На Волині порушень карантинних обмежень під час великодніх богослужінь не було

19 Квітня 2020, 17:00
Фото ілюстративне 1254 Джерело: Національна поліція України
Фото ілюстративне

Працівники поліції  зафіксували 19 випадків недотримання карантинних обмежень під час великодніх богослужінь в  Україні.

На території держави 18-19 квітня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах України. Про це повідомляють  на фейсбук-сторінці Національної поліції.

Публічну безпеку та порядок забезпечували 26 500 поліціянтів і військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту в 19 культових спорудах на території 13 областей. Полісмени склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», – повідомляє голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області – чотири , у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві – по  два, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по  одному.

Читайте також:

«Відчувається дух свята», – Великдень у селі Воля-Ковельська

Я відбувалося великоднє богослужіння у Люблинці

У селі Воля-Ковельська Великдень відзначили без великої кількості прихожан

«Відповідь від багато тисячної армії фейсбуку: Воістину Воскрес!», – Іван Оринчак

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
19 Квітня 2020, 23:06
Такого шабашу в період великодних богослужінь вночі біля храму Воскресіння Словущеє УПЦ в м. Ковелі машканці Сільмашу ще ніколи не бачили, щоб біля трьох годин ночі на протязі півгодини проводився такий гучний феєрверк. Пенсіонерів покинув спокій і появився новий страх, що почалася війна від московських попів для українського народу. Після цих гучних вистрілів утворилась велика хмара сірого диму над будинками і в окремих людей сталась реальна задишка. Інтересно чи погоджувався цей шабаш московських попів з міською радою і в яку суму обійшовся цей феєрверк та хто його проплачував.
20 Квітня 2020, 12:14
Ти є тупорииле створіння, виродок, бандерівська нечисть. треба було піти на вербну неділю і подивитись як на бульварі Л. Українки біля магазину акцент бандерівський піп святив вербу.
20 Квітня 2020, 12:16
а бандерівськи церкви не тому були закриті, що їхні прислужники дотримувались карантину. А тому що народ не йде до самозванців, розкольників і слуг диявола. А скільки тої нечисті лазило по підїздах і напрошувалось святити паски? Сам одного такого попер з підїзду
20 Квітня 2020, 14:08
Московські попи в Україні порушують ігнорують чинне законодавство України. Сьогодні вони проводять свою чергову операцію проти України під кодовою назвою “Пасха”. Для них чим гірше в Україні тим для них краще. Віруючим встановлюють перешкоди для пеходу до незалежної української Автокефальної Помісної Православної Церкви. З часу отримання Україною ТОМОСУ від Константинополя російська церква перестала називатися в Україні церквою, а стала називатися сектою. . Виявляється що Росія ніколи не отримувала ТОМОСУ. Все що має московський слід в Україні має піти у небуття такая воля Божа. Хто проти волі Божої є анцихристами.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024