На Ковельщині зафіксували два порушення правил риболовлі

28 Квітня 2020, 16:21
2357

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

За порушення правил рибальства з 20 по 27 квітня склали 60 протоколів та 11 – за грубі порушення. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 28 одиниць заборонених знарядь лову. Про це інформує рибоохоронний патруль Волині.

«У порушників вилучено 5,5 кг водних біоресурсів та 17 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 009 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 802 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

22 квітня близько 17 години викрили чоловіка, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені Правилами рибальства – «екраном». Інцидент стався на річці Турія у місті Ковель.

На порушника склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності.

25 квітня рейдова група зафіксувала грубе порушення правил рибальства. Викрили двох чоловіків, які здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями– двома мисиновими сітками. Інцидент стався на озері Іванівське, поблизу світле Світле Ковельського району.

На викритих порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

 



 

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Рибоохоронці нагадують, що першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: Поблизу Голоб затримали рибних браконьєрів

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
29 Квітня 2020, 01:45
Перевірте Старовижівський район-Глухи, Пісочне, Любохини.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024