Через спалахи коронавірусу у Ковелі поки не будуть послаблювати карантин

23 Травня 2020, 11:55
Засідання комісії 3892
Засідання комісії

Послаблення карантину у Ковелі не буде.

Про це інформує Ковельська міська рада.

22 травня відбулося засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Йшлося про продовження карантину на території міста з метою запобігання поширенню коронавірусу.  Відповідно до рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Волинської ОДА та постанови Кабінету Міністрів від 20 травня №392 у Ковелі послаблювати заходи не будуть.

Читайте також: На Волині не послабили карантин. ОФІЦІЙНО

Як зазначив міський голова Олег Кіндер, поки немає підстав для послаблення карантину, оскільки  кількість тих, хто захворів з кожним днем зростає. 

Це підтвердила заступниця генерального директора Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги Ольга Козачук та завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр.

Вони повідомили, що на цей день у Ковелі та Ковельському районі зареєстровали 148 випадків COVID-19, з яких 143 – у місті. Поки тих, хто звертається, за допомогою не зменшується, а скоріше навпаки.

Читайте також: За добу на Ковельщині підтвердили ще два випадки COVID-19

Разом з тим, проводять епідеміологічне розслідування спалахів на ВКФ «Ковель», де захворіли 13 працівників, серед прихожан церкви Архістратига Михаїла – 21 людина, по два випадки зареєстровали у місцевому Пенсійному фонді, на ПТМ «Ковельтепло», в медичному коледжі, поліції. Серед тих, хто занедужав – 24 медики, шестеро дітей.

На думку фахівців, поки не на часі послаблювати карантин, адже саме соціальні контакти ведуть до зростання захворюваності.

Варто додати, що 20 травня  Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів. Згідно цього документу країна переходить до так званого адаптивного другого етапу виходу з карантину. Відповідні рішення  повинні прийняти регіональні комісії з питань ТЕБ та НС.

Однак, Волинь та Ковель зокрема, в числі тих регіонів, де послабити протиепідемічні заходи не можна, адже рішення приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні одночасно трьох ознак:

  • Інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення має становити менше 12 осіб на 100 тисяч населення);
  • Завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, має становити менше ніж 50 %. – 19 %
  • Середня кількість ПЛР-тестувань має становити понад 12 на 100 тисяч  населення протягом останніх 7 днів.

Волинська область зараз має такі показники:

  • Інцидентність – 15.3 особи на 100 тисяч населення (потрібно менше 12);
  • Завантаженість ліжок у лікарнях – 19.3 % (потрібно менше ніж 50%);
  • Середня кількість ПЛР-тестувань – 14,5 (потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів).

Комісія вирішила не запроваджувати на території міста з  22 травня  послаблення протиепідемічних заходів, визначених пунктом 4 Постанови Кабінету Міністрів, враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації.

«Отож у Ковелі ми ще не можемо відновлювати пасажирські перевезення, відкривати  дитячі садки. До другого етапу виходу з карантину наше місто не готове. Зараз важливо посилити відповідальність ковельчан, аби кожен дбав про свою безпеку та тих, хто поруч», – сказав Олег Кіндер.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментарі
23 Травня 2020, 16:48
Якщо в когось в очах спалахи, то це серйозна патологія і їм потрібно дуже дороге лікування. Збирайте, панове, для цих пацієнтів хабарі, інакше хвороба не відступить...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024