Ковельчани перемогли в змаганнях із пауерліфтингу

02 Березня 2017, 18:00
2337

У  Ковелі відбувся Відкритий чемпіонату Західної України з пауерліфтингу.

Змагання проходили в актовій залі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №13», – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Захід провели з ініціативи Комітету пауерліфтингу України та спонсорської підтримки інтернет-магазинів «Yamada-Avto», «SpartaPharm», торгової марки «Power PRO», спортивного клубу «ArenaFitness» та фітнес-клубу «SportTime».

Участь у чемпіонаті взяли близько 90 спортсменів з Волинської, Львівської, Київської, Рівненської та Вінницької областей. Атлети змагалися в особистому і командному заліках. Загалом зареєструвалося 4 команди – «ArenaFitness» (м. Ковель), «Львівські леви» (м. Львів), Турійська ДЮСШ (смт Турійськ) та «BODY MASTER» (м. Ковель).

«Ми організовуємо такі заходи, насамперед, для того, щоб активно залучити молодь до занять спортом, зміцнити їх здоров'я. І загалом розвинути такий вид спорту як пауерліфтинг. До речі, ці змагання стали останнім етапом відбору спортсменів для участі в чемпіонаті України з пауерліфтингу», – зазначив голова організаційного комітету змагань Віталій Заєць.

У рамках змагань учасники мали змогу випробувати сили у двох категоріях – віковій (13-19 р.р., 20-23 р.р., 24-39 р.р., 40+ р.р.) та ваговій (жінки: до 56 кг і 56+ кг, чоловіки: до 60 кг, 67,5 кг, 75 кг, 82,5 кг, 90 кг, 100 кг і 100+ кг). Серед них були не тільки кандидати в майстри спорту, неодноразові чемпіони України, переможці міжнародних змагань. Хорошу фізичну підготовку, наполегливість, а також високу майстерність продемонстрували й спортсмени-аматори.

«Вже три роки поспіль я є членом федерації Ukrainian Powerlifting Committee. І попри свою хворобу, цукровий діабет, є кандидатом у майстри спорту з жиму лежачи. Я не залишаю спорт, а навпаки, хочу здобувати усе нові і нові перемоги. А в цьому мені допомагає тренер Віталій Заєць, за що йому дуже вдячний. Хочу відзначити, що чемпіонат Західної України пройшов на високому рівні. Сподобалася злагоджена робота суддів й асистентів, підтримка глядачів. Я отримав неабиякий досвід», – ділиться враженнями учасник змагань Андрій Слободяник.

Окремо було виділено час і на семінар від майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Юрія Костенка. Слухачі мали можливість детально розглянути технічні аспекти цього виду спорту, проаналізувати найпоширеніші помилки, а також поставити запитання.

Проходив чемпіонат у напруженій і цікавій боротьбі. Жоден атлет не хотів поступатися. Так, згідно з підсумками змагань переможців було 84.

Відрадно, що високі результати в різних вагових категоріях та вікових групах показали ковельські спортсмени. Серед них Михайло Вервега, Олег Ващук, Андрій Слободяник, Денис Пойда, Олеся Пекарчук, Іван Гуль, Олександр Балюрко, Ярослав Свінцицький, Ігор Панчук, Андрій Остапчук, Микола Калінчик, Микола Рубік, Поліна Найдюк, Максим Гавриш, Юрій Лукашук, Павло Макарусь, Тарас Клямар, Дмитро Шевченко, Дмитро Змієвський, Владислав Гаць, Андрій Власюк.

У загальнокомандному заліку І місце здобула «Arena Fitness» (м.Ковель), ІІ місце – «BODY MASTER» (м.Ковель), ІІІ – Турійська ДЮСШ.

По закінченню змагань призери були нагороджені кубками, медалями, сертифікатами та цінними призами від спонсорів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром