За свої протиправні дії мер Ковеля має сплатити 5 тисяч гривень моральної шкоди, – суд

20 Березня 2017, 11:14
3562

У листопаді 2012 року на засіданні виконкому Ковельської міської ради прийнято рішення про оформлення права власності на господарську споруду, що на вулиці Незалежності, яка належить ковельчанину Миколі Силюку. Проте, мер Олег Кіндер відмовився його підписати та видати, мотивуючи свої дії тим, що такий документ не приймався.

За фальсифікацію місцевій владі довелося відповідати у суді. Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 8 жовтня 2014 року, яка залишена без змін 8 грудня 2015 року ухвалою Вищого адміністративного суду України, дії міського голови Олега Кіндера визнані протиправними.

Вважаючи «діяння» мера незаконними, такими, що порушують конституційне право набуття у власність об’єкта нерухомого майна, Микола Силюк просив Ковельський міськрайонний суд стягнути з Олега Кіндера в свою користь 80 тисяч гривень за заподіяну моральну шкоду. Головуючий по справі суддя Микола Миронюк у задоволенні позову відмовив, бо позивачем, начебто, не доведено факту заподіяння моральної шкоди.

З таким висновком суду першої інстанції не погодилась колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Волинської області.

Встановлено і це підтверджується наявними в матеріалах справи письмовими доказами, що постановою Львівського апеляційного адміністративного суду визнано протиправними дії Олега Кіндера щодо не підписання та невидачі прийнятого на засіданні виконкому рішення. Цим же рішенням суду визнано відсутність компетенції ковельського міського голови. На думку колегії суддів, всі ці факти не потребують додаткового доказування.

«Оскільки вказана моральна шкода була заподіяна саме діями посадової особи органу місцевого самоврядування під час виконання нею своїх повноважень, то її відшкодування провадиться за рахунок власних коштів цієї особи, тобто у даному випадку відповідачем», – зазначається в рішення Апеляційного суду Волинського області.

Суд вирішив стягнути з міського голови Олега Кіндера на користь Миколи Силюка 5 тисяч гривень за заподіяну моральну шкоду та в дохід держави 551,20 гривень судового збору. 

Коментарі
20 Березня 2017, 13:27
Я Миколу Силюка знаю давно. Нормальна, чесна, працьовита людина. І в яких умовах він живе і працює, не вкладається ні у які рамки. Напівзруйнований будинок, який міська влада тримає якомусь черговому СУЧОНКУ під магазин ( тільки чекає свого часу). Ота ГОЛУБЯТНЯ, що в дворі з запчпстинами. І ви сучари шкодуєте Миколі віддати видати право влаласності на ті споруди? Правильно, він же не суддя і не прокурор, що мають по п"ять ділянок біля річки. Ганьба такій владі. Мар має віддати йому свій будинок а не 5000 грн штрафу заплатити.
20 Березня 2017, 14:52
Ковельчанин це мабуть сам Силюк писав....бо всі хто його знають ніколи не назвуть чнормальною чесною працьовитою людиною...
20 Березня 2017, 14:52
ага шшас, аж два рази
20 Березня 2017, 15:11
І в яких умовах він живе і працює, не вкладається ні у які рамки. Напівзруйнований будинок,Бомжі на авто не їздять.На машину і заправку гроші Є.А на нормальне життя невистачає?
20 Березня 2017, 22:14
робіть нарешті виставку портретів мера!
20 Березня 2017, 22:55
Силюк Микола виграв суд у корумпованого Кіндера. Браво! Справедливість поселиться в кабінеті мера завдяки Колі та усім, хто добивається правди не лише перед мікрофоном, але й у судах та реальних справах.
20 Березня 2017, 23:43
А ще є відеозапис як Кіндер організував та викрав барсетку в Миколи в приміщенні міської ради ?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024