Суд повернув ковельським лісівникам «ЗІЛ» з деревиною, яку затримали поліцейські

15 Травня 2020, 16:02
Суд повернув шацьким лісівникам авто з деревиною, затриману поліцейськими 2043
Суд повернув шацьким лісівникам авто з деревиною, затриману поліцейськими

У зв’язку з відсутністю будь-яких порушень суд скасував та зняв арешти із затриманих поліцією вантажівок та лісопродукції.

13 травня на сайті ГУ НП у Волинській області з’явилася публікація про затримання трьох вантажівок із деревиною нібито сумнівного походження.

Відтак лісівники інформують, що в результаті перевірок жодних порушень не виявлено, повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

У деяких випадках суд виніс відмову про арешт, в інших – зняв арешт на лісопродукцію та автомобілі. Лісівникам невідомо, з якою метою проводилися безпідставні арешти, блокувалася робота лісогосподарських підприємств, на штрафмайданчиках затримувалися автомобілі з лісопродукцією, в результаті чого лісогосподарськими підприємства зазнали збитків.

Інформуємо щодо кожного окремого факту.

12 травня працівники Камінь-Каширської поліції затримали автомобіль «ЗІЛ», завантажений лісоматеріалами круглими. Власником майна є ДП «СЛАП «Любешівагроліс». Наступного ж дня працівники поліції провели перевірку – жодних порушень  у результаті не виявили. Автомобіль та деревину вже повернули лісогосподарському підприємству.

Щодо аналогічної ситуації у Ковелі. Транспортний засіб, завантажений деревиною дуба, був арештований з підозрою на невідповідність документів. 14 травня Ковельський міськрайонний суд виніс ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на вищевказану деревину та відповідно транспортний засіб (судова справа №159/1265/20).

Читайте також: У Ковелі затримали «ЗІЛ» з деревиною дуба

Вантажний автомобіль ЗІЛ із причепом, водій якого перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 79 штук, був затриманий у м. Камені-Каширському та доставлений на арештмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Деревина та автомобіль належить ДП «Камінь-Каширське ЛГ».15 травня відбудеться судове слухання у цій справі, про результати якого ми повідомимо.

Подібні ситуації раніше вже мали місце у Горохівському районі. Зокрема, 10 квітня 2020 року працівники поліції Горохівського ВП ГУ НП у Волинській області зупинили автомобіль із деревиною породи сосна та затримали на штрафмайданчику до з’ясування обставин. Мотивація – перевезення відбувалося без відповідних на це дозвільних документів. Проте 7 травня 2020 року Волинський апеляційний суд своїм рішенням постановив повернути автомобіль та вантаж у зв’язку з відсутністю будь-яких порушень (судова справа №155/469/20).

17 березня в м. Любомль працівники поліції Любомльського ВП ГУ НП у Волинській області затримали автомобіль, навантажений деревиною. Перевозилися лісоматеріали круглі породи сосна, заготовлені в результаті рубки ДП «Шацьке УДЛГ». Причина зупинки та арешту – підозра на сумнівне походження деревини. 14 квітня Любомльський районний суд з-під арешту звільнив автомобіль. А 28 квітня суд зняв арешт із лісопродукції (судова справа №163/822/20).

30 березня був затриманий автомобіль на території Замлинського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». Підстава – підозри районного відділу поліції щодо невідповідності у документах. На авто наклали арешт. До справи залучили незалежних експертів, працівників  СБУ, провели перевірку. За рішенням Апеляційного суду у Волинській області зняли арешт і з автомобіля, і з лісопродукції (судова справа №163/975/20).

Наголошуємо: Волинське ОУЛМГ та державні лісогосподарські підприємства особливо зацікавлені у виявлення будь-яких порушень та злочинів, пов’язаних із заготівлею та перевезенням деревини. Крім того, відкриті до співпраці з правоохоронним органами та громадськістю. Готові надати запитувану інформацію оперативно та у відповідні терміни.

Нагадуємо: із відповідними судовими ухвалами можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
15 Травня 2020, 20:21
ті мусоряки забагато на себе бьеруть. А хто відшкодує збитки лісництву за простой техніки. Може той недолугий мусорьонок заплатить.
15 Травня 2020, 20:32
Лісоводи повинні вирощувати ліс.а не пиляти аби пиляти.Чому спиляли дуби? Поліція повинна розбиратись і при необхідності "садиди" горе-лісівників.
15 Травня 2020, 20:44
Вже видно комусь занесли баксів
15 Травня 2020, 23:39
Поки не почнуть горіти красти не перестануть?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром