У Ковельській колонії засуджені порушують масковий режим

15 Травня 2020, 14:30
Ковельська виховна колонія 3524
Ковельська виховна колонія

Представниця уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та регіональний координатор взаємодії з громадськістю уповноваженого Віталій Єлов провели перевірку у Ковельській виховній колонії.

Про це інформує Офіс Омбудсмана України у Facebook.

Насамперед у колонії перевіряли дотримання конституційних прав та свобод людини в умовах позбавлення волі і дотримання умов карантину через COVID-19. Під час візиту члени моніторингової групи ознайомилися із службовою документацією закладу в частині проведення протиепідемічних заходів, відвідали медичну частину, карантине відділення, поспілкувалися з персоналом та провели опитування засуджених.

Відповідно до установчих документів, в колонії перебувають засуджені особи чоловічої статті від 14 до 22 років. Планове наповнення установи становить 265 засуджених. На час візиту в колонії перебувало 32 вихованців.

 

У колонії загалом вживають заходи з протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2. При вході до адміністративного корпусу та при вході у відділення у день візиту була наявна інформація про запровадження карантину. Заборонили пропуск до адміністративної будівлі та на територію установи відвідувачів і працівників установи без індивідуальних медичних масок. У разі виявлення ознак гострого респіраторного захворювання працівників установи, у яких виявлено підвищення температури тіла або які відмовилися від проведення медичного огляду, не допускають до несення служби та проходу на територію установи. Здійснюють відповідний облік таких випадків.

Персонал закладу забезпечили засобами індивідуального захисту, проводять щоденний температурний скринінг персоналу та засуджених, на території установи наявні інформаційні листи щодо профілактики та попередження інфекційних хвороб, підготовили в медичній частині три окремих ізольовані кімнати на сім ліжко-місць для тимчасової ізоляції та надання медичної допомоги особам з підозрою на коронавірус COVID-19, витратними матеріалами для відбору проб для проведення лабораторних досліджень, заклад забезпечили дезінфекційними засобами. Медичну частину та установу забезпечили ЗІЗ та 11 бактерицидними опромінювачами.

Належним чином організовали прийом посилок/передач, при вході до окремих локацій розміщені дезінфекційні бар’єри та антисептичні засоби.

В установі налагодили взаємодію з судовими органами щодо проведення судових засідань в режимі відео-конференції.

Під час особистого спілкування засуджені повідомляли моніторинговій групі про те, що їх забезпечили дезінфекційними засобами та здійснюють прибирання в камерних приміщеннях самостійно. Засуджені також повідомили, що установою вживають заходи щодо зв’язку із зовнішнім світом, так як мають можливість здійснювати телефонні розмові та доступ до мережі Інтернет.

За інформацією представників установи, засудженим забезпечують право на освіту в умовах обмежених карантинних заходів, так як на території колонії функціонує загальноосвітня школа II-III ступеня та професійне технічне училище. Навчання проводять два рази на тиждень у вигляді тестування, які проводять педагогічний персонал школи та училища.

Однак, у колонії зафіксували і порушення. На території установи не повністю контролюють дотримання маскового режиму засудженими. Більшість засуджених не користуються масками та медичними рукавичками. Так, в медичній частині наявний графік дезінфекції, який включає обробку та протирання підлоги, проте, відсутня інформація щодо провітрювання приміщення. Також така інформація у графіку дезінфекції відсутня і в приміщенні для переодягання персоналу. В медичній частині графік дезінфекції без дати та року складання. До проведення дезінфекцій камер залучаються самі утримувані. Проте, через відсутність відповідних навичок та засобів захисту, якість такої обробки викликає сумніви та занепокоєння.

В установі повторно використовують марлеві маски. За інформацією начальника колонії, працівникам, які заступають на зміну на 12 годин видають по чотири одноразові та тканинні (марлеві) маски на зміну. Після чергування, саме марлеві маски працівники забирають додому для прання та прасування. Після прання маски використовуються повторно. Без належної обробки засобів індивідуального захисту може виникнути інфікування та поширення коронавірусної хвороби.

Також у штаті закладу відсутній лікар інфекціоніст чи лікар епідеміолог, послуги та консультації надають лікарі інших медичних закладів.

На час візиту був відсутній спеціальний режим збереження та утилізації використаних засобів індивідуального захисту на території установи за виключенням медичної частини та кабінету передачі (посилок), використані ЗІЗ поміщаються в окремий пакет та викидаються разом з побутовим сміттям.

Окрім цього були відсутні швидкі тести на грип А та В, швидкі тести на SARS-CoV2 (IgG,IgM).

Читайте також: У Ковельській колонії вчилися бути діджеями

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
15 Травня 2020, 18:06
Цей заклад взагалі потрібно перенести за межі міста! На тому місті булоб корисніше зробити виробниче підприемство,яке приносило б дохід у місцевий бюджет! Краще контролюйте персонал! Недавно працівниця харчоблоку пропонувала не дорого купити в неі масло,,,,,
15 Травня 2020, 19:21
І чого не купив? Грошей стало шкода? А тепер патякаєш. Читай ст.62 Конституції.
15 Травня 2020, 22:47
От стукачёк
15 Травня 2020, 23:46
Ще один кіндеровський розбазарювач державного майна. Видно за зелених голосував щоб продати Україну.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024