Ковельчанам нараховують субсидію за новими нормами

03 Травня 2020, 16:00
Софія Сагаль 3789
Софія Сагаль

Розповіли, як у Ковелі будуть нараховувати субсидії.

Зараз у Ковелі 7845 сімей отримують житлові субсидії. Про це інформує начальниця управління соціального захисту населення Софія Сагаль на сайті Ковельської міської ради.

На засіданні Уряду 25 березня прийняли постанову №247, яка суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину. Одне із рішень – відтермінування до закінчення карантину зміни базової норми за житлово-комунальні послуги отримувачами житлової субсидії з 15% до 20%, яку передбачали з травня 2020 року (Постанова Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2019 року за №878).

Також збільшили на 50 відсотків соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зробили у зв'язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома і відповідно зростає споживання цих послуг.

Управління соціального захисту населення провело нарахування житлових субсидій за березень 2020 року із збільшеними нормативами. Зробили перерахунок за квітень 2020 року у зв’язку із закінченням опалювального сезону та встановленим тарифом на газ.

Заяву та декларацію для призначення субсидій подають в Центр надання адміністративних послуг за адресою: м.Ковель, вул.Незалежності, 73, тел. 7-17-19. Телефон гарячої лінії в управлінні соціального захисту – 5-29-19.

Також заяву про призначення житлової субсидії разом з декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, можна подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Документи також можна надіслати поштою на адресу управління соціального захисту населення: м.Ковель, вул.Незалежності,148.

Читайте також: Люди з інвалідністю отримають пенсії без чергового медичного переогляду

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром