Біля Голоб відкрили фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія»

11 Травня 2020, 16:55
«Волинська Голландія» 11659
«Волинська Голландія»

На Ковельщині просто неба розпочався третій фестиваль «Волинська Голландія».

Цього року на трьох гектарах землі поблизу селища Голоби висадили до 400 сортів тюльпанів. А також з’явилися ще два десятки нових сортів, привезених із Голандії.

«Зокрема, є представник чорних тюльпанів, зелених тюльпанів «Green King», попугайних тюльпан «Вікторія Сікрет - Розе». Торік в нас був «Вікторія Сікрет – Віолет». Дуже багато піоновидних, повних тюльпанів і добавили ще квіточку з цибулинею. В нас з’явилася така ідея, ми висадили у спеціальні кошики для цибулин по 10-15 тюльпанчиків і так можна придбати. Привезли з Нідерландів такий ексклюзивний сорт «Ice Cream». Це – дуже дорогий тюльпан. Він коли зацвітає, то сама квітка нагадує ріжок морозива», – каже директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська. 

Директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська
Директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська

Частина тюльпанів уже відцвіла.

«Через те, що уже попурі, їм потрібно було відцвісти. В нас є представники ранніх і пізніх тюльпанів. Ранні сорти, що уже дійсно відцвіли, а ще за рахунок того, що були нічні приморозки і квіточка підмерзла і пелюстки, на жаль, осипалися. А пізні сорти починають зацвітати. Дуже добре нам, що дощик кілька днів тому пройшов і дуже гарно стало на полі. Бо була посуха і цього року тюльпан вийшов низькуватий. І бутони не зовсім повні», – пояснює причини Тетяна Пашковська.

Власник тюльпанового поля, керівник фермерського господарства «Лілі Лайн» Олександр Подзізей говорить, аби виростити таку кількість тюльпанів, потрібно повний цикл.

«Починаємо ми садити тюльпан восени, в кінці жовтня. Є спеціальна машинка, ми під’їжджаємо, засипаємо туди цибулину і машинка йде рівненькими рядами, щоб сортність витримувалася, а потім на зиму тюк соломи залишився. Це ми його накриваємо, щоб тримав вологу і, звичайно, щоб зілля не росло восени. Далі йде весна, полив, добрива. Весною квітка не має ціни, тому ми саму квітку зрізаємо, а листя залишаємо, щоб наростала цибулина.  В більшості областей – Чернівецька, Херсонщина, Київ, в них вже перецвів тюльпан. А в нас таке чудо від Бога, в нас ночі холодні були, дощу не було і так трошки загальмувало», – каже Олександр Подзізей.

Лучанці Руслані Козицькій, яка приїхала на тюльпанове поле, разом із дітьми до вподоби цей фестиваль.

«Тюльпани всі дуже гарні, незвичайні. Вони йдуть такі купчасті, в кольорах. Дуже темний колір гарний, червоний, яскраві, вдома таких тюльпанів не побачиш. А тут настільки великий різновид, що враження – велике», – каже жінка.

«А дітям які найбільше сподобалися?», – запитали ми у лучанки.

«Вони різнобарвні і дуже кольорові. Мені найбільше сподобались фіолетовий колір і рожевий. Чорні тюльпани – дуже гарні», – відповіла Руслана.

Фестиваль триватиме три дні.

 































 

Читайте також:

Волинська Голландія: погода підвела, але відвідувачів у перший день було багато

Тюльпанове поле на Ковельщині відкриють для відвідування

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація

Коментарі
11 Травня 2020, 22:12
ЩОСЬ НЕ ДУЖЕ КУПУЮТЬ КВІТОЧКИ
12 Травня 2020, 01:01
Як у Велицьку кілька чоловік День Перемоги святкували, то окремі пришибєї мало в штани від лементу не наклали. А тут сотні людей - і пришибєї мовчать....
12 Травня 2020, 10:15
Що ж район ковЕль не пише про порушення? ДИБІЛ. Фууууу. Заангажований необ'єктивний сайт. Ось де путін сказал пацан сделал
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024