Двоє жителів села Поворськ займалися браконьєрством

26 Квітня 2020, 09:12
На Маневиччині затримали браконьєрів, які в гідрологічному заказнику виловлювали рибу 3543
На Маневиччині затримали браконьєрів, які в гідрологічному заказнику виловлювали рибу

Рейдова група на чолі з головним районним мисливствознавцем державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» в гідрологічному заказнику «Світлий», що у Маневицькому районі, на браконьєрському вилові риби затримали двох чоловіків.

Обидва – жителі села Поворськ Ковельського району. Браконьєри з допомогою заборонених знарядь займалися виловом риби. Лісова охорона викликала на місце рибоохоронний патруль, повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Чоловіки не встигли ні упіймати трофей, ні нашкодити розведеним у заказнику багаттям. За що тепер понесуть відповідальність.

Виловлювати рибу у гідрологічному заказнику – незаконно. Також зараз триває нерестовий період, при якому рибальство забороняють, крім використання одиничної вудки.

А в’їзд у лісові масиви автомобілем та розведення будь-якого вогню у пожежний період – це злочин та особливо небезпечна справа, в результаті якої цього року на Волині виникла загрозлива для всього живого – в тому числі людей – ситуація із пожежами в екосистемах.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України прийняли законопроєкт №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)».

Читайте також: У Маневицькому районі затримали браконьєрів, які вбили дику козулю

Коментарі
27 Квітня 2020, 13:25
А хто є хазяїном "гідрологічного заказника"?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024