Лікар з Ковеля очолив Центр трансплантології у Львові

07 Травня 2020, 14:28
5413

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, яку нещодавно очолив ковельчанин Олег Самчук, відкрили Центр трансплантології. Його керфівником став лікар з Ковеля Максим Овечко.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці медичного закладу.

Лікар із командою спеціалістів у львівській лікарні вже успішно пересадили родинну нирку. Раніше Максим Овечко керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019 року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. Усього за кілька місяців так було пересаджено два серця та три нирки, ще чотири трансплантували від родичів.

«Новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також триває підготовка до пересадження підшлункової залози та печінки. Нині в «листі очікування» уже перебуває майже сотня пацієнтів, а Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до пілотного проєкту МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну потужність», – йдеться у повідомленні.

Коментарі
07 Травня 2020, 17:58
Вангую: і перетвориться МТМО після нальоту на нього Вітра в зачухану сільську лікарню. Спеціалісти вже починають втікати з потопаючого корабля...
07 Травня 2020, 23:07
Пане Косцьовят, чому мовчите ,чому не підіймаєте людей проти пана Садового , який краде в нас хороших спеціалістів?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром