У Ковелі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

17 Травня 2020, 11:00
У Ковелі вшанували пам’ять жертв політичних репресій 2212
У Ковелі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У третю неділю травня в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій.

Міський голова Ковеля Олег Кіндер, секретар міської ради Віра Федосюк, заступник міського голови Ігор Прокопів поклали квіти до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору». Про це інформує Ковельська міська рада.

За інформацією директорки історичного музею Маргарити Матвійчук, у Ковелі свого апогею репресії сягнули 21-23 червня 1941 року. В ці дні у застінках НКВС, в’язниці, на цвинтарі розстріляли біля двохсот чоловік. Багатьох засудили за те, що вони не підтримували комуністичну ідеологію, за зв’язок з ОУН, просвітницьку роботу. Серед них був Іван Омелянюк, брат почесного громадянина міста Ковеля Івана Васильовича Омелянюка. Саме за його сприяння встановили меморіальну стелу «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору».

У Ковелі у 1948-1951 роках діяв пересувний табір. З нього майже 10 тисяч людей ешелонами відправили у Сибір. Серед них було понад 320 ковельчан. Після відбуття покарання їм не дозволялося повертатися на Батьківщину.

Читайте також: У Ковелі з Днем матері привітали дружин загиблих Героїв АТО

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром