П'ятеро вихованців Ковельської колонії складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання

03 Червня 2020, 11:40
1189

На черговому виїзному засіданні спостережної комісії Ковельської міської ради йшлося про забезпечення умов загальноосвітнього та професійно-технічного навчання засуджених у Ковельській виховній колонії.

Про це йдеться на сайті міськради.

З цього приводу заслухали директора професійно-технічного училища Геннадія Рекуновича. Він розповів, що робітничі професії вихованці колонії здобувають в профтехучилищі, яке підпорядковане Міністерству освіти і науки України.

Підготовку кадрів здійснюють за спеціальностями «Слюсар з механоскладальних робіт», «Свердлувальник», «Токар», «Фрезерувальник», «Слюсар з ремонту автомобілів», «Штукатур», «Маляр», «Взуттьовик з ремонту взуття», «Пекар».

Навчальні групи комплектують в міру надходження засуджених до колонії. Профорієнтаційну роботу проводять у карантинному відділенні, де хлопців згідно з правилами внутрішнього розпорядку утримують перші два тижні. Нині за державним замовленням навчається 13 учнів за фахом «Слюсар з механоскладальних робіт; свердлувальник».

Директор школи Володимир Кавюк розповів про загальноосвітнє навчання в колонії, зауваживши, що навчальний процес у 2019-20 навчальному році у ЗОШ проходили 24 учні.

Частина – відвідували групові заняття у 10 та 11 класах (16 вихованців). Решта учнів здобували освіту за індивідуальною формою (вісім вихованців).

Навчанням охопили усіх неповнолітніх засуджених. Щодо зовнішнього незалежного оцінювання, то складати іспити виявили бажання п’ятеро випускників.

Голова спостережної комісії Віра Федосюк подякувала за роботу директорам закладів та побажала їм успішної роботи.

Разом з тим, запросила членів спостережної комісії безпосередньо долучатись та допомагати проводити заходи у Ковельській виховній колонії.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром