Кіндер переклав відповідальність за ситуацію із ветсанзаводом на державу

21 Березня 2017, 15:57
2548

Міський голова Ковеля Олега Кіндер зробив заяву з приводу блокування території ветсанзаводу.

Текст опублікувало видання Волинська правда.

Заяву подаємо повністю та без змін:

«У неділю, 12 березня, жителі прилеглих до Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» вулиць перекрили під’їзну дорогу та заблокували вантажний спецтранспорт, який віз на утилізацію відходи тваринної продукції. Про цю надзвичайну ситуацію я повідомив начальника Ковельського відділу поліції ГУ НПУ І. Туся, який негайно направив на місце події працівників поліції для забезпечення громадського правопорядку. Також повідомлено було начальнику державної екологічної інспекції у Волинській області О.Ткачуку, який наступного дня відрядив до Ковеля представника екологічної інспекції.

Міська влада неодноразово звертала увагу на екологічні проблеми, зумовлені роботою філії державного підприємства «Укрветсанзавод», яке утилізує відходи тваринного походження. Упродовж останніх років воно не отримує належного фінансування, тому тут не витримуються технологічні вимоги до переробки та утилізації сировини.

Наслідком є забруднення навколишнього середовища. Це постійно відчувають на собі жителі прилеглих до заводу територій і не тільки.

Міська влада неодноразово порушувала цю проблему перед різними інстанціями – як місцевими, регіональними, так і всеукраїнськими, зверталася до профільних міністерств, Кабінету міністрів України, Верховної ради України, Президента України.

Однак на ці заходи так ніхто належно і не відреагував. Тому проблеми не тільки не вирішувалась, а лишень накопичувалась.

13 березня на території ДП «Укрветсанзавод» побували представники міської влади та екологічної інспекції. Ухвалили рішення скликати позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Воно відбулося 14 березня. На ньому заслухали керівника Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» та представників контролюючих служб, які причетні до розв’язання проблеми.

Рішення комісії повністю збігається з вимогами пікетувальників – призупинити прийом відходів тваринного походження на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод» до тих пір, поки підприємство повністю не переробить складовану сировину. Повторно комісія заслухає інформацію про проведену контролюючими органами роботу та вжиті заходи 22-го березня. Пропозиції представників ТЕБ та НС розглянуть депутати міськради на сесії, що відбудеться 23-го березня. Адже громада Ковеля має знати про конкретні заходи, що попередять виникнення надзвичайної ситуації, тому я запрошую представників від пікетувальників прийти на сесію міської ради.

Як посадова особа місцевого самоврядування я не маю права закликати до таких дій, як пікетування, блокування тощо. Але як ковельчанин розумію, що відчайдушні дії, до яких вдались місцеві жителі, – цілком адекватні загрозливій ситуації, що стала наслідком діяльності державного підприємства, яке переробляє відходи.

Водночас на прохання міської влади та комісії ТЕБ та НС розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації № 129 від 16 березня 2017 року створено міжвідомчу робочу групу, яка вивчає проблемні питання, пов’язані з діяльністю Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод». Сподіваюсь, що на сесії керівник робочої групи – заступник голови ВОДА Сергій Кошарук зможе ознайомити ковельчан із першими результатами роботи міжвідомчої групи.

 

Звісно, містян найперше цікавить, хто винен у ситуації, що склалась. Навіть не сумніваюсь, що правоохоронні органи з цим розберуться. Але це – другорядне. Головне запитання, на яке громада має отримати відповідь вже і негайно, – яким чином будуть ліквідовувати негативні наслідки діяльності утилізуючого підприємства, коли і хто саме.

Ковельська міська рада вже не раз порушувала питання обмежити окремі види діяльності цього заводу, які завдають шкоди довкіллю, негативно впливають на здоров’я жителів прилеглих вулиць. Однак держава так і не спромоглася належно відреагувати на рішення обранців громади Ковеля та Волині, не виділяє коштів на реконструкцію застарілого обладнання, яким досі оснащене підприємство, впровадження тут системи очистки викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та скидів стічних вод.

Олег Кіндер, міський голова Ковеля».

Коментарі
21 Березня 2017, 20:00
Злочинці пограбували помешкання колишнього голови Теребовлянського районного суду Івана Бойка.<br/>Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила журналіст Яна Собко.<br/>За її інформацією, чоловіка катували, вимагаючи зізнатися, де він зберігає гроші.<br/>“По відношенню до Івана Бойка застосовувалися тортури: його зв’язали скотчем, вдарили по голові, насильно кололи невідому речовину і змушували її пити. Далі, як стверджує сам потерпілий, він втратив свідомість і більше нічого не пам’ятає”, – пише Яна Собко.<br/>Нагадаємо, раніше про пограбування повідомила прес-служба Національної поліції. За даними правоохоронців, з будинку потерпілого грабіжники винесли 594 тисячі гривень та дві тисячі доларів.
21 Березня 2017, 22:03
Маразм сучасного нашого життя: Міський голова міста обласного підпорядкування визначив відповідальною за бардак на підприємстві, що знаходиться на території міста, державу Україна?! Ніби він не державний чиновник певного рангу, ніби він взагалі іноземець !!! До того ж радник самої Ю.В.Тимошенко, яка вболіває за Україну і вдень і вночі (пам'ятаєте рекламні щити ВОНА ПРАЦЮЄ, ВОНА - ЦЕ УКРАЇНА) !! Такі заяви як правило роблять посли іноземних держав, а не чиновники, що випрошують та отримують від тієї ж держави субвенції, субсидії та кошти з різноманітних державних програм... А у нас Садовому (партія «Самопоміч», партійний лозунг – ВІЗЬМИ І ЗРОБИ!) у Львові проблему вивозу сміття має вирішити держава, в Ковелі-проблему роботи ветсанзаводу має вирішити держава... Приклад для наслідування – Віталій Кличко в Києві молодець, бере і ремонтує Шулявський міст! Не скиглить, А міг би сказати, що винна держава, бо по мосту їздять автомобілі з усієї України... Сумно...Докерувались, патріоти....
21 Березня 2017, 23:19
Міський голова державним чиновником не являється. Він є посадовою особою місцевого самоврядування. То не одне і те саме. А Кіндер сказав буквально: &quot;Однак держава так і не спромоглася належно відреагувати на рішення обранців громади Ковеля та Волині, не виділяє коштів на реконструкцію застарілого обладнання&quot;. Що не так? Може держава відреагувала на ці численні звернення? Може гроші на модернізацію виділила? Чи технікою допомогла? Ветсанзавод є підприємством державним. А не комунальним. Фінансувати оновлення його основних засобів як власник має держава.
22 Березня 2017, 00:03
1). Читай Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»:<br/>Стаття 4. Місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципах поєднання місцевих і ДЕРЖАВНИХ інтересів.<br/>2). Читай Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування»:<br/>Стаття 4. Основні принципи служби в органах місцевого самоврядування: <br/>Служба в органах місцевого самоврядування здійснюється на таких основних принципах: - поєднання місцевих і ДЕРЖАВНИХ інтересів.<br/>3). Читай Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»:<br/> Пункт 2. Дія Закону України &quot;Про державну службу&quot; поширюється на органи і посадових осіб місцевого самоврядування в частині, що не суперечить Закону України &quot;Про місцеве самоврядування в Україні&quot;, цьому Закону та іншим законам України, що регулюють діяльність місцевого самоврядування.<br/>Ось так, малята... Повторюю ще раз: ПОЄДНАННЯ МІСЦЕВИХ І ДЕРЖАВНИХ ІНТЕРЕСІВ !!!!!!!!!!!
22 Березня 2017, 00:29
Не підміняй. Мер не державний чиновник. То раз. Чому держава як власник заводу нічого не робить?
22 Березня 2017, 01:23
Кіндер ще коли був головним державним екоінспектором закривав очі на махінації з обладнанням ветсанзаводу. За це комусь потім кримінал шили, а олежка бабла скосив. Ще з того часу екологічні проблеми на заводі.
22 Березня 2017, 01:31
Кіндер та екологія. Де заступає Кіндер, ріжуться дерева, закисає річка, сміття по всьому місту починають собаки тягати, береги маєтками забудовуються, з дикими тваринами бракон'єрнічають. Еколог!
22 Березня 2017, 02:03
Щодо відповідальності, так те, що міський голова не чиновник, то я не згоден, так як на нього поширюється ЗУ &quot;Про держслужбу&quot;, просто його громада &quot;ніби&quot; призначила (проголосувала), а так це той самий чиновник.<br/>А стосовно заводу, то це, з однієї сторони, підприємство, наприклад, києвського підпорядкування, і безсумнівно, що якби висунули серйозні вимоги, претензії: або виконуєте всі норми, або - нафіг, то це нормально. Але хіба ми живемо в країні, де все по Закону? Ну був би Кошарук, чи там Косцьовят, а раніше хіба не так було? Народ, но будьте реалістами. Ато знайшли крайнього, Кіндера. Ну стане, нехай, Кошарук, то він щось це вирішить? Тим більше він і так заст. обл. голови. То хай щось допоможе, роз'яснить. Я не кажу, що Кіндер ідеал, але нафіга, навіть там, де він нічого не вирішує, робити його крайнім. <br/>Напишіть краще, де він реально за щось відповідає, наприклад, за екологічний стан річки та прибережного стану річки Турія в межах м. Ковеля, яка там антисанитарія, з фото. Це його відповідальність, тільки щось про це ніхто не пише. А наразі травою все позаростає, так і видно нічого не буде.
22 Березня 2017, 02:05
Ну а &quot;Сашка-Доллар&quot; - пора брати путівку.
22 Березня 2017, 06:44
Я ТАК ПЕРЕЖИВАЮ ЩО ОСТАННЄ ЗАБЕРУТЬ ,НАЖИТЕ НЕПОСИЛЬНОЮ ПРАЦЕЮ НА ПОСАДІ ГОЛОВИ КОВЕЛЬСЬКОГО СУДУ.Я колись дав 50 000 зелені щоби довічно бути на посаді.Не склалося.
22 Березня 2017, 10:14
Нехай продовжить справу по очищенню річки Кошик.Він знаток як це робити ,а то Кіндер знову буде виннийі зробить нетак як вам потрібно.
22 Березня 2017, 10:16
Це може той перец ,що кришує бурштин-має саму велику ділянку в лісі
23 Березня 2017, 08:57
Сашка-Долар та компанія видобуває найбільше бурштину
23 Березня 2017, 11:54
А шляхи в Ковелі чиї?!
23 Березня 2017, 18:50
Це ж треба таким вдатись, що не фото - то &quot;шедевр&quot;))))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39