За порушення заборони відвідувати кладовища Ковельщини притягуватимуть до відповідальності

25 Квітня 2020, 15:14
3159

Поліція просить громадян з розумінням поставитися до таких обмежувальних заходів, пом’янути рідних та близьких вдома, а місця їх поховання відвідати вже після завершення карантинних обмежень.

Про це повідомили у Ковельському відділі поліції.

Згідно з постановою Головного санітарного лікаря України «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні» та відповідних рішень органів місцевого самоврядування Ковельщини з 7.00 23 квітня до 7.00 28 квітня заборонено відвідування кладовищ населенням, у тому числі присутність на них священнослужителів з метою поминальних заходів.

Дозволяють тільки проведення похоронних церемоній з дотриманням норм санітарної безпеки.

«Завдання правоохоронців не лише забезпечення публічної безпеки і порядку, а й контроль за дотриманням карантинних обмежень. З порушниками протиепідеміологічних заходів поліцейські проводитимуть превентивну роз’яснювальну роботу», – йдеться у повідомленні.

До громадян, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців, продовжуватимуть порушувати вимоги щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, поліцейські відповідно до вимог чинного законодавства та у межах службових повноважень, діятимуть більш жорстко та притягуватимуть порушників до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Коментарі
25 Квітня 2020, 21:00
Наш прем'єр та оздоровлений міністр - автори &amp;quot;відкриття&amp;quot; ХХІ століття!<br/>Виявляється, що так званий &amp;quot;коронавірус&amp;quot; грипу утворюється внаслідок розкладання трупів і навесні вилазить з могил. А тому ходити на кладовище може той, хто хоче захворіти на грип і купить в авакова пропуск за 17000 гривень.<br/>З це &amp;quot;відкриття&amp;quot; автори є реальними претендентами на отримання шнобелевської премії...
25 Квітня 2020, 22:59
Головне щоби там не було путінських попів- рознощиків інфекції коронавірусу із лаври,ОПОРНИХ ПУНКТІВ МОСКОВСЬКОЇ АГРЕСІЇ...
27 Квітня 2020, 00:57
26 квітня, у одній з ковельських церков на недільній службі 600+ прихожан. Значна частина без масок і не дотримуючись дистанції.<br/>Церква, до речі, МП(читай РПЦ).<br/>Цікаво, випадковість, чи ні?
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024