«Ліквідуємо цей «гнійник на тілі»: Кіндер звернувся з гучною заявою до ковельчан

31 Березня 2017, 10:04
2478

Міський голова Ковеля звернувся до мешканців міста із заявою щодо ветсанзаводу.

Текст опублікували на сайті ковельської мерії.

Заяву подаємо повністю та без змін:

«Скликана на моє прохання регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не просунула ні на йоту вирішення питання ліквідації наслідків  бездумної господарської діяльності державного підприємства з утилізації відходів та бездіяльності державних контролюючих органів, через що Ковель опинився на грані екологічної катастрофи. 

Насправді, нічого непередбачуваного для мене на комісії не відбулось. Побачивши, що серед присутніх немає голови облдержадміністрації та водночас голови комісії ТЕБ та НС Володимира Гунчика стало зрозуміло – на допомогу розраховувати марно. 

Мене дивує, коли губернатор області наполягає на тому, що Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод» потрібна для області і повинна функціонувати для утилізації відходів Волинських підприємств, то його заступники Олександр Степанцов та Сергій Кошарук заявляють, що наслідки екологічного лиха, спричиненого діяльністю ветсанзаводу – проблема виключно міської влади. Мовляв, це – ваші міські питання і вирішуйте їх самотужки.

Таке відношення до міської  влади, до Ковеля, ковельчан вже стало традиційним для окремих обласних посадовців. А як же мешканці прилеглих до заводу населених пунктів – Колодниці, Вербки, Бахова?

Отож, будемо вирішувати самі.

Прикро, що деякі чиновники не розуміють, що суспільство змінилось – потрібно  змінюватись і їм. Час пустопорожньої балаканини завершується - людям хочуть бачити конкретні дії і відчувати їх результати.

На засіданні комісії я отримав колосальну підтримку від простих небайдужих ковельчан, які приїхали до облдержадміністрації. Їх було небагато – кілька десятків, але це була група однодумців, сильних особистостей, які щиро вболівають за місто. Саме тоді, незважаючи на стіну байдужості та нерозуміння членів регіональної комісії, стало відчутно, що настав переломний момент у розвя’занні наболілої проблеми у Ковелі.

До цього спонукали  міські  мешканці.

Шановні ковельчани!

Ще кілька днів тому я казав, що вірю у те, що разом з Вами подолаємо проблему ветсанзаводу. Сьогодні  я СТВЕРДЖУЮ,  що ми її осилимо. Ліквідуємо  цей «гнійник на тілі» Ковеля та зітремо його з мапи міста.

У нас немає іншого вибору. І ми  переможемо. 

Щиро дякую  пікетувальникам, які приїхали до облдержадміністрації, та тим, хто залишився у Ковелі на варті, за підтримку. Це дуже важливо для мене, це надає сил та наснаги для подальших дій. Дякую хлопцям з нацкорпусу за довіру та співпрацю. Це свідомі незаангажовані небайдужі молоді люди.

Також дякую народному депутату України Ігорю Гузю та його помічнику Ігорю Верчуку, які зорганізували делегацію пікетувальників та автоперевізнику Петру М'якоті – за наданий їй автотранспорт.

Разом ми – сила.

Я вами пишаюсь!»

Коментарі
31 Березня 2017, 13:46
кіндер. не пітляй. від відповідальності за заявами не сховаєшся
31 Березня 2017, 13:51
ЯСКРАВИЙ ПРИКЛАД ДЛЯ ГРОЙСМАНА
31 Березня 2017, 15:10
Цей завод проблема не одного дня,це продовжується десятиріччями. Як тільки приходять вибори обіцяють що цю проблему вирішать тільки оберіть нас. Вибори проходять про цю проблему одразу забувають. У наших ковельських чиновників є така тенденція як тільки що стається кажуть що &quot;це не Ми це Папєрєдніки&quot;.<br/>Я надіюсь що це не тільки проблема другого ковеля але і всього міста, і обєднавшись ми зможемо закінчити розпочате...
31 Березня 2017, 18:06
Проблема в землі. Навколо ветсанзаводу гектарів 10 під забудову. А пікетувальників мало бо мер жлоб- мало платить. Під заводом лишились одні синяки, сидять за горілку.
31 Березня 2017, 18:10
це ЯЙЦЕЛИЦИЙ - як гнійник на тілі-і його треба вирізати....
31 Березня 2017, 18:46
лЖЕПАТРІОТИ КОВЕЛЯ!НЕПЕРЕСТАВЛЯЙТЕ ПАЛКИ В ІНШЕ РУСЛО ВІД ПРОБЛЕМИ.мИ УЖЕ ДОБРЕ ВАС ВСІХ ВИРАХУВАЛИ.І ЗАВОЮВАТИ АВТОРИТЕТ ВАМ ЗАРАЗ БУДЕ ВАЖКО.НАС НЕОБДУРИТЕ!!!!!!!!!кОШИК ГАВНЮК!
31 Березня 2017, 23:50
Ну как малые дети! Городу и району данный завод нужен? Нужен! Без него трупы животных начнут закапывать в лесу, а это создаст новые проблемы и во множественном числе.Поэтому завод отобрать город обязан и начать искать деньги на его реконструкцию. Я думаю, что под этот проект ЕС деньги выделит по программе Транспограничного сотрудничества - Польша под боком. А дальше дело техники, которую надо будет закупить в том же ЕС. Там эти технологии уже давно отработаны так, что находясь на территории завода никакого запаха не унюхаеш. На выходе дыма от сжигаемых отходов и вытяжной вентиляции ставят различные печи дожига с катализаторами, туши находятся в герметичных контейнерах. И никаких проблем с экологией нет, а с трубы крематория идет сизый дымок. А в бюджет города будет копейка капать. Привыкли все закрывать, потом ломать и разворовывать. Украина и так вся в руинах стоит как после войны. Надо о будущем тоже думать. Не бывает не разрешаемых проблем, просто есть люди которые не умеют или не хотят решать проблемы
01 Квітня 2017, 10:28
І знову відмазався НЕ я і провина не моя А хто буде відповідати за екологічну катастрофу в нашому місці?
02 Квітня 2017, 03:31
Після екологічної катастрофи міста і закриття заводу настане екологічна катастрофа області це всім слід усвідомлювати. Завод будувався для області.
04 Квітня 2017, 13:05
программа Транспограничного сотрудничества це дуже добре,-але нинішня влада( без особистостей) не може бути конструктивною- за 25 років в місці не збудовано нічого ,все держиться на комуняцькій заначці...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром