Судять жителя Ковельщини, який у Рожищенському районі збив жінку

01 Травня 2020, 10:43
1213

Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо жителя Ковельського району, який у січні збив жінку на пішохідному переході у Копачівці Рожищенського району та втік з місця пригоди.

Слухання справи відбулось 27 квітня. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинуваченого утримують під вартою в Луцькому слідчому ізоляторі Волинської області.

У підготовчому судовому засіданні прокурор Олександр Ліпко заявив клопотання про продовження терміну тримання під вартою щодо обвинуваченого.

Клопотання обґрунтовував тим, що термін тримання обвинуваченого під вартою закінчується і на цей час ризики суспільної небезпечності обвинуваченого існують, оскільки злочини у вчиненні яких він обвинувачується належать до злочинів середньої тяжкості та тяжких злочинів.

Перебуваючи на волі чоловік може переховуватись від органів досудового розслідування, оскільки після ДТП переховувався від правоохоронних органів.

Окрім того, може перешкоджати провадженню шляхом схиляння свідків до дачі завідомо неправдивих показань, раніше притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, тому жоден із більш м'яких запобіжних заходів не може бути застосований, а тому просив продовжити термін тримання під вартою обвинуваченому на шістдесят днів.

Обвинувачений та його захисник Анатолій Бакаєвич заперечили щодо продовження строку тримання під вартою та просили обрати більш м'який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суд постановив клопотання прокурора задовольнити, продовжити відносно обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 днів, до 25 червня включно.

Нагадаємо, 24 січня у Копачівці водій збив жінку на пішохідному переході та втік з місця аварії, потерпіла померла. Згодом полісмени знайшли автомобіль, на якому скоїли смертельну аварію. 28 січня затримали водія, який переховувався. Виявилося, що протягом року він мав чотири штрафи за порушення правил дорожнього руху. 29 січня Луцький міськрайонний суд обрав йому міру запобіжного заходу.

Чоловікові оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої) та частиною 1 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024