Погуляйко «закріпив» райони за своїми заступниками: хто координуватиме Ковельщину

16 Травня 2020, 10:23
Ковель / Фото ілюстративне 2620
Ковель / Фото ілюстративне

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, його заступники та керівник апарату поділили між собою функціональні обов’язки.

Відповідне розпорядження днями підписав Юрій Погуляйко. Про це повідомляє ВолиньPost.

У додатках до розпорядження, зокрема, прописані обов’язки голови, кожного із заступників, керівника апарату, а також розписано, хто які райони координує.

Здійснення координаційної діяльності щодо усіх районів Волині поділили між усіма заступниками голови ОДА та керівником апарату ОДА Юрієм Судаковим.

Зокрема, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик координуватиме такі райони: Локачинський, Ратнівський, Рожищенський та Турійський.

Інший зам – Олександр Троханенко – куруватиме Володимир-Волинський, Любомльський, Ківерцівський, Луцький район, міста Володимир-Волинський та Луцьк.

Заступниця Погуляйка Тетяна Щербак «закріплена» за Камінь-Каширським, Ковельським, Любешівським, Старовижівським районами, містами Ковель та Нововолинськ.

Керівник апарату Волинської ОДА Юрій Судаков координуватиме діяльність Горохівського, Іваничівського, Маневицького та Шацького районів.

Функціональні обов’язки голови ОДА, його заступників та керівника апарату у цьому розпорядженні виписані пунктами.

ДОВІДКОВО:

У статті «Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА» видання «Перший» зазначає, що найпублічнішою персоною серед керівників Волинської ОДА є заступниця голови Тетяна Щербак. Її ім’я у всіх новинах та публікаціях, де згадується облдержадміністрація, звучить набагато частіше, аніж ім’я самого Юрія Погуляйка. Призначили Тетяну Василівну на цю посаду 28 лютого. Уродженка Чернівецької області офіційно проживає в місті Гостомель на Київщині.

В одному з лайтових інтерв’ю виданню «Таблоїд Волині» вона розповіла, що так чи інакше її робота на різних етапах життя часто пов’язана з медициною, та й сама є донькою лікарки. Виховує сина. Неодружена офіційно, але має чоловіка.

Якщо вірити біографії, очолювала кілька підприємств, як-от була директором автосалону ТОВ «АвтоЦентр-Київ», «керувала напрямком» ТОВ «Б’юті Бутік Україна», до 2017-го займалася «підприємницькою діяльністю», а що робила до 2019-го – невідомо. 40-річна заступниця має досвід громадської роботи: у жовтні 2018-го очолила ГО «Конгрес жінок світу». Ця структура згадується в переліку громадських організацій Донбасу, які влітку 2019-го зверталися до Зеленського з проханням створити єдину платформу для відновлення територій Донеччини та Луганщини. Про жодну іншу активність «Конгресу...» у відкритих джерелах інформації нема. 

З підлеглими на Волині Тетяна Щербак спілкується російською. В роботі імпульсивна та емоційна. Схильна вимагати від підлеглих безумовного виконання своїх вказівок.Свою імпульсивність і зверхність вона демонструє навіть у спілкуванні з керівниками правоохоронних структур, що за певних обставин може зіграти з чиновницею злий жарт.

Ця жінка є однією з найближчих людей до голови ОДА. За неофіційною інформацією, саме конфлікти зі Щербак став причиною звільнення Кирильчука та Мишковець. До слова, Юрій Погуляйко нібито не планує надовго затримуватися на Волині, а от Тетяна Щербак має амбіції перехопити губернаторську булаву хоча б у ранзі в.о., проте на тривалий термін. І це – одна з причин звільнення Леоніда Кирильчука, адже саме він як перший заступник у такому випадку виконував би обов’язки голови.

Попри абсолютну відсутність досвіду роботи у державних структурах, органах влади у недавньому інтерв’ю телеканалу «Аверс» Тетяна Щербак запевнила, що успішно пройшла співбесіду перед призначенням на посаду. До речі, за інформацією окремих джерел, таку співбесіду вона проходила і на посаду першого заступника, проте невдало. 

Тетяна Щербак на сесії Волиньради 12 березня
Тетяна Щербак на сесії Волиньради 12 березня

 

На плечі Щербак переклали фактично всі повноваження заступниці Світлани Мишковець, і навіть більше. Самій Мишковець лишили відносно невелике поле для діяльності: культура, молодь, спорт; освіта «в частині надання організаційно-методичних рекомендацій»; координація відзначення пам’ятних дат, тощо.

Натомість Тетяна Щербак одночасно мусить бути компетентна у справах освіти і, наприклад, земельних відносин. Вона відповідає за: освіту, охорону здоров’я, соцзахист, децентралізацію, рекреацію і туризм, містобудування, земельні відносини і транспорт. Неозброєним оком видно що це – перелік тих галузей, де найчастіше є реальні грошові потоки. При цьому ініціаторкою накопичення сфер відповідальності заступниця виступала сама. 

Тетяна Василівна є «офіційною спікеркою» у темі коронавірусу, проводить брифінги і координує роботу створеного при ОДА регіонального оперативного штабу з питань реагування на надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру. Попри те, що офіційно головує у штабі Юрій Погуляйко, а Тетяна Щербак та Олександр Троханенко – заступники.

Крім того, традиційно комісії ТЕБ ТНС на Волині координував і проводив перший заступник голови ОДА. Наразі ж такі комісії (навіть коли посада першого зама не була вакантною) відбуваються під керівництвом Тетяни Щербак.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
16 Травня 2020, 21:06
Це якась шайка-лейка... поназначали невідомо кого. Який головний клоун. така і команда. Що немає гідних волинян? Голосували за ЗЕ... тепер маєте!
17 Травня 2020, 00:59
Безкоштовних слуг народу не буває навіть у сучасних казках. Нехай кидають нашим смотрящим на общак, нам треба ж за щось жити по-людськи...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром