Ковельська фірма чотири роки не платила за землю

06 Березня 2017, 12:04
3669

Голова депутатської тимчасової контрольної комісії Ковельської міської ради Ірина Роїк, яка представляє фракцію «Солідарність», заявила, що місцеве МПП «Землемір» з 2004 по 2008 роки не платило орендну плату за користування земельною ділянкою, а сам договір оренди взагалі не можуть знайти. І це при тому, що фірма, за її словами, збільшила орендовану територію з 9-ти до 35-ти квадратних метрів.

Контрольну комісію депутати створили після того, як у дворі кількох багатоповерхових житлових будинків, поруч із міською радою, під покровом ночі спритники встановили чималий павільйон під магазин. На цю землю претендує МПП «Землемір», власницею якого є Інна Конащук – дружина консультанта міського голови Юрія Конащука, якого кілька разів притягали до кримінальної відповідальності за оборудки із землею.

23 січня 2015 року відділ містобудування і архітектури виконкому міської ради призупинив проведення робіт на період перевірки фактів, зазначених у колективному зверненні ковельчан. Були проведені збори мешканців відразу п’яти багатоквартирних житлових будинків на вулиці Незалежності (№ 57, 59, 61, 65, 69-А), які виступили категорично проти такої «забудови».

Як вже повідомляло наше видання, споруда своїми розмірами не відповідає паспорту прив’язки від 23 квітня 2012 р., розміщена на відстані 2,5 метра від трансформаторної підстанції (ТП-409), що порушує вимоги діючих нормативних актів будівництва і експлуатації, охорони пожежної та електричної безпеки енергооб’єктів, під нею є силові кабелі.

«Мені, як голові тимчасової контрольної комісії, надійшов лист від Конащук Інни Миколаївни, яка каже, що наші засідання проводяться закрито. Але я її запрошую на них. Те, що вона не ходить на комісію, не говорить про те, що її не запрошують. Вона може прийти, ознайомитися з документами і з усім, що робить комісія. Тому я ще раз запрошую Інну Миколаївну, і повідомлю її коли буде чергове засідання», – говорить Ірина Роїк.

Ковельський мер своєрідно відреагував на оприлюднені факти головою тимчасової контрольної комісії.

«Пройшов рік, як створена комісія. На сьогодні я маю інформацію, що з 2006 по 2008 рік орендар не платив за землю, що якимсь чином у 2009 році збільшилась площа з 6-ти до 35-ти квадратних метрів, і якимсь чином визначили, що зникли два дерева. Ну, це не є робота комісії! Або – або. Або ви даєте висновок, що ніяких порушень немає, тоді у мене є підстава якби дати проект рішення і завершити роботу комісії. Або ви даєте висновки, що є порушення чинного законодавства», – обурювався Олег Кіндер.

Маючи таку інформацію, градоначальник вправі особисто звернутися до правоохоронних органів. Що ж заважає йому це зробити? 

Коментарі
06 Березня 2017, 14:35
ЦИТАТА З ТЕКСТУ =-----Маючи таку інформацію, градоначальник вправі особисто звернутися до правоохоронних органів. Що ж заважає йому це зробити? А ТЕПЕР ЗАПИТАННЯ. А що заважає мерові звернутись до правоохоронних органів з приводу корупційних дій Товстиги, який здав Вересу комунальне господарство міста по фіктивним тендерам. Побачивши, що від його дій реакції суспільства і влади немає, він пішов далі. Знищив КП Добробут і передав вигідні оборудки Вересу. Чому Верес виграв тендер на обслуговування парків не маючи ні одного працівника? Чому ЖЕКи вивозять звідти сміття і Хто зе це поклав гроші на кишеню? Чому і вдень і вночі горять ліхтарі? Чому навіть в будинку де живе Стернічук вже тиждень двір засраний по самі вуха? І ще багато чому? Андрій - покайся. Може так статись що і у тебе ноги віднімуться, як у насірова. Чомусь у всіх на зоні зразу пухнуть ноги і стає серце. БАНДУ ГЕТЬ!!!!!
06 Березня 2017, 14:49
мабуть заважають відкати у вигляді певних інтересів Кіндера, чи може комісія і має потушити спір ? Юриста не має, от і висновок не обгрунтований бо на вказали які порушення чинного законодавства ?
06 Березня 2017, 15:21
Скоро рік як комісію створили. Толку ноль. По закону контрольні комісії подають звіти і пропозиції на розгляд ради. А оті от слова є просто незаконна говорільня. Бо по закону депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з її роботою. Значить треба писати документ і давати його на сесію. Тоді буде результат<br/><br/> <br/><br/><br/>4. Повноваження тимчасової контрольної комісії ради припиняються з моменту прийняття радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії, а також у разі припинення повноважень ради, яка створила цю комісію.
06 Березня 2017, 18:11
Родичів Кнопи до Кнопи
06 Березня 2017, 21:21
То ж Кнопа колись був смотрящим по городу-Кіндер рівняється
06 Березня 2017, 21:25
Хазяї по місту нікому не платять
06 Березня 2017, 21:28
Кіндер падло забери Кнопин магазин З ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКУ-МИ ЗНАЄМО ДЕ ТИХОВАЄШ СВОЄ ЯЙЦЕ З ГОЛКОЮ...циганською
06 Березня 2017, 23:18
Не розумію, чому кіндер задає питання депутатам та виставляє якісь вимоги??? Що це за ультиматум: &quot;Або – або. Або ви даєте висновок, що ніяких порушень немає, тоді у мене є підстава якби дати проект рішення і завершити роботу комісії. Або ви даєте висновки, що є порушення чинного законодавства»? Депутати йому нічим не зобов'язані!!!! А для всестороннього висвітлення проблеми рекомендую депутатам подати на ім'я кіндера ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ по всіх питаннях. І тоді нехай кіндер шукає протоколи по знесенню дерев, договори по оренді землі, квитанції про оплату а також проводить службове розслідування та з’ясовує, чому з 6 кв.м. стало 35 кв.м. орендованої землі!!!
07 Березня 2017, 01:20
Та не буде Кіндер вживати ніяких репресивних заходів стосовно Кнопи! Краще депутатській комісії по виявлених порушеннях відразу звертатися в правоохоронні органи,а якщо є підстави - то безпосередньо в суд.Ще на кращий ефект можна було б розраховувати,якби такі зверненя були проведені через рішення ради.А щоб в продажних депутатів не виникало бажання догодити Кіндеру - на сесіЇ мають бути присутні мешканці будинків,які не погоджуються із свавіллям Конащуків.
07 Березня 2017, 09:42
Як тільки доберетесь до Кощея, там і яйце знайдете, в якому голочка...смерть Кіндерова знаходиться.
07 Березня 2017, 11:19
&quot;...консультанта міського голови Юрія Конащука, якого кілька разів притягали до кримінальної відповідальності за оборудки із землею.&quot; Кілька разів притягали? І що, так і не притягнули?
07 Березня 2017, 18:56
Може вже притягнуть
08 Березня 2017, 10:32
Мені цікаво коли це бютівське кодло ,яке ще повним складом не переїхало в Черкаси-нажереться землею розміром 1на2
14 Квітня 2017, 21:12
До всіх бумеранг летить, ловіть
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром