Ковельська міськрада підтримала вимоги громади щодо ветсанзаводу

23 Березня 2017, 16:44
3741

Сесійна зала міської ради сьогодні під час пленарного засідання була заповнена вщерть мешканцями Ковеля, обуреними катастрофічною екологічною ситуацією на ветсанзаводі, дехто з них прийшов навіть із малолітніми дітьми.

«Якщо питання по ветсанзаводу не буде першим в порядку денному, то зірвемо сесію!» – запевнили виборці своїх обранців. 

На початку сесії, коли оголошувалися запити і звернення, депутати дуже довго говорили про громаду, «зайві» дерева на вулицях, завищені ставки єдиного податку для підприємців, рухоме майно. І це, незважаючи на те, що громадяни, залишивши роботу та свої приватні справи, прийшли почути від влади про конкретні дії щодо ветсанзаводу. Лише через деякий час депутат з фракції «УКРОП» Андрій Далека попросив головуючого надати слово для виступу заступнику голови громадської ради при міській раді Ігорю Верчуку, який озвучив дану проблему. А потім Богдан Солодуха, з фракції «Самопоміч», передав слово керівнику місцевого осередку партії Національний Корпус Олександру Філону, і той з трибуни зачитав звернення громади.

Міський голова Олег Кіндер заявив, що ветсанзавод знаходиться у прямому підпорядкування Міністерства АПК і тільки глава держави або уряду може дати вказівку міністру вжити ті чи інші заходи відносно підприємства.

«Якщо ми приймемо рішення Ковельською міською радою про закриття заводу, це буде просто-на-просто б-у-м-а-ж-к-а», – пояснив мер.

За його словами, у 2012 році місцева влада уже зверталася до Волинської ОДА та Прем’єр-міністра з проханням закрити у Ковелі ветсанзавод. 14 квітня 2016 року Волинська обласна рада прийняла рішення у форматі доручення обласній державній адміністрації, як представнику держави у Волинській області, порушити питання закриття ветсанзаводу. Однак керівництво ОДА не вжило жодних заходів.

«А тепер у Ковелі – надзвичайна ситуація!» – наголосив Олег Кіндер.

«Щоб ситуацію взяти під контроль, потрібно рішення Волинської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Далі все буде залежати від облдержадміністрації, куди ми зможемо всі разом з вами поїхати», – сказала секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк.

Депутат від ВО «Батьківщина» Юрій Оксенюк запропонував звернутися до Ковельської райдержадміністрації, щоб цей орган виконавчої влади виділив у районі невеликий «клаптик» землі, далеко за містом, куди можна було би перемістити з ветсанзаводу небезпечні відходи. На цю ідею колишній голова Ковельської районної ради Ігор Верчук сказав, що жодна сільська громада не дозволить на своїй території створити подібний могильник.    

Зрештою, депутати міської ради одноголосно прийняли звернення до Президента України та Прем’єр-Міністра з приводу ветсанзаводу.

Коментарі
23 Березня 2017, 19:24
Невже щось будуть робити
23 Березня 2017, 19:36
та нічоо не будуть робити це черговий піар
23 Березня 2017, 20:29
Слідуючий раз громада збереться на чергову аферу Товстиги по здачі комунального господарства Вересу, яке має відбутись найближчим часом. мають піти з молотка двірники і прибирання в місті. Верес показав що він не здатний утримувати будинки і прилеглі до них території. Тому кинути місто в прірву антисанітарії і і незаконного збагачення деякими посадовцями ми не дамо. З завтрішнього дня будуть проводитись відеозйомки взіх брудних і антисанітарних місць і передаватись в Київ в головну санітарну службу країни. Чистоту в підвалах, особливо вересовських будинків, патьоки каналізацій. Буде проводитись опитування мешканців і запис на відео. нарешті зможемо розібратись куди поділись протоколи зборів мешканців будинків, які збирали підписи на відмову від "послуг фіктивних послуг" Вересу. Слава Україні. Аферисти типу памідорихи і її коханці будуть викинуті геть з керівних крісел.
23 Березня 2017, 23:55
ПАТРІОТ ФІКТИВНИЙ не пиши дурки про Верес. ТзОВ "К.П.Верес" надає житлово-комунальні послуги мешканцям будинків набагато краще ніж РЖКП № 2 і по тарифам в два рази меншим. Якщо ти подонок ще хочеш через РЖКП здирати з нас гроші і нічого не робити то вже нічого не вийде. Зроби краще фотографію своєї морди і покажи мешканцям Ковеля.
24 Березня 2017, 00:51
під ніком ковельчанин пише ТОВСТИГА.
24 Березня 2017, 01:19
Богу дякувати,що до нас долучились хлопці-азовці з національного корпусу. Щирі діти, які вселяють надію) Боже бережи вас!!
24 Березня 2017, 08:01
жек виставив рахунок за місяць на 1 людину в сумі 167.70 а ,,Верес,,разом зі сміттям з підприемця виставив рахунок в сумі 140 гр то скажіть хто нас грабуе? А те що е багато недоліків у ,,Вереса,,то треба почекати і все налагодиться А ЖЕК2 хіба працюе?В будинках підпорядкованим ЖЕКУ2 антисанітарія вікна побиті ремонтів будинки не бачили 40 років Завітайте в будинок по вул Театральній 28 Люди своіми коштами не чекаючи ЖЕКУ роблять ремонти
24 Березня 2017, 11:17
Такі як хлопці з Національного Корпуса повинні керувати країною .
24 Березня 2017, 11:34
Спочатку РЖКП - 2 незаконно підняло ціни на тарифи (порушено кримінальну справу), пізніше ВЕРЕС показав трошки нижчі ціни - виграв конкурс, і тепер платіть ВЕРЕСУ, і конкурс законний.<br/>А зараз РЖКП-2 відмінить своє рішення про підняття цін. А ви далі платіть ВЕРЕСУ по завищених цінах, бо уклали з ним договір, а підстав для розірвання договору не має. <br/>БІЗНЕС і нічого зайвого.
24 Березня 2017, 11:35
Сьогодні напевно нереально добитися свого простим бажанням. Необхідні реальні дії, і робити треба рішуче, як ця молодь
24 Березня 2017, 11:52
Орієнтовно квартира 30 м.2 :<br/>Утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 1 м2 загальної площі житла від 0,41<br/>до 2,52 (побудинковий розрахунок тарифу) = 75,6 грн.<br/>Послуга зі збору, вивезення твердих та великогабаритних побутових відходів із захороненням - на 1 людину в місяць* - 7,23 грн – багатоквартирні та одноквартирні будинки;<br/>Послуга зі збору, вивезення твердих та великогабаритних побутових відходів, в т.ч. - м3 <br/>39,42;<br/>Збір та вивезення побутових відходів - м3 34,07;<br/>захоронення твердих побутових відходів - м3 5,35.<br/><br/>ВСЬОГО = 161,67 грн.<br/>Тобто, якщо навіть рахувати по максимуму, що один мешканець кожного місяця буде викидати 1 м.3 твердих та великогабаритних та 1 м.3 побутових відходів ( це 2 сміттєвих контейнери), то заплатить всього 161,67 грн. а не 167, 70 грн.<br/>Сім'я з чотирьох чоловік повинна за місяць зібрати та викинути 8 метрів кубічних відходів - де логіка ?
24 Березня 2017, 12:14
ти пишеш так гарно по верес, бо ти і є одним з тих аферистів. Піди в будинок по незалежності 70 і почуєш хвалебні оди і Вересу і Товстизі аж до 5 покоління хвалять. Брехло смердяче
24 Березня 2017, 13:34
одна з американських поговрорк каже -I am not so rich to buy cheap things-Я не настолько богат, чтобы покупать дешевые вещи. Не клюйте шановні мешканці вересівських будинків на дешеві тарифи. Краще догога послуга ніж дешеве нічогонеробіння. Ми, мешканці будинку 108 що по незалежності створили ОСББ і тепер замовляємо собі послуги не по ціні. а по якості робіт. І все у нас добре. ось ви кажете, що Верес ще не готовий, дайте час і послуги будуть добрі і якісні. А як же він виграв конкурс, ваш довбаний Верес, коли він був не готовий до надання послуг. Висновок - Товстига провів тендер фіктивно, без визначення готовності фірми до надання послуг. І не буде Ваш Верес ті послуги якісно надавати. Коли савонік тільки на планьорці заікнувся, що для робіт по ремонту, немає зварювальника і обладнання, то отримав втик від хазяїна ще не встигнувши вийти з кабінету. Вересовські шістьорки миттєво подзвонили куди потрібно. Коли ставка йде тільки на вибивання грошей з людей, послуг не буде. Тому втікайте звідти, створюйте ОСББ і живіть собі в радість
24 Березня 2017, 14:57
ми мешканці будинку 5 по вул. Театральний. 40 років не бачили ремонту. За своі гроші зробили фасад(а мешканці пенсіонери 80 90 літні )А в замін РЖКП-2 разом з Товтигою і команда мали за це налагодети дах як аварійний.А тепер ніхто і пальцем не ворохнув, Як судети треба всіх починаючи з Савоніка,Помедоршу,Товтигу і всю його команду.Бо ми прості люди не захещини ми для іх МУСОР агодні для голосовання і оплату комунальні і ВСЕ!!! А зробети ОСББ для іх буди велека рошкіш,,,
24 Березня 2017, 15:17
Шановні, місто захопила банда. Якщо вже какас носа свунув в комунальну службу, то все ясно. Банда взяла верх над законом. Пишіть і дзвоніть в Київ, то може ще щось доб&quot;єтесь. Від ковельської влади вже правди ви не дочекаєтесь.
24 Березня 2017, 21:24
Потаповичу Фасад Вам облаштував підприємець який має там бізнес А у Вашій кварплаті не було послуги на капремонт даху Створюйте ОСББ
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024