Архітекторка з Ковеля пропонує замість старого єврейського будинку збудувати школу мистецтв

25 Травня 2020, 14:57
Архітекторка з Ковеля пропонує замість старого єврейського будинку збудувати школу мистецтв 5869
Архітекторка з Ковеля пропонує замість старого єврейського будинку збудувати школу мистецтв

Випускниця Київського національного університету будівництва і архітектури Анна Рибчук опублікувала на своїй сторінці у Facebook план відновлення занедбаної ділянки у центрі Ковеля.

Проєкт неодноразово перемагав у багатьох архітектурних конкурсах, а саме: у міжнародному конкурсі «Archivision 2018» за підтримки компанії «Knauf» та на всеукраїнському конкурсі «Архітектор 2018», організованим Фонд Бориса Колесникова. Про це пише Анна на своїй сторінці у Facebook.

«Під час навчання в КНУБА мною був проведений містобудівний аналіз та створений проєкт на ділянці за адресою: місто Ковель, вулиця Степана Бандери, 8, яка включає єврейський житловий будинок XIX століття. Мене як жителя міста та як дипломованого архітектора завжди дивував занедбаний стан зазначеної пам'ятки архітектури та невикористаний потенціал площі. За будинком є великий «глухий» фрагмент території, який не взаємодіє з містом та закриває можливість будь-якого проходу чи зв’язку з двома основними парковими зонами: меморіалом Слави й парком Т.Г. Шевченка», – пише Анна Рибчук.

Молода архітекторка пропонує надати будівлі після пожежі нове життя.

Читайте також: У Ковелі влада «відхрестилася» від пам’ятки архітектури

Старий єврейський будинок на вулиці Степана Бандери, 8 у Ковелі
Старий єврейський будинок на вулиці Степана Бандери, 8 у Ковелі

 

«Єврейський житловий будинок XIX ст. вважався пам'яткою місцевого значення до 2015 року. Будівля давно слугує оселею для безхатьків, а після пожежі, на жаль, вже створює велику небезпеку для мешканців міста. Для гармонізації навколишнього середовища та етичного відношення до історичної спадщини, пропоную використати мотиви пам'ятки архітектури. Безумовно, це має бути сучасне нове будівництво, але варто використати основні композиційні прийоми: фактуру, колір, масштаб, ритм основних патернів тощо. За основу взяти структуру цегляної кладки», – пояснює дівчина.

Анна також називає це місце у центрі міста унікальним. 

«Унікальне місце – унікальне рішення! І воно є, але це не житловий будинок, а художній навчальниц заклад обласного значення, структура якого включатиме групи для дітей та дорослих без вікових обмежень. Школа, яка даватиме можливість долучитись до світу мистецтва, скульптури, фотографії, відвідати курси та майстер-класи за різними творчими напрямками», – звернулася Анна Рибчук до мера Ковеля Олега Кіндера, головної архітекторки міста Людмили Мурай





Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
25 Травня 2020, 19:06
Нє.Нам нАдА стадіон.
25 Травня 2020, 20:35
Гарна ідея. Але потрібен інвестор
25 Травня 2020, 21:02
І стадіон добре, і школа мистецтв було б гарно. А то всі навчальні заклади зібрали у Луцьку. Місто потрібно розвивати й культурно, а не контрабасом займатись. Украиїнець повинен бути розвинутою людиною. Недавно писали, що в сільській школі спортзал самий великий в області. То в селі, а в Ковелі най буде краще ніж в селі!
25 Травня 2020, 21:30
В Ковелі вже є школа мистецтв. Нема біль куда гроші витрачати
25 Травня 2020, 22:12
Ця земельна ділянка вже у приватній власності. Приватному власнику навчальний художній заклад (школа мистецтв) не цікавий. Та й Кіндеру, думаю, не цікавий. Що з цього візьмеш?
26 Травня 2020, 01:33
Гарна ідея,я думаю і інвестори б знайшлися.Але..... це єврейська пам'ятка.Поки нікому не потрібно вони будуть збоку поглядати,але...... тільки почнеться будівництво-вони будуть тут як тут.В суд подавати,ай ай ай - це ж історична пам'ятка.Так і школа мистецтв потрібна.Щоб на сьогодні записатися в ту ,що зараз є потрібно з 5 ранку займати чергу щодня.І якщо повезе, то запишитеся.А талановитих діток у нас ДУЖЕ багато.
26 Травня 2020, 10:51
НЕЗАБАРОМ КОРОНАВІРУС КІНДЕРІВ ПРИГОЛУБИТЬ- кажуть депутати в Києві самі стріляються
26 Травня 2020, 11:13
цікава ідея
26 Травня 2020, 11:13
цікава ідея
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром