Лікарка з Володимира-Волинського судиться через конкурс на очільника Ковельського МТМО

29 Квітня 2020, 18:28
Тетяна Ващук 6425
Тетяна Ващук

До суду на Ковельську мерію подала позов колишня начальниця відділу з питань з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

Про це пише видання Ковель media.

Колишня начальниця відділу з питань з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тетяна Ващук звернулася з позовом до Ковельської міської ради, в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення конкурсної комісії на зайняття посади керівника комунального некомерційного підприємства «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» від 16 квітня 2020 року (протокол № 3).

 





 

Одночасно із пред’явленням позову Тетяна Ващук подала заяву про забезпечення позову шляхом заборони Ковельському міському голові Олегу Кіндеру виносити розпорядження про призначення на посаду генерального директора вищезгаданого медичного об’єднання Валентина Вітра, як переможця конкурсу на зайняття цієї посади, який відбувся 16 квітня 2020 року та укладати контракт.

В обґрунтування заяви, позивачка вказує, що Ковельська міська рада, нехтуючи рекомендаціями Кабінету Міністрів України, викладеними в постанові від 16 березня 2020 року №230 «Про внесення зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби», провела конкурс на зайняття посади, не надавши можливості їй на рівних умовах взяти в ньому участь, оскільки вона проживає в місті Володимири-Волинському та в період карантину не могла приїхати до Ковеля для подання документів, повідомлення та прийняття участі у конкурсі.

Волинський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрія Ксензюка ухвалою від 23 квітня у задоволенні заяви про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом до Ковельської міської ради відмовив.

На думку головуючого по справі, оскільки обраний позивачкою спосіб забезпечення позову має наслідком зупинення дії результатів конкурсу на заміщення посади керівника комунального некомерційного підприємства «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання», тому суд дійшов висновку про відсутність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову, з огляду на що в задоволенні заяви про забезпечення позову слід відмовити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду (м. Львів) через Волинський окружний адміністративний суд протягом п’ятнадцяти днів з дня її підписання.

10 квітня 2020 року володимирська газета «Слово правди» повідомила, що Тетяну Ващук призначили тимчасовою виконувачкою обов’язків директора КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» замість Олександра Клачука, який подав заяву про звільнення з посади у зв’язку зі станом здоров’я.

Із січня 2019 року новопризначена керівниця медзакладу обіймала посаду начальниці відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради. А до того випускниця Тернопільського медичного університету чотири роки працювала лікаркою-хірургом у хірургічному відділенні Володимир-Волинського ТМО.

Тетяна Ващук
Тетяна Ващук

 

Читайте також:

Хто очолить Ковельське медоб’єднання

Новим головним лікарем Ковельського МТМО може стати екс-голова Волиньради

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
30 Квітня 2020, 00:29
як 6 чоловік можуть вирішувати <br/> долю 1500 колективу і тисяч пацієнтів?
30 Квітня 2020, 00:31
як 6 чоловік можуть вирішувати долю 1500 колективу і тисяч пацієнтів?
30 Квітня 2020, 10:43
МАВПА НА КАРАНТИН У НЬОГО КОРОНАВІРУС ЗАЛИШКІВ МІЗГІВ
30 Квітня 2020, 12:06
Краще б вже Світлана Гаврилюк.або Тетяна Ващук ніж Вітер. Інтелект на обличчях у жінок. Комісія ручна ! Владу в місті поміняєм і комісію теж! Ганьба!
30 Квітня 2020, 12:14
Підтримую! Головним або Гаврилюк або Ващук! Геть владу і кишенькову комісію!
30 Квітня 2020, 15:30
Кіндера до закінчення каденції потрібно ізолювати від виконання обов&amp;quot;язків мера.. Поки він на останок ще лиха не наробив разом зі своїм падєльніком Товстигою. Вам що, мало РЖКП2? Хочете перетворити в помийну яму і лікарню? ТО поставте памідориху головним лікарем.
30 Квітня 2020, 15:56
Пора на Мавпа відкривати полювання
30 Квітня 2020, 20:23
Як то колись добре було... В Ковелі можна було і нирку пересадити, і серце... А тепер доведеться їхати в Луцьк, щоб видалити прища на задниці ...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром