Ковельчани встановили пікет, заблокувавши дорогу на ветсанзавод

14 Березня 2017, 10:00
5589

Громадяни заявили, що не пропускають лише той автотранспорт, який возить відходи на підприємство.

«Всіх пропускаємо, тільки щоб не везли туди фляки – відходи із бойні. Поїдьте, подивіться, що там робиться! Там уся земля вже скопана. Гори загиблих свиней і різних нутрощів. Хочемо добитися, щоб у нас була чиста вода! А вони складірують, компости роблять з тих відходів, тобто закопують в землю. Ми взагалі проти цього», – кажуть нашому журналісту мешканці міста, які влаштували пікет на дорозі перед ветсанзаводом.

За їх словами, щодня сюди привозили близько 20 тонн відходів. На території заводу між робітником та протестувальником виникла сварка, бо останній в емоціях вживав «міцні» слова, обурюючись ситуацією.

«Вже зла не хватає. У нас діти ростуть. І прекращайте хє[…]ю займатись! Переробляйте. Ми нічого не скажемо. А ви складіруєте. Хвороби «гоните». А він мені розказує… Діляга знайшовся. У землю позакопували. Ви думаєте, що ми дурні? Цілу зиму закопуєте», – висловлював претензії протестувальник.

«Іди у Верховну Раду і там доказуй, б[…]дь! А чого ти тут нам прийшов доказувати?! До Порошенка йди!» – відповідав йому робітник.

«Ось риють котловани і закопують, плівкою накривають. І вони це називають – утилізація. Перемішують з тирсою, хоч мали це переробляти. А там, ще одна яма – вже готова. То це тільки на території заводу. А за забором, що робиться! Пройти не можна!» – розповідає інший протестувальник.

На підприємство приїхали заступник ковельського міського голови Андрій Товстига, член депутатської комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології Геннадій Кіндер, державний інспектор державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Михальчук, головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич. Тут в них відбулась розмова з громадськими активістами та директором ветсанзаводу Вадимом Сухоносом.

«Якщо ви доведете людей до ручки, кожен з них, а тут тисячі людей живе, того дєрьма візьме по відрові і занесе до Верховної Ради. І будемо складірувати там. Будемо робити по свому, по хлопському методу», – попередив активіст.

«І наху[…] закрити той завод, щоб мозгі не кампасіровав. Кому той завод нада? Їм – не неда. Мені теж не нада. Одні тільки проблеми, бл[…]ть, із-за етого завода. Нє, то поставить, перекопать там і все», – запропонував депутат міськради Геннадій Кіндер.

Заступник мера Андрій Товстига сказав, що потрібно запрошувати на нараду посадовців, які компетентні заявляти щось про гроші, бо завод, який є філією ДП «Укрветсанзавод», не має таких прав.

«Блокування буде тривати до безконечності, поки ми не доб’ємося свого, тобто позитивного рішення. Ми тут будемо і день, і ніч. Машин з відходами пускати не будемо. Ще такого бардаку не було. Це ж все йде у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту», – висловила впевненість у перемозі громади одна з активісток. 

2









Коментарі
14 Березня 2017, 12:35
а що ще залишилось робити людям бо вони доведени до відчаю а наші можновладці на цьому наживаються . Чому мовчать наші екологи?
14 Березня 2017, 12:39
Це більш скоже на пянку при дорозі або виїзд на пікнік, ніж на блокування.
14 Березня 2017, 13:54
це ж не блок-пост на Донбасі
14 Березня 2017, 14:10
і знову Товстига!!!!! Скільки ж тобі потрібно грошей- Андрію. ну зупинись, покайся.
14 Березня 2017, 14:17
А коли це було?
14 Березня 2017, 14:37
без матюків уже не можна навіть писати
14 Березня 2017, 14:58
Там місця багато що зі Львова почнуть відходи завозити незабаром.Хороші гроші.
14 Березня 2017, 15:09
То привезуть усе сміття чи тільки мертвих тварин
14 Березня 2017, 15:11
Кіндеру та Товстизі на подвіря -відразу все вирішиться
14 Березня 2017, 17:21
Шановні ковельчани!!!! Ковель захопила банда. Здали комунальне господарство Вересу, який нічого не робить в будинках. Знищили КП Добробут, залишили людей без роботи. Мешканці Вересовських будинків масово відмовляються від послуг Вересу. Але бандитська влада а злочинний шлях і знищує документи, які мешканці збирають на відмову від Вересу. Залишається один вихід - за плслугі Вересу не платити ані копійки і йти в кабінет кіндерлога. Пора винести його крісло на площу. Банду геть!!!!
14 Березня 2017, 19:10
Так давайте,міняти наше місто самі-люди,бо покі ми нероженнемо цих ненажерливих сволот,ніякого порядку небуде!Як наші діти ,внукі будуть жити!Що вони зробили з нашого міста,люди-просніться,одні магазини,і все розпродане-землі,і тд,.позакривали все,людям роботи немає!Пропоную,розчистити місто від ненажерливих,є кому робити!Діти які позакінчували інститути -нове покоління,от вони хай підіймають наше місто,треба їм надати-допомогти.А цих хабарників висилити за міст,зобити для них у лісі десь землянки,щоб подалі від укаїнськго люду!
14 Березня 2017, 22:49
Оці дерева тещо жадні повирубували за ради метра огорода хай назат повисажують і не буде смороду,самі цеж наробили,открили дорогу смороду
14 Березня 2017, 23:29
Це інтелектуальний рівень нинішньої ковельської влади наяву: <br/>- І наху[…] закрити той завод, щоб мозгі не кампасіровав. Кому той завод нада? Їм – не неда. Мені теж не нада. Одні тільки проблеми, бл[…]ть, із-за етого завода. Нє, то поставить, перекопать там і все...<br/> (Г.Кіндер, депутат міської ради, брат мера Ковеля. 14.03.2017 року)
14 Березня 2017, 23:56
ВИХІД УЖЕ ЗНАЙДЕНО, ПОЧАЛИ ВИВОЗИТИ ВІДХОДИ ТВАРИН У НАЙБЛИЖЧІ ДО КОВЕЛЯ ЛІСОСМУГИ ТА КАНАВИ, А ЩО ЗАЛИШАЄТЬСЯ РОБИТИ ТИМ ЛЮДЯМ, ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ВИРОБНИЦТВОМ М'ЯСОПРОДУКТІВ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ МІСТА КОВЕЛЯ ТА ПРАЦЮЮТЬ НА ВИРОЩУВАНІ ТВАРИН.
15 Березня 2017, 14:28
нам смітника як у львівян не треба бо хтось за це отримує гроші а самообороні треба поновити рейди по району по цих питаннчх бо мусора продажні
15 Березня 2017, 22:27
Люди подивіться на цей жах !!! https://vk.com/typical_kovel?w=wall-36656706_74909
16 Березня 2017, 09:56
ВСІ КОВЕЛЬЧАНИ НА БЛОКАДУ
16 Березня 2017, 12:08
Сеперський БЮТ на мило
16 Березня 2017, 13:18
Якби на бойні та (чи) на ветсанзаводі знайшлася хоч одна бізнесГолова, то б на пакуванні та на продажу тих відходів для годування тварин (собак, котів) мали б не поганий зиск...Наша ряба перекручує на Кутері (велика мясорубка) відходи, паку в поліетиленову оболонку ковбасного вигляду і продає. За цими відходами, черга. Принаймі, якби у власників бойні вистачило б мізків дати оголошення в ТЦК та контактні адреси, ато люди для своїх улюбленців купують курячі шиї, майже по 20 гривень за кГ. Власники бойні! У Вас гроші під ногами!
16 Березня 2017, 13:48
Славних прадідів славетних, правнуки, погані! Це про Товстигу Андрія Володимировича! Син славного керівника СанВетЛабораторії та найкращого, на мою думку ветеринара в Ковелі, від бога (про попередню службу змовчу, бо до неї у окремих неоднозначне відношення) Володимира Пантелеєвича Товстиги, поганий, корумований виблядок! (бо не вбатька вдався) Як прогледів Володимир Патнелейович цього синаша, що вийшло, як за П. Глазовим, &quot;Батько хлопця смик за вухо, Потім за волосся. - Ну яке ж ти СТЕРВО - каже, В кого ти вдалося?&quot;
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром