Ковельський ветсанзавод – це не кондитерська фабрика, – директор

15 Березня 2017, 14:36
6194

У Ковельському міськвиконкомі на нараді, яку було скликано з приводу пікетування місцевої філії ДП «Укрветсанзавод», її керівник Вадим Сухонос сказав, що його підприємство це – не фабрика, де роблять цукерки, і йому теж тут смердить.

«У мєня адєжда ваняєт у самаво всєгда», – бідкався Вадим Леонтійович.

Але нічого вдіяти він не може, бо немає фінансування: стратегічне підприємство, яке не є юридичною особою, останній раз отримувало від держави гроші у 2015 році, а у першому півріччі минулого року тут взагалі було призупинено роботу.

«Я всєгда гаваріл, што гатов єхать, стучать па сталу любова міністра, в любой службє Кієва», – переконував Вадим Сухонос (на фото) відносно пошуку коштів.

За офіційними даними, до Ковеля на ветсанзавод звозять сировину аж з трьох областей – Волинської, Львівської та Рівненської.

«Заключєни парядка ста дагаваров. Там многіє бєзімьонниє, тоєсть ну трудна панять. Ані жє па юрідічєскаму адресу…», – розповідав дивні речі Вадим Леонтійович, назвавши відходи, які приймає ветсанзавод, – «продукцію» та «благополучною сировиною».

«Керівництво заводу почало будувати ями для утилізації, тобто створення перегною. По їхніх вихідних документах на цей вид діяльності у них дозволу ще немає. Не погоджено із Держпродспоживслужбою», – повідомив державний інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолій Приходько.

За його словами, жодних заходів екологічна інспекція не має права вживати, мовляв здійснювати державний нагляд у сфері господарської діяльності можна тільки за згодою підприємства або за рішенням суду. Дивним є і той факт, що слідчий Ковельського відділу поліції, який розслідує кримінальні справи по діяльності ветсанзаводу, за три місці так і не звернувся до суду, який міг би дати дозвіл екологам на проведення перевірки.

У жовтні 2016 року екологи здійснили планову перевірку ковельського ветсанзаводу. З того часу тут з’явився, як твердить пан Приходько, дуже великий об’єм відходів, які підприємство не спроможне переробити.

«Оці відходи зберігаються на відкритому повітрі, тобто після опадів вода з тим жиром біжить за межі території. Лабораторія наша відібрала проби ґрунту і дійсно підтвердився факт, що йде забруднення ґрунтів. Якщо не буде вжито заходів, то Державна екологічна інспекція у Волинській області подаватиме до суду щодо припинення діяльності підприємства», – застеріг Анатолій Приходько.

Головний спеціаліст управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Юрій Козлов підтвердив, що керівництво заводу самовільно викопало ті ями.

На даний час Ковельським відділом поліції розслідується дві кримінальні справи, які пов’язані з діяльністю ветсанзаводу – за забруднення земель та за фактом службової недбалості керівництва. 

Коментарі
15 Березня 2017, 17:59
А В ЯКІЙ КИШЕНІ ЗБЕРІГАЮТЬСЯ ГРОШІ ВІД ПРИЙНЯТОЇ НЕЛЕГАЛЬНО СИРОВИНИ,ПОТРУСІТЬ НО Кіндера з директором...
15 Березня 2017, 19:34
Товстигу з кіндером туди на виробництво. Нехай хоч компост дають країні. Хоч якась користь буде від тик бандюг
16 Березня 2017, 15:28
Брешете!Я сам був на засіданні комісій і все було не так як ви падлюки брешете.Це Сергії,Петри та Ігори хочуть щоб ми прості люди жили в таких умовах.Вам насрать що ми їмо,що пємо.Вам би тільки чиє зверху.А Товстига робить справу гідну і поцілуйте його і нас в одне місце.Дійде і до тебе Сергію ,перший злодію,черга.
16 Березня 2017, 18:05
Я НЕ РОЗУМІЮ НАВІЩО ТАКИЙ ЗАВОД ЯКИЙ НІЧОГО НЕ ПЕРОБЛЯЄ,ТІЛЬКИ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ДІЛКИ ТЕРИТОРІЮ ДЛЯ СКЛАДУВАННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ ТА ДЛЯ ОСОБИСТОГО ЗБАГАЧЕННЯ ОКРЕМИХ СЕПЕРОБЮТІВСЬКИХ ДІЛКІВ.
16 Березня 2017, 22:35
А грошики відлітають в днр, бо власник то донецький!!!!!
17 Березня 2017, 00:56
У кого там "адєжда ваняєт" хай звільнитися і припинить свої "ванючиє" кишені набивати державними грошима!!!!
17 Березня 2017, 01:08
Такого занепаду завод ще не бачив за всі роки свого існування. В найтяжчі роки там розводили рибу, пісців, виготовляли мило аби протриматися на плаву. Бо керував ним справжній фахівець, який переймався долею завода і не тільки а й навколишнього середовища. Ніколи на території заводу не розкладалися тушки, могли тільки лишатися кості і то тимчасово. І від колишнього керівника ніхто ніразу не чув що "адєжда ваняєт" (хоча на справді це було так)...
02 Квітня 2017, 19:09
Мабуть, цей пікетуючий від 13.28.16. 03. 2017р. Прийшов від Кіндера як засланець і заодно вирішив пропіаритись біля народу, та ще й Товстигу на дно тягне за собою. Люди бачать все і тебе в тому числі. Недумай, що ти тут самий розумний!!!!!!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024