоча би, не маючи в бюджеті грошей купити квартири, надаємо земельну ділянку учасникам АТО і тим самим підтримуємо їх», – аргументував Сергій Кошарук.

1

Однак його співрозмовник знову перевів «житлову» тему на болючу тему війни.

«Пачєму атошнікам… ми ж ваюєм з чєтирнадцатава года… Сколько у вас інвалідов. Пачєму в каждий бюджет не закладивалісь дєньгі? Вайна, я вам гарантію даю, єщьо лєт дєсять будєт ідті. Нас бьют как мух. Для таво штоби прачуствовать шкурой, я магу пазваніть в управленіє Муженка і сказать: «Дай я с ковельскімі паєду в зону. Пусть пабудут, пасмотрят как там ваякі, как там абстрєл. Вот кагда там днєй дєсять пабудєш, бля[…], памєняєш еті взгляди. Сразу! Я двадцать восємь мєсяцем там ваєвал. Там врагов мєнше, чєм сдєсь. Что ета за мишиная вазня? Паймі, Сєргєй Дмітрієвіч, с сістемой должен бароцца тот, котрий із системи ілі тот, кто єйо харашо знаєт. Сістему прідумалі очєнь умниє люді. С нєй нада паступать граматно. Патому што закони напісани пад сістему, а нє пад чєлавека. Дємакратію іграют толька бєздельнікі», – толкував Василь Король.

Він досить різко розкритикував і контрактну службу, мовляв туди йдуть не зовсім адекватні люди.

«Всєгда думаєш: пачєму же рядам, там на вайнє, са мной такіх людєй нєт? Пачєму там алкаши? В кантрактнікі ідут алкаши-дебіли! Пачєму нєт іскаркі атсюда? Люді нє ідут. Нє ідут, панімаєш, люді умниє, нормальниє ваєвать. І єслі ти гаваріш, што армія баєспасобная – нє нада аб етам. Всє афіцери, каториє намі рукавадят, Муженка, гаварят: «Кароль, я туда правінівшихся пасилаю, а нє тєх, каториє в чєтирнадцатом шлі». Я правільна сказал ілі єсть самнєнія?» – запитав Василь Володимирович.

«Андрій Броїло заклав гроші в районний бюджет по вашій настанові на атошників? – спитав його Сергій Кошарук.

«Ні», – прозвучала ствердна відповідь.

«А місто Ковель заклало», – похвалив владу опозиційний до міського голови лідер депутатської фракції «Солідарність».

«До міліона – ета не дєньгі», – «парирував» Василь Король.

«Ви сказали побувати нам на «пєрєдку». Гарна ідея. А я дуже б хотів, щоб ви…», – мовив Сергій Кошарук.

«Памінятися місцями? – уточнив «айдарівець».

«Так».

«З завтрашнього дня. Абразаваніє пазваляєт».

На це Сергій Кошарук розповів, що хотів, аби Ковельська міська рада прийняла окрему програму підтримки учасників АТО, але, на жаль, вона не була прийнята.

«У Ковелі, щоб надати землю атошникам, треба через суди відстоювати, тому що частина депутатів і міський голова не голосують за учасників АТО, а голосують за надання землі якимсь «тіньовим» людям, яких ніхто не бачив… І сьогодні, коли ми дозволяємо атовцю отримати земельну ділянку, а він ще думає, чи продати її за десять тисяч доларів і мати якісь гроші, щоб квартиру купити. І мені прикро чути, що алкаші і так далі. Це теж люди, які хворіють. Я пам’ятаю, як в сесійній залі нам зачитали звернення про «аватара». А це неправильно, бо ми принизили цю людину», – згадав неприємні миттєвості Сергій Кошарук.

Від почутих слів секретар міської ради Віра Федосюк, яка під час цього засідання сиділа в президії, підписуючи якісь «папери», а тоді саме вона зачитала на сесії оте злощасне звернення з військової частини про «аватара», почала дуже голосно ставити печатки, тим самим «глушити» Кошарука.

Тут слово взяв головуючий на засіданні депутат-«свободівець» Вадим Ткачук, заявивши, що половина Ковельської організації «Свободи», яку він очолює, – воювала, будучи у добровольчих батальйонах, не був ніхто п’яницею, і що жоден з них за земельними ділянками не бігав і не просив.

«Как у вас» – я не хочу такого варіанту. Я вже бачу, що там робиться «у вас». І на рахунок російської мови. «Рускій мір» прийшов туда, де звучала російська мова. Я останній раз був на комісії головуючим, коли виступи були на російській мові. Закінчиться комісія – кажіть хоч китайською, а на комісії ми будемо говорити тільки державною мовою», – наголосив Вадим Ткачук. 

Коментарі
02 Березня 2017, 16:15
Всі знають що ті Айдаровці на Сході займались мародерством, а тепер ще й тут хочуть зайтись тим самим.
02 Березня 2017, 16:22
Навіщо автор так написав пряму мову офіцера...Читати важко. Я розумію, що всі зневажають росію і так далі... але краще було б російською написати.
02 Березня 2017, 16:42
то він косцьовяту дві нові кобури привіз. бо старі вже об сраку стерлись
02 Березня 2017, 16:48
Цей офіцер на сєпаря схожий!
02 Березня 2017, 17:05
краже ж мародерством займатисьніж головним інженером на шахті працювати.
02 Березня 2017, 17:16
А я то думав, чому Кукукнутий так витріщив свої жаб'ячі баньки і так закохано дивиться на айдарівця
02 Березня 2017, 18:40
А в Ковелі у владних кабінетах хіба мало мародерів сидить?Розікрали землю,а атовцям повітря дали.
02 Березня 2017, 19:05
а памідориха за рахунок ЖЕка 2 заправляє буса і возить товар на свій базарний бізнес.
02 Березня 2017, 22:24
Новий різновид путіновсько-бютівсткої Савченко
02 Березня 2017, 23:17
"У Ковелі офіцер «Айдару» заявив, що десять тисяч доларів на нерухомість – дріб’язок". А скільки потрібно/нормально ?
02 Березня 2017, 23:32
Вони такі суми за день віджимали у сеперів
03 Березня 2017, 00:11
Сбу вже перевірила цьго чоловіка?
03 Березня 2017, 01:00
Москалюга, хай би бидло спочатку навчилосьрозмовляти державною мовою, а не блатним суржиком, а тоді пхалось на трибуну. Згоден з попередніми дописувачами, дійсно вті айдари та азови поперлись мародери та грабіжники всіх мастей, їм Україна тільки лозунг, під який можна віджимати бабло. Хто старший, згадайте початок 90-тих, також бандота звіріла, але тоді хоч силовики були в законі, придушили.
03 Березня 2017, 01:54
Лапін усьо порішає, Саша поможе , <br/>давай Айдар.
03 Березня 2017, 05:53
Лапін наразі організовано перепеправляє бурштин на захід-йому немає часу.Правда не все доїзжає.
03 Березня 2017, 11:42
То цим перцем керує синуля Сашки-долара.
03 Березня 2017, 15:45
Цей &quot;&quot;контррозвідник&quot;&quot;27 років на шахті професійно займався розвідкою.Підрозділи спецоперацій професійно повинні зачищати і знищувати терористів.сепарів,російських кураторів і найманців.Не зовсім адекватний дядіко з посвідченням АТОвця офіцером контррозвідником представлтись на публічних виступах в Луганську перед місцевою публікою нехай клоунадою займається.
03 Березня 2017, 17:59
В НАС Є МІСЦЕВИЙ КЛОУН кіндер
03 Березня 2017, 18:08
В ході досудового розслідування встановлено, що він : придбав, зберігав за адресою свого проживання, в ході проведення обшуку за місцем його проживання, виявлено вогнепальний пістолет з трьома набоями, запал УЗРГМ № 87-77 583, чотири патрони різного калібру, вибухову речовину тротилову шашку, вагою 200 г.<br/><br/> Здійснював дії по переміщенню безпосередньо при собі, в барсетці, двох гранат Ф-1 із запалами до них, пістолет марки WALTER з глушником та шістьма набоями до нього, пізніше здійснив збут вказаних вище двох гранат Ф-1 із запалами до них, за що отримав гроші 3400 гривень, пістолет незаконно збув, за що отримав 23600 гривень. Дані гранати відносяться до категорії бойових припасів, придатні до вибуху.<br/><br/>Артюшенко О.В. повідомлено про підозру, доводи сторони захисту про, проживання разом із матірю-пенсіонеркою (Артюшенко Г.О.), яка хворіє, суд не може віднести до вийняткових обставин, враховуючи, що він не вперше притягується до кримінальної відповідальності, суд постановив тримати під вартою.
03 Березня 2017, 18:30
Мабуть, за порадою мами, збирався вирученими коштами сплатити заборгованість по аліментах (більше 30,000 грн.) на дітей.
03 Березня 2017, 20:54
Я ЖЕ ГОВОРЮ ПОДСТАВА
03 Березня 2017, 22:09
Я К МОЖЕ ОСОБИСТІСТЬ З СУМНІВНИМИ МОРАЛЬНИМИ ЗАСАДАМИ ЯК НАШ МЕР НАВЯЗУВАТИ СВОЮ ТОЧКУ ЗОРУ
04 Березня 2017, 00:46
1.Щоб поливати брудом когось іншого багато розуму не потрібно. 2. Хто б ти не був,але ти не вартуєш навіть мізинця цієї героїчної жінки. 3. Не став під загрозу майбутнє своїх дітей та внуків.Зло,як бумеранг, завжди повертається.як правило саме до дітей та внуків.
04 Березня 2017, 02:37
То секретутка Верка пулемьотчиця героїчна баба
04 Березня 2017, 09:57
до деяких дописувачів тут треба не з айдару прислати а з ліпін чи кашпіровського сходили б ви до псіхіатра а не харкали б тут піною не вже ви не бачите що на вас екологія погано подіяла лікуйтеся будь ласка життя прекрасне
04 Березня 2017, 11:44
Броїло зробив бартер корочкі радника на корочкі учасника ато, тепер він тоже повинен як порядочний пацан висказати своє фі Гуньчику
05 Березня 2017, 00:11
Сама зрозуміла, що сплюнула? Не те висмоктала?<br/> Подивіться тільки на фото &quot;хероя&quot; і все стане ясно - і тут &quot;пальци вєєром&quot;. Кримінальні інстинкти живучі.
05 Березня 2017, 09:54
А чому сам пан Кошарук в ході мобілізації так і не знайшов часу завершити проходження військово-медичної комісії?! Потрібно було поїхати за покликом Батьківщини та показати як з аватарами &quot;боротися за їхню людську гідність&quot;.
07 Березня 2017, 17:23
Може пану Верчуку вже варто вгомонитися зі своїми бредовими рекомендаціями кому,куди та коли варто їхати щоб доказувати як боротися за людську гідність.Може самому доцільніше прозвітувати та покаятися як з його мовчазної згоди було розвалено протестний рух в місті?
04 Вересня 2017, 15:56
Гон1ть його взаший! Бреше: з айдар1вц1в його н1хто не знае!!!
04 Вересня 2017, 20:29
Контрик ))))
07 Вересня 2017, 23:19
До тих хто пише: марадьорили, віджимали, ви по комбату і золі і їхніх приближених увесь батальйон не судіть!!!
07 Вересня 2017, 23:19
До тих хто пише: марадьорили, віджимали, ви по комбату і золі і їхніх приближених увесь батальйон не судіть!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024