Колишнього директора Ковельського ветсанзаводу можуть відпустити під заставу в майже мільйон гривень

05 Травня 2020, 17:26
Вадим Сухонос / Фото із архіву 2519
Вадим Сухонос / Фото із архіву

Суд визначив суму застави, за яку звільнять з-під варти колишнього директора Ковельського ветсанзаводу.

Про це пише «Ковель медіа».

У Ковельському міськрайонному суді відбулося судове засідання з приводу обрання міри запобіжного заходу для приватного підприємця Вадима Сухоноса, який колись працював на посаді директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» і нещодавно його затримамали у Київській області.

Читайте також: Затримали директора Ковельського ветсанзаводу, який три роки переховувався від слідства

Старший слідчий Ковельського відділу поліції Володимир Супрунюк у клопотанні просив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У матеріалах справи говориться, що 12 квітня 2017 року винесли повідомлення про підозру Вадиму Сухоносу у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 239, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років. Розмір інкримінованої шкоди державі сумарно складає 1 мільйон 180 тисяч 926 гривень 57 копійок. У той же день Вадима Сухоноса оголосили у розшук, а наступного дня, тобто 13 квітня, слідчий звернувся до суду з клопотанням про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Це клопотання обґрунтовали тим, що Вадим Сухонос зареєстрований в Донецькій області, частина якої є територією проведення антитерористичної операції, що відмежована від мирної території України умовним кордоном, який не забезпечує проникнення на територію терористичних організацій ДНР та ЛНР. У зв’язку з цим підозрюваний може залишити територію України та цим самим ухилитись від кримінальної відповідальності.

Слідчого підтримала в суді процесуальний прокурор Наталія Ткачук та доповнила, що існують додаткові ризики.

Вадим Сухонос в судовому засіданні просив обрати йому домашній арешт за місцем фактичного проживання у Києві, оскільки не має наміру ухилятись від слідства. Адвокат переконувала, що слідством не надано доказів вручення йому підозри та доказів того, що вживались відповідні заходи для вручення такої підозри, а відтак Вадим Сухонос не набув статусу підозрюваного, не ухилявся від слідства, оскільки викликів до слідчого не отримував і взагалі йому не було відомо про те, що він перебуває в розшуку.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук застосував щодо Вадима Сухоноса запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на дев’ять днів та визначив для нього розмір застави в сумі 945, 9 тисяч гривень. У разі внесення застави підозрюваного буде звільнено з-під варти на час слідства.

Читайте також:

На скандальному ветсанзаводі в Ковелі – новий директор

На директора ветсанзаводу завели кримінал

Поліція перевірить телефонні дзвінки зниклого директора Ковельського ветсанзаводу

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
06 Травня 2020, 14:07
ЗАСТАВУ ЗА НЬОГО ВНІС ПОДІЛЬНИК Мавп
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39